www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi sevginin_bedeli,Al Tarihi: 02 Eyll 2009 (09:36), Konuya Son Cevap : 23 Ekim 2009 (08:53). Konuya 33 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
![]() Allah'n emir ve tavsiyeleri arkadalar yce rabbimizin kuran kerim araclyla bize buyurduu emir ve tavsiyeleri sadece ayetleri belirterek buraya ekleyeceim inallah. tabii ki olduka uzun bir konu olduunu biliyorum ve in. tamamna erdirmey rabbim nasib eder. buyurun rabbimin sofrasna | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Makale ve Ke Yazlar | sevginin_bedeli | 0 | 2520 | 04 Kasm 2009 11:18 |
![]() | Serbest Krs | Yitiksevda | 2 | 2854 | 02 Kasm 2009 10:39 |
![]() | Kssalar-Hikayeler-Nasihatler | sevginin_bedeli | 0 | 2405 | 26 Ekim 2009 11:10 |
![]() | Serbest Krs | mehmet akif2 | 1 | 2455 | 14 Ekim 2009 12:24 |
![]() | Dua Blm | Armagan | 9 | 3300 | 07 Ekim 2009 17:24 |
![]() | Mesaj No:2 |
![]() ALLAH’A RK KOMAMAK Gerekten, Allah, kendisine irk koulmasn balamaz. Bunun dnda kalan ise, dilediini balar. Kim Allah’a irk koarsa, dorusu byk bir gnahla iftira etmi olur. (Nisa Suresi, 48) O, sizin iin yeryzn bir dek, gkyzn bir bina kld. Ve gkten yamur indirerek bununla sizin iin (eitli) rnlerden rzk kard. yleyse (btn bunlar) bile bile Allah’a eler komayn. (Bakara Suresi, 22) Hi phesiz, Allah, kendisine irk koanlar balamaz. Bunun dnda kalanlar ise, (onlardan) dilediini balar. Kim Allah’a irk koarsa elbette o uzak bir sapklkla sapmtr. (Nisa Suresi, 116) Hani Lukman oluna -t vererek- demiti ki; “Ey olum, Allah’a irk koma. phesiz irk, gerekten byk bir zulmdr.” (Lokman Suresi, 13) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
![]()
YALNIZCA ALLAH’A KULLUK ETMEK yle ki, Allah’tan bakasna ibadet etmeyin. Gerekten ben, sizi O’nun tarafndan uyaran ve mjdeleyenim; (Hud Suresi, 2) “Allah’tan bakasna kulluk etmeyin. Ben size (gelecek olan) ac bir gnn azabndan korkarm” (dedi). (Hud Suresi, 26) Ey iman eden kullarm, phesiz benim arzm genitir; artk yalnzca bana ibadet edin. (Ankebut Suresi, 56) De ki: “Size yarara da, zarara da g yetirmeyen Allah’tan baka eylere mi tapyorsunuz Oysa Allah, iitendir, bilendir.” (Maide Suresi, 76) Allah ile beraber baka bir ilaha yalvarp-yakarma, sonra azaba uratlanlardan olursun. (uara Suresi, 213) De ki: “Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranzda mterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah’tan bakasna kulluk etmeyelim, O’na hi bir eyi ortak komayalm ve Allah’ brakp bir ksmmz (dier) bir ksmmz Rabler edinmeyelim.” Eer yine yz evirirlerse, deyin ki: “ahid olun, biz gerekten mslmanlarz.” (Al-i mran Suresi, 64) Kendilerine kitap verdiklerimiz, sana indirilen dolaysyla sevinirler; fakat (mslmanlarn aleyhinde birleen) gruplardan, onun bazsn inkr edenler vardr. De ki: “Ben, yalnzca Allah’a kulluk etmek ve O’na ortak komamakla emrolundum. Ben ancak O’na davet ederim ve son dnm O’nadr.” (Ra’d Suresi, 36) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
![]()
ALLAH’TAN BAKA LAH TANIMAMAK Ve Allah ile beraber baka bir ilaha tapma. O’ndan baka ilah yoktur. O’nun yznden (zatndan) baka her ey helak olucudur. Hkm O’nundur ve siz O’na dndrleceksiniz. (Kasas Suresi, 88) Allah ile beraber baka ilahlar edinme, yoksa knanm ve kendi bana (yapayalnz ve yardmcsz) braklm olursun. (sra Suresi, 22) Bunlar, Rabbinin sana hikmet olarak vahyettii eylerdir. Rabbin ile beraber baka ilahlar klma, yoksa yerilmi, kovulmu olarak cehenneme braklrsn. (sra Suresi, 39) Allah ile beraber baka bir ilah( ortak) klmayn. Gerekten sizi, O’ndan yana aka uyaryorum. (Zariyat, Suresi 51) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
![]()
ALLAH’IN VARLIINI BLD HALDE NKARCILAR GB DAVRANMAMAK Andolsun, onlara: “Kendilerini kim yaratt” diye soracak olsan, elbette: “Allah” diyecekler. yleyse nasl olur da evriliyorlar (Zuhruf Suresi, 87) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
![]()
YALNIZCA ALLAH’TAN KORKMAK Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eini yaratan ve her ikisinden birok erkek ve kadn tretip-yayan Rabbinizden korkup-saknn. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekletiiniz Allah’tan ve akrabalk (balarn koparmak)tan saknn. phesiz Allah, sizin zerinizde gzeticidir. (Nisa Suresi, 1) Yannzda olan (Tevrat), dorulayc olarak indirdiime (Kur’an’a) iman edin; onu inkr edenlerin ilki siz olmayn ve ayetlerimizi az bir deer karlnda deimeyin. Ve yalnzca benden korkun. (Bakara Suresi, 41) te bu eytan, ancak kendi dostlarn korkutur. Siz onlardan korkmayn, eer m’minlerseniz, Ben’den korkun. (Al-i mran Suresi, 175) Allah’n zerinizdeki nimetini ve: “ittik ve itaat ettik” dediinizde sizi, kendisiyle balad szn (misakn) ann. Allah’tan korkup-saknn. phesiz Allah, sinelerin znde olan bilendir. (Maide Suresi, 7) Ey iman edenler, Allah’tan saknp-korkun ve O’nun elisine iman edin, size kendi rahmetinden iki kat (gzel karlk) versin. Size kendisiyle yryeceiniz bir nur klsn ve size mafiret etsin. Allah ok balayandr, ok esirgeyendir. (Hadid Suresi, 28) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
![]()
ALLAH’TAN KORKABLDNCE OK KORKMAK Ey iman edenler, Allah’tan nasl korkup-saknmak gerekiyorsa ylece korkup-saknn ve siz, ancak mslman olmaktan baka (bir din ve tutum zerinde) lmeyin. (Al-i mran Suresi, 102) yleyse g yetirebildiiniz kadar Allah’tan korkup-saknn, dinleyin ve itaat edin. Kendi nefsinize hayr (en byk yarar) olmak zere infakta bulunun. Kim nefsinin bencil-tutkularndan (ya da cimri tutumundan) korunursa; ite onlar, felah (kurtulu) bulanlardr. (Teabun Suresi, 16) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 |
![]()
YALNIZCA ALLAH’A GVENP DAYANMAK Allah’a tevekkl et; vekil olarak Allah yeter. (Ahzab Suresi, 3) Sen, asla lmeyen ve daima diri olan (Allah)a tevekkl et ve O’nu hamd ile tesbih et. Kullarnn gnahlarndan O’nun haberdar olmas yeter. (Furkan Suresi, 58) Sen, O gl ve stn, esirgeyici olan (Allah’)a tevekkl et. (uara Suresi, 217) Ey iman edenler, Allah’n zerinizdeki nimetini hatrlayn; hani bir topluluk, size ellerini uzatmaya yeltenmiti de, (Allah,) onlarn ellerini sizlerden geri pskrtmt. Allah’tan korkup-saknn. M’minler yalnzca Allah’a tevekkl etmelidirler. (Maide Suresi, 11) Gklerin ve yerin gayb Allah’ndr, btn iler O’na dndrlr; yleyse O’na kulluk edin ve O’na tevekkl edin. Senin Rabbin yaptklarnzdan habersiz deildir. (Hud Suresi, 123) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:10 |
Durumu: ![]() Medine No : 2 yelik T.:
10 Nisan 2008 | ![]() Allah iin CHAD etmek: Hafif ve ar savaa kuanp kn ve Allah yolunda mallarnzla ve canlarnzla cihad edin. Eer bilirseniz, bu sizin iin daha hayrldr. (TEVBE 41) |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Tbb Nebevi tavsiyeleri | Esma_Nur | Tbb Nebev | 13 | 28 Eyll 2023 08:11 |
ocuklarn ve Genlerin Yalarna Gre Kitap Tavsiyeleri | Hdimul slam | ocuk-Genlik (Dini-Genel) | 6 | 27Haziran 2022 16:28 |
Hayat Kolaylatrma Tavsiyeleri... | enderhafzm | Kiisel Geliim ve Psikoloji | 2 | 07 Austos 2020 18:11 |
Tbb- Nebevi ve salk tavsiyeleri... | Esma_Nur | Tbb Nebev | 0 | 15 Mays 2012 16:49 |
Peygamber efendimizin yetimler hakknda tavsiyeleri... | YauHa | Hz.Muhammed(s.a.v) | 0 | 18 Austos 2011 23:03 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|