Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  27 Şubat 2013 (15:06), Konuya Son Cevap : 03Haziran 2018 (15:33). Konuya 20 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03Haziran 2018, 15:33   Mesaj No:21
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart

Cenab-ı Allah Kur’an’da bize şunları yasaklıyor:



Allah, nimetlerinden bir kısmını hatırlatarak Şirk koşmayı yasaklıyor:

– “Allah’a şirk koşmayın.” (Bakara Sûresi:22)








Hakla batıl karıştırılmayacaktır:

– “Bile bile hakkı batıl ile karıştırmayın. Hakkı gizlemeyin.” (Bakara Sûresi:42+159)




Vesveseye itibar edilmeyecektir:

– “Gerçek olan Rabbinden gelendir. O halde kuşkulananlardan olma!” (Bakara Sûresi:147)







Nankörlük yapılmayacaktır:

– “Şükredin; sakın bana nankörlük etmeyin!” (Bakara Sûresi:152)






Şeytana uyulmayacaktır:

– “Şeytanın peşine düşmeyin; Zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır.” (Bakara Sûresi:168)






Allah; leşi, kanı, domuzu ve Allah’tan başkası için kesilen hayvanın etini yasaklıyor:

– “Allah size ölüyü, leşi, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı.” (Bakara Sûresi:173)





Rüşvet, haram kılınmıştır:

– “Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için hakimlere, idarecilere vermeyin.” (Bakara Sûresi:188)





Allah (CC) aşırı gitmeyi yasakla-mıştır:

– “Size karşı savaş açanlara siz de Allah yolunda savaş açın. Sakın aşırı gitmeyin. Çünkü, Allah aşırı gidenleri sevmez.” (Bakara Sûresi:190)







Cenab-ı Allah fitne çıkarmayı yasaklıyor:

– “Fitne, adam öldürmekten kötüdür.” (Bakara Sûresi:191+217)







Allah (CC) şeytana tabi olmayı yasaklayıp uyarıyor:

– “Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü o apaçık düşmanınızdır.” (Bakara Sûresi:208)



Ay hali olan kadınla ilişki yasak-lanmıştır:

– “Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır. Bu nedenle ay halinde olan kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Bilin ki; Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.” (Bakara Sûresi:222)






İnanıp inanmamakta zorlama yapılmayacaktır:

– “Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim şeytan ve Allah’tan başka tapılan şeyleri red edip Allah’a inanırsa, kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.” (Bakara Sûresi:256)






Yapılan yardım başa kakılma-yacaktır:

– “Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, fakirlerin gönlünü kırmayan kimseler var ya onların Allah katında has mükafatları vardır. Onlar için korku yoktur. Üzüntü de çekmeyeceklerdir.” (Bakara Sûresi:262)

– “Güzel söz ve bağışlama, arkasından incitme gelen sadakadan daha iyidir.” (Bakara Sûresi:263)

– “Ey iman edenler! Allah’a ve ahiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve incitmek sûretiyle yaptığınız hayırları boşa çıkarmayın.” (Bakara Sûresi:264)




Faiz alıp vermek ve yemek haram-dır:

– “Faiz yiyenler, kabirlerinden şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar.” (Bakara Sûresi:275)

– “Allah, faiz karışan malın bereketini giderir, sadakaları bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.” (Bakara Sûresi:276)

– “Ey iman edenler! Allah’tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacağınızı terk edin.” (Bakara Sûresi:278)



Allah; şüpheyi, vesveseyi yasak-lıyor:

– “Gerçek, Rabbinden gelendir. Öyle ise şüphecilerden olma.” (Al-i İmran:60)






İslam’dan başka din arayanın dini kabul edilmeyecektir:

– “Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden böyle bir din asla kabul edilmeyecek ve O, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.” (Al-i İmran:85)





Yahudi ve Hıristiyan’lara uyulma-ması uyarısı yapılıyor:

– “Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilen-lerden bir gruba uyarsanız, imanından sonra sizi yeniden inkârcılığa sevk ederler.” (Al-i İmran:100)





Allah (CC) bölünüp parçalanmayı yasaklıyor:

– “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.” (Al-i İmran Sûresi:105)






İnançsız ve başka inançtan olanlar sırdaş edinilmeyecektir:

– “Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten kin ve düşmanlıkları ağızlarından çıkan sözlerden bellidir. Kalplerinde sakladıkları düşmanlık ise daha büyüktür.” (Al-i İmran Sûresi:118)

– “Size bir iyilik dokunsa bu onları tasalandırır; başınıza bir musibet gelse, buna da sevinirler…” (Al-i İmran Sûresi:120)




Faizin her türlüsü haramdır:

– “Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah’tan sakının ki kurtuluşa erersiniz.” (Al-i İmran Sûresi:130)

– “Kafirler için hazırlanmış ateşten sakının!” (Ayet:131)





Müslüman gevşeklik gösterip üzülme-yecektir:

– “Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” (Al-i İmran Sûresi:139)






Kâfirlere uyulmayacaktır:

– “Ey iman edenler! Eğer kâfirlere uyarsanız, sizi gerisin geriye döndürürler de hüsrana uğrayanların durumuna düşersiniz.” (Al-i İmran Sûresi:149)






Emanete hainlik edilmeyecektir:

– “Kim emanete hıyanet ederse, kıyamet günü hainlik ettiği şeyin günahı boynuna asılı olarak gelir.” (Al-i İmran Sûresi:161)







Allah cimri olmaktan men eder:

– “Allah’ın verdiklerini infakta cimrilik götse-renler, sanmasınlar ki o, kendileri için hayırlıdır; aksine bu onlar için çok kötüdür. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır.” (Al-i İmran Sûresi:180)




Yetimin malı korunacaktır:

– “Yetimin mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin. Çünkü bu büyük günahtır.” (Nisa Sûresi:2)






Rüşvet ve intihar yasaklanmıştır:

– “Rızaya dayalı alış veriş olması hariç mallarınızı haksız ve haram yollarla aranızda alıp verip yemeyin ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah sizi esirgeyecektir.” (Nisa Sûresi:29)



Sarhoş ve cünüp namaz kılamaz.

Su bulamayan teyemmüm eder:

– “Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylediğini bilinceye kadar, cünüp iken de gusledinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolcu olur, yıkanmanız veya abdest almanız gerekir de su bulamazsanız, o zaman temiz toprakla teyemmüm edin. Yüzünüze ve kollarınıza sürün. Allah affedici ve bağışlayıcıdır.” (Nisa Sûresi:43)






Cenab-ı Allah güvenilir olmayı ve adaletli davranmayı emreder:

– “Allah size mutlaka emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.” (Nisa Sûresi:58)





Problemler Kur’an ve sünnetle çözülecektir. Başka yollar aranmaya-caktır:

– “Ey iman edenler! Allah’a, peygambere, sizden olan idarecilere itaat edin. Eğer bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz, gerçekten Allah’a ve ahirete inanıyorsanız, onu Allah’a ve Rasûlüne götürün. Onların talimatına göre halledin; bu hem hayırlı hem de netice bakımından daha güzeldir.” (Nisa Sûresi:59)

– “Rabbine and olsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar.” (Nisa Sûresi:65)


Can almak Allah’a mahsustur:

– “Yanlışlıkla olması dışında bir mü’minin bir mü’mini öldürmeye hakkı yoktur…” (Nisa Sûresi:92)

– “Kim bir mü’mini kasten öldürürse cezası için de ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.” (Nisa Suresi:93)






Allah şirk koşmayı affetmeyeceğini bildiriyor:

– “Allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; ondan başka günahları dilediği kimse için bağışlar. Kim Allah’a ortak koşarsa büsbütün sapıtmıştır.” (Nisa Sûresi:116)









İzzet ve şeref ancak Allah’ın yanındadır:

– “Mü’minleri bırakıp da kafirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç ve şeref mi) arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet ve şeref Allah’ın yanındadır.” (Nisa Sûresi:139)

– “Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kafirleri dost edinmeyin. Bunu yaparak Allah’a aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” (Nisa Sûresi:144)




Zulüm yasak kılınmıştır:

– “İnkar edip zulmedenleri Allah asla bağış-layacak değildir.” (Nisa Sûresi:168)





Leş, Kan, domuz eti ve Allah’tan başkası için boğazlananın eti haramdır:

– “Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan veya ölmüş, öldürülmüş hayvan ve fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Sizin dininizi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim..” (Maida Sûresi:3)

– “Size iyi ve temiz şeyler helal kılınmıştır.” (Ayet:4)

– “Bugün size temiz ve iyi şeyler helal kılınmıştır. Ehl-i kitabın yiyeceği size helaldir. Sizin yiyeceğiniz de onlara helaldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlar ile ehli kitaptan iffetli kadınlar da mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helaldir. İslâm’ı kabul etmeyenin amelleri boşa gider. O ahirette de ziyan edenlerden olacaktır.” (Maida Sûresi:5)






Yahudi ve Hıristiyanlar dost edinilmeyecektir:

– “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna yol göstermez.” (Maida Sûresi:51)

– “Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Rasûlüdür, iman edenlerdir; onlar ki Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazı kılar, zekâtı verirler.” (Maida Sûresi:55)

– “Ey iman edenler! Ehli kitaptan olup da dininizi alay ve oyun edinenleri ve kafirleri dost edinmeyin. Allah’tan korkun eğer mü’minler iseniz.” (Maida Sûresi:57)



İçki, kumar ve şans oyunları haramdır:

– “Ey iman edenler! Şarap, kumar, putlar, fal ve şans okları birer şeytan işi, pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Maida Sûresi:90)

– “Şeytan; içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?” (Maida Sûresi:91)


Kur’an’a dil uzatanlarla beraber olunmayacaktır:

– “Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalanları gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur. Eğer şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma!” (En’am Sûresi:68)

– “Allah’a karşı yalan uydurandan yahut kendisine hiçbir şey vahyedilmemişken ‘Bana da vahyolundu’ diyenden ve ‘Ben de Allah’ın indirdiği ayetlerin benzerini indireceğim.’ diyenden daha zalim kim vardır?..” (En’am Sûresi:93)
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bu Haber Sizin İçin/Yasaklar Kalktı mı!!! Mihrinaz Komik Paylaşımlar 2 31 Ocak 2021 10:26
Facebook'daki BFF Esma_Nur Gündem/ Manşetler 0 25 Nisan 2018 16:32
Kur'an'daki mucizevi "garanti" NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 1 01 Kasım 2009 23:07
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı Verda_Naz Tesettür Konuları 0 10 Nisan 2009 23:08
Kur'an'daki İdeal Eş Verda_Naz Tesettür Konuları 0 10 Nisan 2009 23:06

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.