Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makale ve Köşe Yazıları (https://www.forum.medineweb.net/516-makale-ve-kose-yazilari)
-   -   Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur./ Mevlüt Hönül (https://www.forum.medineweb.net/makale-ve-kose-yazilari/22097-zalimlerin-iktidari-her-daim-cahillerin-omuzlarinda-hayat-bulur-mevlut-honul.html)

Yitiksevda 30 Mayıs 2012 00:30

Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur./ Mevlüt Hönül
 
Kendi Yalanları İle Allah’a İftira Eden Zalimler.

İmam Humeyni’nin Şu Çağrısı Zalimlere ve Yardakçılarına karşı ayaklanmaya bir çağrı niteliğindedir.

Ey Dünya Mustaz’afları!
Ey Müslümanlar!
Ayağa Kalkınız
Kendi Haklarınızı geri alınız
Süper güçler ve onların
Kuklalarının propaganda
Yaygaralarından korkmayınız
Tüm Emeklerinizi
Sizin ve Aziz İslam’ın
Düşmanlarına takdim eden
Şu cinayetkar idarecileri
Kendi Ülkenizden Dışarı atınız!

İmam Humeyni (r.a)

Zalim güçleri ayakta tutmak adına Allah’a iftira atmaktan çekinmeyen sözde Alim gerçekte ise Zalim olanlar. Bugün ülkemizde kendi şarlatanlıklarını zalimliklerini Şirklerini kendi anlayışları ile boyayarak din olarak satmakta ve bu Zalimliklerine de İslam’ın temsilcileri biziz diyebilmektedirler.

Ve men azlemu mimmeniftera alellahi keziben ev kezzebe bi ayatih, innehu la yuflihuz zalimûn.

Kendi uyduruğu yalanları Allaha yakıştırandan veya Onun mesajlarını yalanlayanlardan daha zalim kim olabilir? Şüphe yok ki, böyle zalimler mutluluğa asla ulaşamazlar:
(En’am-21)

Efendi Hazretleri! beni çağırttı Şöyle dedi:

‘’Ahmed sen hakkında Evliyaullaha müracaat ettirdim. Fakat bu iş hepsini aşınca Bizzat Allah’u Teâlâ tecelli buyurarak. Ahmed’i bana bırakın onun işlerini ben hususi yönetiyorum ona kimseyi dokundurmayın buyurdu.
Ve men azlemu mimmeniftera 'alellahilkezibe ve huve yud'a ilel'islam, vallahu la yehdilkavmezzalimîn.

(Yalnızca) Allah'a teslim olması istendiği halde Allah(ın mesajı) hakkında (böyle) yalanlar uydurandan daha zalim kim olabilir? Ama Allah zalim halka rehberliğini bağışlamaz.
(Saff-7)

Tecelli: Görünmek, açığa çıkmak, zahir olmak.

Sayın pek muhterem hz efendileri Ölülere müracaat etmesi sonucunda netice alamayınca Bizzat Allah azze ve Celle Efendi hazaratlarının yatmış olduğu istiharesinde Ahmedi bana bırakın onun işleri ile bizzat ben ilgileniyorum demiş!

Bu sapkınlığa Şahit tutmayıda Unutmayan Mahmud İstihareci Mehmet ve Şevket bey efendileride referans olarak gösteriyor Bu isimlerini verdiğim şahısları Kabirlere gönderip onay almış!!!

Musa (a.s) Allah’I görmek istediğinde Allah azze ve celle ‘’asla göremezsin’’ hitabı ve dağa tecellisi ayet ile sabittir. Resulünün talebini geri çevirmeyen Allah’ın dağa tecellisinin mahiyetine yine Allah bilir.

Taifte taşlanan, Uhudda dişi kırılan, huneynde yalnız bırakılan Allah resulünün sıkıntılı, meşakkatli anlarında tecelli etmeyen Allah kendisine ve Resulüne iftira atmayı din olarak satan bey efendilerin üzülmemesi adına tecelli ediyor ve bizzat ilgileneceğini buyuruyormuş!

Ve artık bundan sonra kim Allah hakkında yalan uydurursa işte onlar zalimlerdir!
(Ali İmran-94)

Tasavvuf zırvalarının sunucusu Cüppeli Efendi Videolarında diyor ki:

Allah resulü Muhammed’e ayetleri kendisi indiriyor. Cüppeli bey Burada Muhammedi Allah Allah’ı da Muhammed yapıyor Bu Küfür değilse nedir?

Vahdetul Vücud Sapkınlığının Hinduizm Panteizimden ne farkı var?

Bütün diriler hayatını Allah Resulü Muhammed’den alıyormuş?

Ölüm Meleği efendisine gelmiş lakin efendisi şimdi git dediğinde gidiyormuş?

Şirk ve Küfürde Mekke Müşriklerini sollayan bu anlayışı kutsayanlar bu Şirklere ortak olduklarını ne zaman görecekler?

Kur’ani Kerimde Allah’a ortak koşanlar, onun İlahlığında ve hükmünde ortaklıkları bulunduğunu sananların zalim oldukları bildirilmektedir. Allah’a şirk koşmak onun emirlerine karşı çıkmak, ayetlerini yalanlamak Allah’a kendi uydurduklarını yamamaya çalışmak zulümdür zalimliktir.

Kendi yalanlarını Allaha yakıştıran kimselerden daha zalim kim olabilir? (Hesap Gününde) böyleleri Rablerinin huzuruna çıkarıldıklarında (kendilerine karşı) tanıklığa çağırılanlar (onlar için): "Rableri hakkında yalan söyleyen kimseler işte bunlardı!" diyecekler. Unutmayın, Allahın laneti zalimlere yöneltilmiştir,
(Hud-18)

Kendi asılsız uydurmalarını Allaha yakıştıran ya da Allahın ayetlerini yalanlamaya kalkışan kimselerden daha zalim kim olabilir? Onlara (hayatta) nasip olarak her ne ki yazılmışsa kendilerini bulacaktır; ta ki, canlarını almak için elçilerimiz gelip (de) onlara: "Hani, nerde Allahtan başka çağırıp durduğunuz varlıklar?" deyinceye kadar. Ve (günahkarlar): "Bizi yüzüstü bıraktılar!" diye karşılık verecekler ve (böylece), hakkı inkar eden kimseler oldukları konusunda kendi aleyhlerine tanıklık etmiş olacaklar.
(A’raf-37)

Bu tür söylemler kimden olursa olsun ne adına yapılırsa yapılsın. Zalimliktir, şarlatanlıktır Allah’a karşı haddini aşmadır. Bu ve benzeri anlayışları açıkça reddeden İlahi kelamı devre dışı bırakanlara Kur’an açıkça meydan okumakta onun hakikatini örtmeğe çalışanlarda Zalim ismini vermektedir:

MEVLÜT HÖNÜL
MALAZGİRT

www.medineweb.net

FECR 30 Mayıs 2012 09:15

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
YORUMSUZ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cübbeli Mektubunda Kendisi Hakkında Mahmud Efendiye Vahiy geldiğini İddia Etmektedir..

Yitiksevda 30 Mayıs 2012 09:20

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Özellikle altıncı dakikadan sonrası bakmak lazım...

JAZARİ 30 Mayıs 2012 10:05

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
hocam iddia middia dediğinize göre pek inandırıcı gelmemiş galiba.vahyin kelime ve terim anlamlarına bakıp sadece peygamberlere gelmediği hakkında umarım hemfiriz.aksini iddia ediyorsanız aşağıdaki ayetler ışığında yorumlarınızı bekliyorum :


Hz. İsâ (a.s)’ın havarilerine (Mâide 111) ve Hz. Musa (a.s)’ın annesine
(Kasas 7) gelen vahy...

FECR 30 Mayıs 2012 11:20

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Alıntı:

HACIYSK Üyemizden Alıntı (Mesaj 179306)
hocam iddia middia dediğinize göre pek inandırıcı gelmemiş galiba.vahyin kelime ve terim anlamlarına bakıp sadece peygamberlere gelmediği hakkında umarım hemfiriz.aksini iddia ediyorsanız aşağıdaki ayetler ışığında yorumlarınızı bekliyorum :


Hz. İsâ (a.s)’ın havarilerine (Mâide 111) ve Hz. Musa (a.s)’ın annesine
(Kasas 7) gelen vahy...

HACIYSK kardeşim

Vahiy kelimesi veheye Fiilinin mastarı olup Arapça’da ; işaret etmek ,gizli konuşmak, emretmek, ilham etmek, gizli bir şekilde meseleyi anlatmak veya gizli bir mesaj vermek anlamına gelir. Vahiy ayrıca ‘’süratli işaret etmek’’ veya ’’gizli işaret’’ anlamına da gelir.


Kuranda, vahiy teriminin çeşitli şekillerde kullanılışına şahit oluyoruz.
A) Cansız aleme vahyedilmesi.
O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.
Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin." dedi. Her ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler.
Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir. ( Fussilet 10-12)
O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır. (Zilzal 4-5)
B)Canlılar alemine vahyedilmesi.
Senin Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kuracakları kovanlardan kendine evler edin.
Sonra meyvaların hepsinden ye de, Rabbinin (sana) kolay kıldığı yollara gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir bal çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır. Şüphesiz ki bunda düşünen bir millet için, büyük bir ibret vardır.( Nahl 68-69)
Nihayet (birgün konuşamayınca) mihrabdan kavmine karşı çıktı da onlara "Sabah ve akşam (Rabbinizi) tesbih edin" diye işaret etti.( Meryem 11)
Burada Zekeriya’nın vahyi işaret şeklindedir.
C) Meryem’e Vahyedilmesi.
O esnada Musa'nın anasına "Onu emzir, kendisine zarar geleceğinden kaygılandığında onu denize (Nil nehrine) bırakıver, hiç korkup kaygılanma, çünkü biz onu tekrar sana vereceğiz ve onu peygamberlerden biri yapacağız" diye bildirdik. (Kasas 7)
Burada vahiy Meryem’in kalbine ilham şeklindedir.Allah iyi duyguyu Meryem’in kalbine ilham eder.
D) Havarilere Vahiy.
Hani Havarilere: " Bana ve Resulüme iman edin" diye ilham etmiştim. Onlar da: "İman ettik, bizim şüphesiz müslümanlar olduğumuza şahit ol" demişlerdi. (Maide 111.)
Bu vahiy belirli ölçüde bağlayıcılık taşımaktadır.
E)Meleklere vahiy
İşte o anda Rabbin meleklere şöyle vahyediyordu: Ben sizinle beraberim, müminlere sebat verin. Kâfirlerin yüreğine korku salacağım, hemen boyunlarının üstüne vurun, parmaklarına, parmaklarına vurun". Enfal 12
Burada vahiy Allah’ın melekler verdiği emri anlatmaktadır.
F) Şeytanların vahyi -vesvese-
Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz. (Enam 121.)
Buradaki şeytanların vahyi insanlara vesvese şeklindedir.
Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vesvese verirler. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.
Bir de ahirete iman etmeyenlerin kalbleri, o yaldızlı söze kansın, ondan hoşlansın ve işledikleri suçları işlemeye devam etsinler diye böyle yaparlar.( Enam 112-113)
G)Peygamberlere vahiy.
Muhakkak biz, Nuh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyûb'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur'u verdik.( Nisa 163)
Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun." Zümer 65
Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir. (Şura 13)

İnsanlara,diğer canlılalara, Musa'nın annesine, arılara, ve havarilere olan vahiy ile peygamberlere indirilen vahy arasında arasında farklılıklar vardır. İlk kısımdakiler sadece kendilerini bağlar, peygamberlere gelen vahiy ise herkesi bağlar. Peygamberlere gelen vahiy Cebrail vasıtasıyla olur ama diğerlerine olan vahiy ise içgüdüsel olarak gelir. Yani arıya vahiy edilmesi, Musa a.s'ın annesine ve Havarilere vahiy edilmesi içgüdüseldir.
Şimdi yukarıdaki videoda birilerinin Allah ile direkt konuşmasından, vahiy almasından gibi şeylerden bahsediliyor. Bunlar Allah'a atılan iftiradan başka bir şey değildir.
Allah'ın düşünmez misiniz, akletmez misiniz gibi ayetler bizim hayatımızda hiç mi yer bulmayacak ki şeyh bildiğimiz /bildiğiniz insanların sözlerini sorgulamayacak mıyız/ sorgulamayacak mısınız? Artık peygamberlere gelen vahiy Muhammed a.s ile son bulmuştur. Kim aksini iddia iddia ediyorsa Allah'a yalan isnad etmiş olur. Bir kişiye olan sevgimiz/sevginiz bizlerin/ sizlerin aklımızı köreltmemelidir. Sorgulayalım, sorgulanalım ki doğruları bulabilelim. Kur'an'daki İbrahim a.s'ın sorgulama yöntemlerine okuyalım, Allah ayetinde bizlere ve peygamberine " İbrahim de sizin için güzel örnekler ( usvetin hasene ) olduğunu belirtiyor.

Elimizde Kur'an ve Peygamberin sünnetin mihenk taşı olsun. Her sözü ve olayı bu mihenk taşına vuralım. Bu taşa vurduğumuzda kırılanları bir kenara atalım, kırılmayan sağlamları alalım. Çünkü Allah Rasulu a.s Müslim'de geçen bir hadiste şöyle buyurmaktadır:
KUR'AN SENİN LEHİNDE VE ALEYHİNDE HÜCCETTİR

Yitiksevda 30 Mayıs 2012 11:49

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Elimizde Kur'an ve Peygamberin sünnetin mihenk taşı olsun. Her sözü ve olayı bu mihenk taşına vuralım. Bu taşa vurduğumuzda kırılanları bir kenara atalım, kırılmayan sağlamları alalım. Çünkü Allah Rasulu a.s Müslim'de geçen bir hadiste şöyle buyurmaktadır:
KUR'AN SENİN LEHİNDE VE ALEYHİNDE HÜCCETTİR

Teşekkürler abim bu sözleriniz her daim hayat felsefemiz olmalı selametle kalın...

JAZARİ 30 Mayıs 2012 12:09

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Artık peygamberlere gelen vahiy Muhammed a.s ile son bulmuştur. Kim aksini iddia iddia ediyorsa Allah'a yalan isnad etmiş olur. Bir kişiye olan sevgimiz/sevginiz bizlerin/ sizlerin aklımızı köreltmemelidir. Sorgulayalım, sorgulanalım ki doğruları bulabilelim.

Ama lütfen olayları kasıtllı veya KASITSIZ çarpıtmayalım: yukarda Artık peygamberlere gelen vahiy HZ Muhammed a.s ile son bulmuştur. demişsiniz.ALLAH aşkına buna itiraz eden mi var? bu video da birileri peygamberlik ilanında mı bulunuyor nedir?....sevmiyorsanız sevmiyorum diyin bitti gitti....uzatmaya gerek yok...sizler de kalın sağlıcakla..

FECR 30 Mayıs 2012 12:19

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Alıntı:

HACIYSK Üyemizden Alıntı (Mesaj 179313)
Artık peygamberlere gelen vahiy Muhammed a.s ile son bulmuştur. Kim aksini iddia iddia ediyorsa Allah'a yalan isnad etmiş olur. Bir kişiye olan sevgimiz/sevginiz bizlerin/ sizlerin aklımızı köreltmemelidir. Sorgulayalım, sorgulanalım ki doğruları bulabilelim.

Ama lütfen olayları kasıtllı veya KASITSIZ çarpıtmayalım: yukarda Artık peygamberlere gelen vahiy HZ Muhammed a.s ile son bulmuştur. demişsiniz.ALLAH aşkına buna itiraz eden mi var? bu video da birileri peygamberlik ilanında mı bulunuyor nedir?....sevmiyorsanız sevmiyorum diyin bitti gitti....uzatmaya gerek yok...sizler de kalın sağlıcakla..


HACIYSK kardeşim

Bir şahsı sevip sevmemek mesele değil.Peygamberlik iddiasında bulunduğunu da söylemedim. Adamlar direkt Allah ile konuştuğunu söylüyorlar. Bu kadar da kör olmayın lütfen. Sevginiz basiret ve ferasatinizi bağlamasın. Müminler olaylara ferasetle bakarlar. Aklımızı başkalarına kiraya vermeyelim, aklımızı Kur'an ve Sünnet yönlendirsin diyorum.
Kişilerin doğrularını alalım, yanlış gördüklerimizi bir kenara atalım diyorum. Hizip, mezhep, grup , şahıs bağnazlığından uzak duralım. Hizipli olabiriz, mezhepli olabiliriz, bir gruba bağlı bulunabiliriz , bir şahsı çok çok sevebiliriz, ama ..cilik,culuk ve kişi perestlikten uzak duralım. Çok mu şey istiyorum?
Allah sizlere de bizlere de selamet versin.

masum 30 Mayıs 2012 14:07

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Allah resulü Muhammed’e ayetleri kendisi indiriyor. Cüppeli Burada Muhammedi Allah Allah’ı da Muhammed yapıyor Bu Küfür değilse nedir


videoya hoca açıklama getirmiştir orada allahı kasdetmemiş peygamberimizin cebrailden üstün oldugunu ve zuhurattada aslında allahü teala vahyi peygamberimize veriyo oda cebraile sonra tekrar cebrail as peygamberimize veriyo sözlerini çarpıtmayın hata aramak için dinlemeyin derim

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu videoda açıklama getirmiştir söyledigi söze

Yitiksevda 30 Mayıs 2012 14:11

Cevap: Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.
 
Aşikar olan Allah'ın ayetleri var iken neyi çarpıtıyoruz Kardeş...

Farzımisal sizin dediğiniz olsun ya Azraili geri gönderme Allah'ın ayetlerini inkar değilmidir Belirlenmiş vakti erteleme yetkisi varmı o şahıslarda?


SAAT: 06:06

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306