![]() |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kurandaki rabita ile tasavvuf mürşit şirkine bakin derim. |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Herkesin ellerine sağlık satırlarca yazı yazılmış çizilmiş, herkes iyi niyetle kendi doğrusunu paylaşmak istemiş lakin benim için önemli olan mekanizmanın çalışıyor olup olmaması..Mürşit Ayetullah yolunda aldığı enerjileri müridine aktarabiliyor, bir şekilde katalizör olabiliyor ise, işe yarar demektir.Ayrıca bu yoldan daha önce yürüdüyse tecrubesi de önemlidir.Yıllardır süren Tasavvuf geleneği rabıta vardır diyorsa denemeye değer. Kaldı ki Mürşidimin nefsini tanrısallaştırıp kendimden üstün görecek değilim.O sadece aracıdır.Benim gönül şeriatımda en büyük makam dostluktur. Mürşidime saygım, ilkokul öğretmenime olan saygımı geçmez.Eğer onun sayesinde Allah sevgisinin derinine ineceksem, insan olan kısmını (insani nefsini) bir köşeye koyar Özünden Rabbine ulaşan kanalla Allah sevgisinde derinleşirim.O kanal benim, kendi kendime Rabbime ulaşacağim kanaldan daha kestirme ise mürşit katalizörünü kullanırım. Mürşit müridi sayesinde mürşitliği deneyimler ve tekamül eder.Öyle ki rabıtanın çalıştığını gözlerimle görmeden böyle birşey var demem. Gözümle görmediğim, tecrube etmediğim hiçbirşeye var diyemem. |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Alıntı:
|
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Peki insan ne sıklıkla gider dergaha, Hüdai Vakfı Erenköy de ben Avrupa yakasında Büyükçekmece de oturuyorum.İstanbul un bir ucundan diğer ucu :) |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Birde şunu öğrenmek istiyorum.Giyimimi değiştirmemi beklerler mi?Yani sakal uzatmak ya da kep takmak sünnetullah tan olabilir?Yadırgadığım yargıladığım yok ama bana çok uzak. |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Cem evlerinden olan var mı aranızda? |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Hüseyin Hilmi Işık Efendi (kudüse sırruhu) Hocası Silsile-i Aliyye büyüklerinden '' Abdülhakim arvasi'' hazretleridir. Saadet-i Ebediye İlim Kitabının yazarıdır. Bütün sorularınızın cevabını bu ilim kitabında bulabilirsiniz. |
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Alıntı:
BİR-i kardeşim... Sorularınızda samimiyetinizi bilmiyorum, ama cevap vereyim. Dergaha gidiş veya gitme sıklığınız konusunda sizi sıkıntıya sokacak bir durum yok. Yalnız Nakşi tarikatında sohbet esastır. Haftada bir sohbetler olur. Bu sohbetler de bulunduğunuz semtte muhtemelen yapılıyordur. Yani karşıya geçmenize gerek olmayabilir. Siz arayışta olduğunuzu ve öneri istediğinizi söyleyince önerdik, illa bir mecburiyetiniz yok yani... Size uygun olanı araştırabilirsiniz. Alıntı:
|
Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin Saadet-i Ebediye yi bir köşeye yazdım.Fakat Hüseyin Hilmi Işık vefat etmiş biri, bana yaşayan rabıta yapabileceğim, feyz alabileceğim biri lazım.Burda internet ortamında mürşitlerinizi yazın diyor, resimlerine bakarak kendime yakın birini bulmaya çalışıyorum.Aralarında seçim yapmak istememin nedeni birbirleriyle kıyaslamak, en büyük veliyi bulmak falan değil.bana en uyumlu olanı bulmak.Yoksa hepsi tecrubeli, hepsi bilgili , hepsinden çok şey öğrenebilirim. Sorularımda samimiyim, sorularım bunlar çünkü bu camiayı hiç bilmiyorum. Eğer içime sinen bir mürşit bulamazsam letaf zikrine kendim geçicem.hayırlısı... |
Madem ki İstanbul'da oturuyorsunuz, Osman Ünlü hocayla irtibata geçebilirsiniz. Ona ulaşırsanız eğer size muhakkak yardım edecektir. |
SAAT: 21:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.