Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makarna ve Pilavlar (https://www.forum.medineweb.net/701-makarna-ve-pilavlar)
-   -   "Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/makarna-ve-pilavlar/34817-vequotmercimekli-bulgur-pilavivequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 20 Mayıs 2018 16:16

"Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı
 
Malzemeler1 su bardağı
iri bulgur
1/2 su bardağı
yeşil mercimek
1 adet
soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 tatlı kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi

Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.

Bulguru tereyağda 2 dakika kadar kavurun ve 1 e 1,5 oranında su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin.

Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatın demlensin.

Küçük bir sahanda, piyazlık ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar yumuşayınca pul biberi ve nar ekşisini de ekleyin ve altını kapatın.

Bir porsiyonluk küçük bir kaseyi hafif ıslatın. İçine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekleyin.

Servis ÖnerisiSunum sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirisiniz.

Afiyet olsun..

Allahın kulu_ 20 Mayıs 2018 18:32

Eline sağlık kardesim bende bulgur pilavıni princ ile arpa eehriyeyi karıştırıp yaptim.

mehmet akif2 24 Mayıs 2018 12:34

bu mesajı görünce ben de yapayım dedim ama pul biber ve nar ekşisi koymadım

kuru soğanı terayağ ve sıvı yağ karışımıyla kavurdum mercimeği ayrı yerde haşlamıştım içine atıp kalan suyunu çekmesini sağladım

bulguru ekledim

bir gün önce yemeğe kullandığım tavuk suyunu buzdolaptan çıkarıp ısıttım döktüm

bir gün öncesinden tavuk eti de vardı tavaya tavuk etlerini koydum biraz sıvı yağ 3 diş sarımsak ısınınca biraz su ile dağıtmadan karıştırdım pişen pilavın içine ekledim ikisi birlikte demlendi

sarımsak tadı hafif geliyor ama güzel lezzet oluyor

eşim tavuğu çok sevmiyor tavuğun kokusunu bastırmak için sarımsak kullanıyorum güzel de oluyor

su damlası 24 Mayıs 2018 12:46

Bencede harika olmuş ellerine sağlık ..
Tavuk koymasakda mercimek var doyurucu zaten..
Ben çok seviyorum bu pilavı..
Lezzetli ve doyurucu..

Hafdada bir yeşil mercimeği tüketmekte fayda var .unutkanlığa ve kansızlığa iyi geliyor..
Bu bilgiyide paylaşmış olalım..(:


SAAT: 14:21

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306