"Pirinç Pilavlı Et Sote Tarifi "/medineweb mutfağı Malzemeler 2 su bardağı pirinç 500 gr dana eti Yarım çay bardağı şehriye 3 adet domates 2 adet biber 1 adet soğan Tuz Karabiber Kırmızı biber Yapılışı Önce; etimizi küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Etimizi suyunu salıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekliyoruz, baharatlarını ekliyoruz. Daha sonra küçük küçük doğradığımız soğan ve biberi ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. . Başka bir yerde güzelce yıkadığımız pirinçlerimizi sıvı yağ da sehriyeleri pembeleşince kadar kavurup pirinçleri ekliyoruz. Tane tane olana kadar karıştırıp tuzunu ilave edip üzerini geçecek şekilde 2 su bardağından biraz daha fazla su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Etimize domatesleri de ekleyip onu da kaynamaya bırakıyoruz. İkiside pişince pilavımızı tart kalıbına alıp şekil çıkartıyoruz. Etimizi de üzerine alıp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun |
SAAT: 11:40 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.