![]() |
"Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı "/medineweb Malzemeler 2 yemek kasıgı tereyağ 2 yemek kasıgı sıvı yağ 1 su bardağından eksik yarım bardağından az fazla tel şehriye 2. 5 su bardağı baldo pirinç 4 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz Tavuk bulyon ya da et bulyon Yapılışı Önceden pirinci tuzlu suda bekletiyoruz , yarım saat kadar. Tereyağımızı ve sıvı yağımızı tenceremiz de eritiyoruz , tel şehriyemizi kavuruyoruz. Daha sonra pirincimizi ilave edip kavuruyoruz , tane tane olana kadar 4 dakika kadar . Tuzumuzu ekliyoruz daha sonra çay bardağında et ya da tavuk bulyonu sıcak suda eritip karıştırıyoruz. 4 su bardağı suyumuzla birlikte ilave edip bir kere karıştırıyoruz. kapağını kapatıp pişiriyoruz.Üstü göz göz olana kadar suyunu tamamen çekene kadar karıştırmayın ondan sonra karıştırabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun |
SAAT: 17:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.