Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Muhsin Arslan (https://www.forum.medineweb.net/21-muhsin-arslan)
-   -   Kim Suçlu? /Muhsin Arslan (https://www.forum.medineweb.net/muhsin-arslan/37460-kim-suclu-muhsin-arslan.html)

Muhsin Arslan 02 Aralık 2021 20:10

Kim Suçlu? /Muhsin Arslan
 
Aile toplumun beynidir. Beyinin işlevinde sıkıntı varsa tüm organlar infilak eder. Tıbben beyin tüm vücudu yöneten santral mahiyetindedir. Santralın bloke/arıza olması elektrik dağıtımını yapamayacağından alt yapılar direkler teller anlamını yitirir. Tıpkı Ruhu alınmış ceset gibi...Ruhsuz ceset çürümeye mahkumdur.

Peki toplumun temeli aile ise ailenin temeli nedir? Şunu eğip bükmeden başta diyeyim ki iki cinsin bir araya gelip aile kurmasının olmazsa ol(a)maz prensipler şarttır. Bunlar sevgi saygı denklik(fizik kimya ruhsal inanç vs) ve iyi niyettir.

Bu çerçeveyi aşmayan aileler cennet bahçesidir. Bu çerçeve dışında kalanların cehenneme gitmeye hiç gerek yoktur. Böylesi yuvalarda huzur olamaz...

bitkisel hayata giren hastanın makineye bağlanması gibi işkence çemberinde ne ölür ne dirilir...Makinanın fişini çekseniz bir dert çekmeseniz bin dert...

İnançları renkleri zevkleri bakışları denklikleri uyumsuz çiftlerin kurduğu yuvaların sonu bitkisel hayata giren hasta örneğidir...

Aile nedir ne değildir den öte başka bir sorunu masaya yatırmak istiyorum.

Aile korkularla tehditlerle polislerle sözleşmelerle kurulmaz yönetilmez yönetilemez.

Sağlıklı ve huzurlu Aileler gönüllü bilinçli iyiniyetli denk çiftlerin eseridir...

Sağlığı bozulan ailelerin de çözümü yine kanun yasalar değil alanındaki uzmanların vereceği tedavi ile mümkündür.

Tedavi edilirken ameliyathaneye kapıcı temizlikçi kasap polis ziyaretçi gir(e)memelidir.
Amaç üzüm yemekse çözülmeyecek tedavi edilmeyecek sorun yoktur. Amaç bağcı ise infilak kaçınılmazdır.

Bir örnek ile açarsak; Bir çift düşünün...severek yada anlaşarak evlendiler...Zamanın birinde bir gün birisinde problem çıktı. Aile sarsılmaya homurdanmaya yüz tuttu. Canım cicimler demode oldu...Kavgalar sorunlar gerginlikler huzursuzluklar can sıkıcı hal aldı...Problemli olan erkek veya kadın veya ikisi de...kadın görevlerini aşını işini eşini çocuğunu arka planlara attı...veya erkek sorumsuz işsiz aylak geçimsiz şiddet Ayaş kumar vs...

Çözüm tedavi nedir bu durumda?

Her iki tarafın veya alanında uzmanların akil tecrübeli yapıcı adil amacı üzüm olanlar... Bir araya gelip sorunu ikna tavsiye manevi nasihatler ve gerekirse caydırıcılık amaçlı tedbirlerle hatalı olanın hatası düzelttirilmeli... Aileyi kurtarmak için her yol denenmelidir...Bu yol ile başarı ve tedavi oranı çok yüksektir. Olmazsa başarı sağlanmazsa tek çare birbirlerine zarar verdirtmeden boşanma kurumunun devreye alınması gerekecektir.

Peki yasalar kanunlar müdahil olursa?

1- Kadının ifadesi iddiası esastır tartışılamaz.
2- Erkeği cezalandırmak için olanlar ile yetinilmez olasılıklar ile müeyyide uygulanabilir.
3- Erkeğin şiddet olasılığını önlem için evinden sokağa atılarak bir süre uzaklaştırılır.
4- Boşarsa kadına tazminat mal varlığı ve bir ömür nafaka bağlanır.
5- En enteresan olan ise eşler birbirlerini zinada yakalasa bile rahatsız edemez.Çünkü zina yasak değildir.
6- Vs vs vs....

Yukarıdaki maddeleri uzatabildiğiniz kadar uzayabilir...

Soru şu "erkeğin cinnet geçirmesi için mı hazırlandı bu yasalar?"

Evden bir ay veya daha fazla uzaklaştırılan erkek sokakta mı yaşasın? Hadi yaşadı...

Cezası bittiğinde evine elinde çiçeklerle mi gelmesini bekliyorsunuz?

Hele hele o erkek bir baba ise çocuklarına bir ömür ezik kalması...

Bir ömür nafakaya mahkum edilen yada uzaklaştırma kararı uygulanan erkek bir gün cinnet geçirme olasılığı yok mu?

Evinden uzaklaştırdığınız erkeğin onuru şerefi çevresinin maskarası mağduriyeti küçük düşürülmesi...

Cezası bittikten sonra eşine olan kini nefreti nasıl hazmedecek... Eşine aşk mı ilan edecek?

Sahi bu kanunlar yokken kadın cinayetleri sınırlı iken...
siyasi rant için çıkarılan şirinlik yasalardan sonra cinayet ve boşanmalar katlarca patlamalarına ne denmeli?

Dahası aile içi şiddetin ve boşanmaların yüzde 80'leri üniversite mezunu çiftlerde olduğu resmi kayıtlar teyit ediyor?
Bu yasalar aileyi koruyor mu patlatıyor mu?
Siz kadını koruyor musunuz cinnet geçirttiğiniz canavarın insafına mı bırakıyorsunuz?

Katilin avukatı değilim sütten çıkmış ak kaşık demiyorum.
Bu adam canı sıkıldığı yada hobi için mi katil oldu?
Katili canavarlaştıran cinnet geçirten kim?
Kuyuya kim attı bu taşı?

Birbirinden soğumuş öfkeli kinli nefretlik çiftleri polis zoruyla mı aşık edeceksiniz?

Öldüren kesen asan canileri idam edelim müebbet verelim linç edelim ömür boyu hücre cezası verelim...

De...Bu cani adam anasından cani doğmadı. Tüm suç ev sahibinde...Hırsızın hiç suçu yok!

Girmediğiniz bozmadığınız batırmadığınız bir alan kalmıştı onunda ruhu şad olsun!

Ey oy için şirinlik yapan siyasiler ameliyathaneye kasaplar daldı!

Lütfen aileleri rahat bırakın ve Lütfen tahribatlarınızdan utanın ve defolun!


02.12.2021
Muhsin Arslan

Kara Kartal 03 Aralık 2021 09:28

Alıntı:

Çözüm tedavi nedir bu durumda?

Her iki tarafın veya alanında uzmanların akil tecrübeli yapıcı adil amacı üzüm olanlar... Bir araya gelip sorunu ikna tavsiye manevi nasihatler ve gerekirse caydırıcılık amaçlı tedbirlerle hatalı olanın hatası düzelttirilmeli... Aileyi kurtarmak için her yol denenmelidir...Bu yol ile başarı ve tedavi oranı çok yüksektir. Olmazsa başarı sağlanmazsa tek çare birbirlerine zarar verdirtmeden boşanma kurumunun devreye alınması gerekecektir.
İçki kumar şiddet girmişse bir evin içine cinayetle sonuçlanmadan, çocukların haklarına tecavüz edilmeden boşansınlar.bunun güvenini sağlamalı devlet. İşin uzmanları kaç kez boşanmış, kaçıncı evliliği yapmış yada evlenmemiş çocuk yok tuzu kurular, uzmanlıkları kendilerine faydasızlar. Allah aşkına bir aileye ne verebilir bunlar. Daha fazla zarar. Evlilik konusu, aileler korku filmi gibi. Sguit game. Hayatta kalma mücadelesi verilen, ölüm tehlikesi olan korku, gerilim drama dolu.

Tvler sosyal medya uzmanlarıysa kastın orada herkes adil herkes yargıç herkes aile koçu. Bunlar Günlük malzeme konusu.masaya meze
Bide herkesin aile yaşam hayat koçu olduğu, nasıl iyi-saygıli-sevgili iyi eş, kadın, koca, baba, olunur? Evlilikle ilgili bir sürü ahkam kesen, öneri sunan kitaplar, programlar uzman doluyken evlilikler nasıl bu kadar yoldan raydan çıktı.
Cinayet cinnet eşiğine nasıl gelindiginin cevabı var peki ya
Sorun nerde başladı? Sorunu tespit etmeden çözüm beklemek, herkese aynı öneriyi sunmak, aynı tedaviyi uygulamak olacak iş deil.Aile politika olmaktan çıktığında, siyasetçiler (kasaplığı) bıraktığında umut var demektir :)
Anlaşılan en az 10 yıl daha bekarim. skr

Medine-web 03 Aralık 2021 15:25

Muhterem editörüm,

Gerektiğinde tabi ki adli, tıbbi, dini ve kolluk kuvvetler devlet adına devreye girecek girmelidir de...Orada dile getirilmeye çalışılan sorunlu ailelerdeki sorunların düzelme/kurtarma/ısındırma ihtimalini sıfıra indirmeyelim.
1-içki kumar şiddet art niyet ve çığırından çıkmış aileler konumuzun dışındadır. Bu tür aileler de umut olmadığı gibi boşattırılmaları en sağlıklı çözümdür. Bu tür sorunlulara devletin müdahalesi kaçınılmazdır. Müdahale edilmezse cinayetlerin yolu hep açıktır.
2-birinci madde dışındaki ailelere devletin müdahalesi olan yapıcı umutları da yok edecektir. Çocuğuna ailesine eşine "kewwamun" olan baba bostan korkuluğuna çevrilirse işlevsizleştirilirse yangına benzin ile müdahale edilmiş olur. Şöyle ki bir baba eşinin ve çocuklarının ahlakını kıyafetini iffetini yaşamını eksikliklerini sorumsuzluklarını ibadetlerini ve bilumum olması gereken amir tedbirleri uygulamaya çalışırken, o babaya hop orda dur derseniz ortada aile kalmaz orası otel olur. Otoritesiz imamsız lidersiz babasız komutansız bir aile...
3-çocukları sorumsuz başıboş bıraktırılan bir baba, sigara kumar içki uyuşturucu flört gece yarısı eve gelmeler kahvehaneler sokak serserileri oynayan kız veya erkek evlada veya naşice eşe müdahale etmeye çalışan bir babayı evden uzaklaştırmak mı hapse atmak mı çözüm?
4-bize gelen sorunlu ailelerin aşağı yukarı sorunları üçüncü maddedeki sorunlar...düzeltmeye çalışan kuran deyimiyle "kawwam babaya" yardımcı olmak mı babayı imha etmek mi çözüm? dediğim şu "ameliyata doktor girsin kasap değil. iyi niyet girsin art niyet değil. Adalet girsin zülüm değil. Yapıcı girsin yıkıcı değil."

not:hayvanlar caniler cinayetler katiller konumuzun dışındadır.

Esma_Nur 04 Aralık 2021 09:14

6284 sayılı kanuna göre kadının beyanı esasdır. Kadın bilgi belge göstermese bile erkeğe uzaklaşdırma alabiliyor. Sorunsuz sıkıntısız çalkantısız evlilikmi var? Mümkün değil böyle bir şey olayların sıcağı ile tansiyon tavanken kadın bir anlık öfke ile elinden geleni arsına koymuyor.10 yılda kdın cinayetleri 3 kat artmış durumda neresi aile koruma kanunu bunun ?istanbulsözleşmesiyaşatır diyerek heştek pankartlar açılıyor malesef tam tersi oluyor. Gençlerimizin çocuklarımızın önünde cereyen ediyor olaylar. Nasılda kötü örnek oluyoruz onlara kötü yol gösteriyoruz. Gençler evleniyor bana psikolojik baskı yapıyor evden uzaklaşdırılmasını istiyorum diyor ve ztn temeli oturmamış evlilikler yerle bir oluyor.düşünün erkeğin gidecek yeri yok bir şekilde cezasını tamamlayıp ewe dönüyor nasıl sıcaklık oluşmasını bekleyebiliriz?o evde daha ne sıcaklık olur ne muhabbet olur .en sağlıklısı boşanmakdır o evlilikden hayır geleceğini sanmıyorum .eskiler erkek evin direği derlerdi bu aile yapısını bozan maddeler adeta evin direğini söküp atıyor .aile yapısının altına dinamit koymakdır.bunun adı aile koruma yasası falan değil AİLE FİTNE ÇIKARMA kanınudur. A B yasalrına uyumlu olarak çıkarıldı biz müslüman bir toplumuz AB nin yasaları ile ne işimiz olabilir.! Bizim kuran yasalarımız var ardından geleneklerimiz var. Olan bizim gariban ailelere oluyor.. bu yazdıklrımdan sakın kadınlar hak ediyor gibi bir mana çıkarmayın bende kadınım lakin yaşanan bu katliamlardan yıldık artık özümüze dönelim istiyorum .taraflardan birinde kontaklık yoksa çözülmeyecek sorun yok . Kimse kimseyi çileden çıkarmasın

Kara Kartal 04 Aralık 2021 13:35

Aile kimine imtihan kimine ödülmahcup000Babasının evden kovuluşunu, annesinin katledilişini izleyen çocuklar yarının toplumunu oluşturacaklar. Way ki ne way. Bunun vebalini kim üstlenecek:) Birer suç mainesine dönüşecek potansiyeli olan bu çocukların psikoloji kimin umurunda. Yuva kuramayacak olanlar evlenmesin. Hadi evlendiniz üremeyin. Ağzımızdan burnumuzdan kan geliyor cinnet getiren anne babaları izledikçe.

Mihrinaz 04 Aralık 2021 20:00

Üniversitesi camisi hiç olmadığı kadar çok olan bir memlekette bunca cehalet bunca geçimsizliğin elbet bir sebebi olmalı. Büyüklüğü, şatafatı ve çokluğu ile övündüğümüz camiler, neredeyse her mahalleye bir tane düşen niteliksiz üniversiteler eğitim, bilgi, ilim, sanat, estetik yoksunu, sayısal çokluktan ibaret. Bu yüzden üniversite mezunu olmak malesef hiçbirşeyin ölçüsü değil..

Geçimsiz evlilikte eşler arasını bulma aşamaları saymışsınız hocam. Bu bu kadardır.Olmadı güzellikle, iyilikle boşanirsın. Ama bizim topraklarda bu yok.. Ya benimsin ya toprağın, at avrat silah...Hanımın elinde ise yasalar, sözleşme var, beyanı esas. Bunlarla afedersiniz do...a kadar almayı düşünür.

Geçimsizlik, şiddet olduğunda beyim kadının evden ayrılmasını hazmedemiyor. Kavga dahada büyüyor. Sonra devreye muhteşem uzaklaştırma kararı giriyor. Adama yavaş yavaş cinnetin eşiği görünüyor. Ruhu örselenmiş, ilişkisi yara almış, gururu onuru itibarı (hem aile hem çevre) beş paralık olmuş baba çocuklarını katledebilecek hale geliyor.

Bu dehşet parçalanmışlığın üniversiteli, şehirli, köylü, dindar, hoca, öğretmen, imam,hukukçu ayrımı yok... Yasalar kadını koruyayim derken, adamı harcıyor, çocukları görmezden geliyor. Kime faydası var? Kimseye.. baba hapiste anne yada çocuklar mezarda. Zulüm katlanarak artıyor. İki kişi arasındaki kavga gürültü, aile sınirini aşıyor, zulmeden yasalar sayesinde devlet, toplum meselesi haline geliyor. Bu noktadan sonra yara ala ala dönüşü olmayan yola giriyor...

Bizim meselemiz olmayada tam burda başlıyor...

Filistin 08 Aralık 2021 15:52

>>>>ben güçlüyüm kadın benim malımdır.keserlerim severlerim diye ipini koparan erkekler.
>>>>nasılsa kanun benden yana erkeğimin hayatı iki dudağım arasında diye insanlıktan çıkan vicdansız fırsatçı kadınlar.
>>>> cezasını çocuklar öder.
>>>>böyle akıl tutulmasına uğrayan ana babaların cinnetine davetiye çıkaran kanunlar.
>>>>vah memleketim ah aileler.
bu yasaları çıkaran dindar hırsız yetiştiren aaa kee pee mee hee pee hedef 2071 spr/


SAAT: 03:02

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306