Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Muhtelif Konular (https://www.forum.medineweb.net/657-muhtelif-konular)
-   -   Hüküm Allah'ındır (https://www.forum.medineweb.net/muhtelif-konular/20355-hukum-allahindir.html)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:18

Hüküm Allah'ındır
 
[DM]xn1dl2_hukum-allah-yndyr_shortfilms[/DM]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:21

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bulunan Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu’nun 6 ve 7. sınıflarında okuyan başörtülü 3 öğrenci yaklaşık 2 aydır okula alınmıyor.
7/A Sınıfı Örencilerinden Hacer Sönmez’in Aralık 2010, 6/A öğrencilerinden Ümmü Gülsüm Demir ve Sümeyye Yıldırak’ın ise 14 Ocak 2011 tarihinden itibaren başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmazken, ailelerin tüm ısrarlarına rağmen okul idaresi tarafından okula alınmama gerekçesinin yazıldığı herhangi bir tutanak da tutulmadı.
Okul idaresi ile görüşen öğrenci velileri, kendi iradeleri ile örtünen çocuklarının okula bu şekilde devam etmek istediklerini belirterek, Behçet Alan ve Necmettin Uçar’ın şahitliğinde öğrencilerin okula alınmadığına dair tutanak tutulmasını istediklerini belirtti.
Okul idaresi kendilerine sözlü cevaplar vererek ikna etmeye çalıştığını ifade eden veliler, idaresinin kendilerini ilçe milli eğitim müdürlüğüne yönlendirdiğini söyledi. Bunun üzerine muhabirimize haber veren veliler, öğrencilerin maruz kaldığı hukuksuz uygulamanın kamuoyuna açıklanmasını istedi.
Olayı araştırmak için okul idaresinden bilgi almak isteyen muhabirimize bilgi vermekten kaçınan okul idaresi, kendilerine ilçe milli eğitim müdürlüğünden yazılı bir bilgi verilmeden hiçbir şekilde basına açıklama yapamayacaklarını belirtti.
Daha sonra konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile görüşen veliler, yaşadıkları süreci, okul idaresinin öğrencileri okula almadığı halde tutanak tutmamasını ve kendilerini buraya yönlendirdiğini ifade etti.
Okul idaresi dilekçeyi de kabul etmedi
Velileri dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise okul idaresine mağduriyetlerini belirten bir dilekçe ile başvurmalarını söyleyerek, okul idaresinin dilekçeyi kendisine havale edeceğini, kendisinin ise gereğini yapacağını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın kendilerine söylediği şekilde mağduriyetlerini özetledikleri dilekçeyi okul idaresine götürdü. Ancak okul idaresi bu sefer de dilekçeyi kabul etmeyerek, dilekçenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesini istedi.
(Haber: Ersin Oral – İLKHA)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:23

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
02/10/2011 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Osmaniye’de daha önce de okula başörtüleriyle gitmek isteyen öğrenciler çeşitli engellerle karşılaşmışlardı. Okulların açıldığı ilk günlerde Yavuz Selim ve Yalım Erez ilköğretim okullarında öğrenciler başörtüsüyle okula alınmamış, veli ve öğrencilerin uğraşları sonucu okul yönetimleri yaklaşık iki haftadan beri öğrencilere müdahale etmiyordu. Ancak 29.09.11 tarihinde Yavuz Selim İlköğretim okulunda okuyan Hümeyra Katar, İrem Katar ve Sedanur Uçar adlı öğrenciler her zamanki gibi okula başörtüsüyle geldiklerinde okul kapısında bekleyen polisler tarafından okula girişleri engellendi. Yine Yalım Erez İlköğretim okulunda okuyan Ayşe Özdil okul yönetimi tarafından okula alınmayarak eğitim hakkı engellendi. Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri olaya tepki göstererek ‘Öğrencilerimizin eğitim hakkı hukuksuz bir şekilde engelleniyor ve bize milli eğitim bakanlığının okullara göndermiş olduğu genelge gerekçe olarak gösteriliyor.’ ifadelerini kullandılar.
Öğrenci velileri yapılan bu hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayacaklarını ve gereken yerlere suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Öğrenci velisi Sedat Uçar ‘Anayasada ilköğretim öğrencisinin hiçbir şekilde okuldan çıkarılamayacağına dair madde var. Çocuklarımızın eğitim hakkını engelleyenler suç işliyor. Milli eğitim bakanlığı okula gönderdiği genelgeyi neye göre yayınlamış anlamış değiliz.’diyerek tepkilerini dile getirdiler.
(Kaynak: Haksöz Haber)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:23

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
19/09/2011 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Osmaniye’de okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciler okul müdürünün 28 şubatı aratmayan uygulamalarıyla karşılaştılar.
Başörtüsüne el uzattılar
Olay Yavuz Selim İlköğretim okulunda meydana geldi. Sabah saatlerinde okula giden Sedanur Uçar, başörtüsüyle girdiği ilk derste herhangi bir sorunla karşılaşmadı. İkinci derste öğretmenler odasına çağrılan Sedanur’un başörtüsü iki-üç defa alınarak başı açık bir şekilde derse gönderildi.
Öğrencisinin durumunu kontrol etmek için okula gelen velisi Sedat Uçar kızının başörtüsünün alınmış olduğunu fark etti.Bunun üzerine okul müdürüyle konuşan Uçar, kızının başörtüsüyle okumak istediğini ve kızının vermiş olduğu karara saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.
Okul müdürü Adil Çimen ise öğrenciyi başörtüsüyle derse alamayacağını bildirdi. Uçar tutanak tutulmasını ve müdürün tutanağı imzalamasını isteyince, müdür ve müdür yardımcısının sert muhalefetiyle karşılaştı.Okulun müdür ve müdür yardımcısıyla bir süre tartışan Uçar, daha sonra yaşananları şöyle anlattı.
‘Okul müdüründen tutanak tutup imzalamasını isteyince, bana ‘Sen art niyetlisin, memlekette sizden başka Müslüman yokmu? Ben tutanak falan imzalamıyorum.Öğrenciyi de bu şekilde derse alamam’ diyerek daha sonra bana hakaret etti. Sonrasında ise polis çağırarak benden şikayetçi olacağını söyledi.Kızımı derse almayarak hem suç işledi, hem bana hakaret etti, birde şikayetçi olacakmış.Bu nasıl bir zihniyet’ diyerek olaya tepki gösterdi.
İki kız öğrenciyi derse almadılar
Aynı okulda okuyan ve başörtüsüyle okullarına devam etmek isteyen Hümeyra Katar ve İrem Katar ise derse girmek isteyince, müdür yardımcısı Hasan Erdem, kızları başörtüsüyle okula alamayacağını yönetmeliğin bu şekilde olduğunu dile getirerek, öğrenci velilerini Milli Eğitim Müdürlüğüne yönlendirdi.Öğrenci velileri Sedat Uçar ve Nusret Katar ise olay hakkında ilgili makamlara suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.
(Haber: Nurullah Sak / İLKHA)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:25

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
"Darbeci Baro" namıyla bilinen İstanbul Barosu, başörtüsü düşmanlığına devam ediyor.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden bu yıl mezun olan Kübra Engin, avukatlığa adım atmak için birinci adım olarak görülen avukatlık stajı için İstanbul Barosu'na başvurdu.
Başvuruyla ilgili dün yapılan bir toplantıya giden Kübra Engin, başörtülü olduğu için toplantıya alınmadı.
Kübra Engin, neler yaşadığını Haber Demeti sitesine şöyle anlattı:
"Ben İstanbul Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajımı yapıyorum. Ve bu staj kapsamında baroda da zorunlu dersler veriliyor. Bununla alakalı bilgilendirme toplantısı yapılacağına dair telefonuma sms gönderildi. 12 aralık günü (önceki gün) saat 14.00'de Orhan Apaydın konferans salonunda olmam gerektiğine dair bir mesajdı. Ben de bunun üzerine Baro'nun Taksim'deki merkezine gittim ve danışma bana salonun bitişikteki Ada Cafe'nin bodrum katında olduğunu söyledi, ben de -cafenin içinden geçilerek falan gidiliyor, o derece de trajikomik bir durum, neyse- aşağıya indim. Girişteki imza föyüne imzamı attım, ismimi yazdım.
Salondan içeriye giriyordum ki boynunda görevli kartlarından olduğu için yetkili olduğunu düşündüğüm bir bayan yanıma geldi ve "Bu şekilde içeriye -maalesef- alınamayacağımı" söyledi. Ben de "niçin?" diye sorduğumda "Başörtülü olduğum için yasal gerekçelerle böyle bir uygulamanın olduğunu, zaten 2 saatlik bir program olduğunu, başörtümü çıkarırsam içeri girip konuşmayı dinleyebileceğimi, aksi halde zorunlu bir toplantı da olduğu için stajımda sorun oluşabileceğini…" söyledi.
İsmimi de yazdığımı görmüş, "eğer girmeyeceksem ismimi iptal etmeleri gerektiğini" söyledi. Ben de toplantıya katılmayacağımı, istiyorsa ismimi karalayabileceğini söyledim ve çıktım.
Ben gerçekten hiç böyle bir şey beklemiyordum, çünkü herhangi bir resmiyet kesbettiğini düşünmediğim bir salon ve hakeza öyle bir toplantı söz konusu. Ve o yetkili bayan bana bunu söylerken aşikar biçimde telaşlıydı. "Biliyorum ki zor bir durum ama maalesef ki böyle bir uygulama var. Ne yazık ki…" gibi şeyler söyledi.

Olay bu şekilde gerçekleşti.. Açıkçası böyle bir şey beklemediğim için çok şaşırdım, tabii ki bu ayrımcılık karşısında gururum zedelendi, kendimi kötü hissettim, orada sınıf arkadaşlarım ve çok sayıda avukat vardı. Bayanın yaklaşımı sert veya eleştirel değildi. Belki o yüzden herhangi bir tartışmaya girmedim. Ancak şimdi pişmanım; bana somut delil sunmasını istemediğim için…"
(Kaynak: Islah Haber)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:26

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İstanbul’daki ilköğretim okullarındaki başörtülü kız öğrencilere yönelik yasakçı uygulama devam ediyor. Okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen İstanbul’da bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu, Mehmet Cingil İlköğretim Okulu ve Atışalanı İlköğretim Okulu’na giden başörtülü öğrenciler derslere alınmıyor. Başörtülü kız öğrencileri derslere almayan okul yöneticileri 1982 darbe Anayasası’nı gerekçe gösteriyorlar.
İstanbul Sultangazi’de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda okuyan 6, yine Sultangazi Mehmet Cingil İlköğretim Okulu’nda okuyan 1 ve Esenler’de bulunan Atışalanı İlköğretim Okulu’nda okuyan 1 başörtülü öğrenci olmak üzere toplam 8 başörtülü kız öğrenci okula alınmıyor.
Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar, öğrencilerin derslere alınması için uğraştıklarını, bunun için her türlü hukuki yola başvurduklarını ifade etti.
(Haber: Baki Altun – İLKHA)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:29

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
07/10/2011 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ODTÜ, Ankara, Dicle, Erciyes ve Kocaeli gibi üniversitelerde fakülte, bölüm ya da öğretim görevlisi düzeyinde başörtüsü yasağı sorunu yaşanırken, Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler adına yayınlanan bildiride yasağın ne boyutta olduğu gözler önüne serildi. Bazı bölümlerde yasağın katı bir şekilde uygulandığı, öğrencilerin dersliklerden çıkarıldığı bildirilen açıklamada ayrıca öğretim görevlilerinin öğrencilere karşı ayrımcı bir tutum takındığına dikkat çekildi. Bir bölüm başkanının başörtülü öğrencilere dönük ““Mikrop gibi ürüyor musunuz siz?!” şeklindeki hakaretinin de aktarıldığı bildiri, “Her gün ama her gün okul kapılarında, kıyılarda köşelerde egemen ideolojinin faşist baskılarıyla peruk, şapka takmaya; başörtüsünü çıkartmaya zorlanıyoruz. Bunlara rağmen hâlâ bizi mustazaf değil müstekbir olarak gören arkadaşlar tarafından da sloganlarla, afişlerle, sözlü saldırılarla yıldırılmaya, bazen de egemen yapının bizlere bir hediyesi(!) olarak aydınlatılmaya çalışılıyoruz.” ifadeleriyle son buldu.

ÖĞRENCİLERİN BAŞÖRTÜSÜ BİLDİRİSİ

Egemen Çıkmazında Başörtüsü

Mart 2010’da YÖK’ün ‘başörtülülerin sınıftan atılamayacağı, sadece haklarında tutanak tutulabileceği’ne dair bildirisi, pek çok üniversitede herhangi bir dayanağı olmadığı hâlde kusursuz bir tutarlılıkla uygulanan yasağın ve hatta zulmün farklı farklı yorumlanarak katılaşmasına ya da hafiflemesine sebebiyet verdi. Rektörlerin, daha özelde dekanların insiyatifine ve ‘özgürlük algısı’na bırakılan bu durum biz başörtülü kadınlar açısından ciddi bir garabet teşkil etmeye başladı. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nü ele alırsak bu durumu ziyadesiyle tecrübe etmiş oluruz.

Bazı fakültelerde rahatlıkla derslere girilirken bazı fakültelerin neredeyse kapısından içeri dahi girilemeyeceği alenen ortadadır. Tam da bu noktada uzatılan her mikrofona ne kadar özgür, ne kadar insan merkezli bir kampüs oluşturduğunu söyleyen rektörün ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’cı tavrı devreye giriyor.

Pek çok bölümde kısmen de olsa kalkan yasak bazı bölümlerde ise şiddetini koruyarak devam etmekte. Herkesin rahatlıkla girip çıktığı K salonundan bile çıkartılan başörtülü öğrencilerin olması tüm bu tutarsızlığı açıklamaya yeterli. İki yıl öncesine kadar yemekhane ve kütüphanelere bile Ögb (Özel Güvenlik Birimi) tarafından alınmıyorduk. Şimdilerde ise hâlâ daha yasakla beraber hocaların takındığı anlamsız ve hastalıklı tavırlarla uğraşıyor pek çoğumuz. Öyle ki yasak konusunda konuşmak için gidilen fakat hocaların kendilerini tanrısallaştırma süreçleri neticesinde bir ‘tapınak’ hâline getirdikleri odalarına kıyafetimizden dolayı alınmıyor; yine aynı hocaların rejim muhafızlıklarına kalkan olarak kullandıkları dersten bırakma, okul uzattırma, soruşturma açma gibi tehditlerine maruz kalıyoruz.

İnançlarımıza ve ideolojilerimize her fırsatta ket vurmaya çalışılıyor; ‘örtük engelli, ikinci sınıf vatandaş’ gibi sıfatlarla ‘alçakça’ vasfediliyoruz. Geçtiğimiz yıl Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki başörtülü arkadaşlarımız bir bölüm başkanına ait ‘Mikrop gibi ürüyor musunuz siz?!’ hakaretine maruz kaldılar.

Yine okulların açıldığı şu günlerde ise keyfî uygulamalar devam ediyor. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde bazı bölümler –AKE Bölümü vs.- ve Eğitim Fakültesi’nde –özellikle İlköğretim Bölümü- örnekliktir.

Şurada bir yıl öncesine kadar lavabo kapılarına asılan ‘Başörtüsü takıp çıkmak yasaktır!’ ilanlarıyla durdurulmaya çalışılırken şimdi bizlere hem lütuf gibi aksettirilen ama aslında öte yandan bir göz boyama olarak sunulan binalara ve dahasında sadece birinci katlara girme izni(!)ne tabi tutuluyoruz.

Her gün ama her gün okul kapılarında, kıyılarda köşelerde egemen ideolojinin faşist baskılarıyla peruk, şapka takmaya; başörtüsünü çıkartmaya zorlanıyoruz. Bunlara rağmen hâlâ bizi mustazaf değil müstekbir olarak gören arkadaşlar tarafından da sloganlarla, afişlerle, sözlü saldırılarla yıldırılmaya, bazen de egemen yapının bizlere bir hediyesi(!) olarak aydınlatılmaya çalışılıyoruz.

Hacettepeli Müslüman Öğrenciler

(Kaynak: Platform Haber)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:31

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Konya'da Başörtüsü Zulmü

Konya'da ilköğretim öğrencisi, yasal bir engel olmadığı halde başörtülü olduğu için okula alınmadı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Merkez Karatay ilçesinde bulunan Yusuf İzzettin Horasanlı ilköğretim okulu 7/C sınıfı öğrencisi olan Zeynep Ödemiş başörtüsü taktığı gerekçesiyle okula alınmadı.

Okul Müdürü Süleyman Şahin, kız çocuğunu başörtülü olarak okula almamakta haklı olduğunu yönetmeliğin ve mevzuatın bunu emrettiğini iddia ederek kendini savundu.


Başörtülü olduğu için okula alınmayan ilköğretim öğrencisi Zeynep Ödemiş, “Başörtüsü Allahın emridir kesinlikle vazgeçmem ve takmaya devam edeceğim.”dedi


Kendisine baskı yapıldığını ifade eden Ödemiş, hocalarının kendisine, “Yaptığın saçma, böyle yaparak kendi geleceğini tehlikeye atıyorsun.”dediklerini ifade etti.


Zeynep’in babası Halit Ödemiş ise, “Kızım Allahın emri olan başörtüsünü taktığı için mağdur ediliyor, ben kızımın okumasını hepsinden çok istiyorum.” dedi.


Okul müdürü ile görüştüğünü ifade eden Ödemiş, okul müdüründen kızını okula almadığına dair belge istediğini; ancak söz konusu belgenin kendisine verilmediğini belirtti.

Eğitim haklarını kimsenin ellerinden alamayacağını ifade eden Halit Ödemiş, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.


İLKHA

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:33

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar.








Hilvan'da Başörtüsü Zulmü Devam Ediyor
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar.
ŞANLIURFA - Hilvan'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencilere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okul idarecileri tarafından engel çıkarıldı. Velileri ile birlikte okula gelen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından baskıya maruz bırakılıp mağdur edildi.


Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okumakta olan 6.sınıf öğrencisi Susa Beyazçiçek ve 7.sınıf öğrencisi Büşra Karataş'ın okul yönetimi tarafından sınıflarına alınmadıkları öne sürüldü.


Öğrenci velileri, Esat Beyazçiçek ve Ömer Karataş; sabah okula giden çocuklarının sınıf öğretmenleri tarafından sınıfa alınmamaları nedeniyle okula geldiklerini söyledi. Veliler, Okul müdürü Ersin Yay'la yaptıkları görüşme neticesinde çocuklarının sınıfa alındığını ancak iki ders gördükten sonra kendilerine gelen telefonla kızlarının sınıftan çıkarıldığını öğrendiklerini ifade etti.


Kendisiyle görüşmek istediğimiz okul müdürü Ersin Yay ise, okulun giriş kapısını kapattırdı ve sorularımızı cevapsız bıraktı.


Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulunda da, başörtülü kız öğrencileri sınıflarına alınmadı. 5. sınıfta okumakta olan Ayşegül Altun ve 6. sınıfta okumakta olan Gülsüm Atmaca adlı kız öğrencilerin yaşadığı mağduriyet üzerine okula gelen velilerinin ısrarlarına rağmen öğrenciler sınıfa alınmayıp, psikolojik baskıya maruz bırakıldılar.


Öğrenci velileri Mevlüt Atmaca ve Halef Altun sabah çocuklarının okula geldiklerini ancak okul yönetimi tarafından sınıflarından çıkartıldığını söylediler. Okul müdürü M. Şakir Seçme ile yaptıkları görüşmede okul müdürünün öğrencileri başörtülü okula alamayacağını söylediğini belirttiler. Atmaca, "Kendisine sekiz yıllık zorunlu eğitim ve öğretim hakkını kimsenin engelleyemeyeceğini söylememize rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından arandığını, başörtülü kızların okula alınmayacağına dair emir aldığını, bu nedenle kızları okula alamayacağını söyledi" dedi.


Okul müdürü muhabirlerimizin görüşme talebine ise olumsuz cevap verip hakaretlerde bulundu.


Öte yandan edindiğimiz bilgiye göre Hilvan'da yeni açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda 5 kız öğrenci, Mustafa Kemal ilköğretim Okulunda 9 kız öğrenci, Hilvan ilköğretim okulunda ise 4 kız öğrenci başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadılar.

(M. Can Yardımcı - İLKHA)

bilinmez 16 Aralık 2011 22:37

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Doğru haber gazetesinin son sayısında ilkokula giden çocuklardan biri cumhurbaşkana mektub yazmış ama ne mektub,Allah ın hükmüne çağırmış,mektub yaısını bulamıyorum yayınlıyacaktımda....içerik olarak muhteşem bi mektub tu ve gündem etmek lazım aslında bu tür rabbani eylemleri.......

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:38

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Başörtüsü Zulmü İskenderun'da
İskenderun'un Bekbele beldesinde bulunan Bekbele Fatih İlköğretim Okulu 2011 - 2012 yılı eğitim ve öğretim yılına başörtü zulmü ile başladı.
HATAY - Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla dün okula giden 7. Sınıf öğrencisi Sümeyye Ocakoğlu ile 3. Sınıf öğrencisi Kuddüs Kesik başörtüsü engeliyle karşılaştılar. Olayı duyduktan sonra okula giden öğrenci velileri, okul idarecileri ve öğretmenleri ile tartıştı. Ayrıca sivil polislerin okulu adeta karantina altına almaları dikkat çekti.

Okulda yaşadıklarını anlatan Sümeyye Ocakoğlu " Sabah başörtümle derse girdim. İlk derslerde pek bir sorun ile karşılaşmadım. Ama 4. Derse beş dakika geç kalmıştım. Kapıyı çalıp içeri girdim ve öğretmenimden özür dilemeye çalıştım, fakat öğretmenim bağırıp çağırmaya başladı. Beni bu halde içeriye alamayacağını söyleyip okul idaresinden izin almamı istedi. Okul idarecileri de bu şekilde okula alınamayacağını belirterek velimi çağırmam için beni eve gönderdiler. Ben de ağlayarak eve gittim" şeklinde konuştu.

Olayı duyduktan sonra okula gittiğini belirten Rahime Ocakoğlu okul idarecileri ile tartıştığını söyledi. Derse kızı ile beraber girdiğini söyleyen Ocakoğlu "Derse kızım ile beraber girdim. Sınıfa giren matematik öğretmeni bizi dışarı çıkarmaya çalıştı. Ben de çıkmayacağımı söyledim. Dersi kızım ile beraber takip etmek istediğimi belirttim. Bunu duyduktan sonra öğretmen sınıfı terk etti. Biraz zaman geçtikten sonra tekrar geri dönüp kızınızın kalabileceğini söyledi. Ben de dışarıya çıktım. Biraz geçtikten sonra kızım tekrar okuldan çıkarıldı." dedi.

MİLİ EĞİTİMDEN BELGE ALIN
Başörtü engeline takılan bir diğer öğrenci Kuddüs Kesik ise öğretmenleriyle hiçbir sorun yaşamadığını dile getirdi. Okula çağrılan veli Selahattin Kesik ile okul idaresi arasında tartışma çıktı. İdarenin, kızının okula alınması için kendisinden Milli eğitimden bir belge alınması gerektiğini belirtiler. İstenilen belgenin çok saçma olduğunu belirten Veli Kesik "Kızımı okutmak için milli eğitimden izin mi almam gerekiyor. Kızımın okuma hakkını kimse engelleyemez." şeklinde konuştu.

PROVAKATÖRLÜK İLE SUÇLADILAR
Okul idaresiyle konuştuğu sırada içeri polislerin girdiğini belirten Kesik " Ben idarecilerle konuştuğum sırada polisler içeri girdi. Onlar da konuşmaya başladı. Kendilerinin de Müslüman olduğunu belirterek beni ikna etmeye çalıştılar. Bu olmayınca sizi yönlendiren bir grubun olduğunu benim bir provakatör olduğumu söylediler. (Muhammed Aybakan - İLKHA)

YASEMİN ATAMAN 16 Aralık 2011 22:39

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Başörtülü Öğrenciye Tecrit ve Sürgün!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Yapıcıoğlu ilköğretim okulunda okuyan okul birincisi 8. Sınıf öğrencisi, başörtülü olduğu için önce okul kütüphanesinde tecrit edildi sonra da sürgüne gönderildi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İZMİR - Konak ilçesinde bulunan Yapıcıoğlu İlköğretim Okulunda okuyan ve okul birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Amine Şani (13), başörtüsünü çıkarmadığı 25 gün boyunca tek başına bir kütüphane odasında yalnız bırakıldıktan sonra Şerife Eczacıbaşı İlköğretim okuluna sürgün edildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Hacı Şani şunları aktardı: “21 Aralık Salı günü kızım Amine ile birlikte Yapıcıoğlu İlköğretim Okulu"na gittik. Okul yönetiminin beni çağırması üzerine Müdür yardımcısı Kemal Diken"le görüştük. Bize okul değiştirmeye dair olan karar metnini okudu ve Kestelli Şerife Eczacıbaşı ilköğretim okuluna gitmemiz gerektiğini söyledi. Kızım Amine ile yeni okuluna gittiğimizde Okul müdürü Demet Mutlu bize buradaki uygulamanın da diğer okuldaki uygulamadan farksız olmayacağını ve kendi ellerinde bir şey olmadığını bunun üst makamlar tarafından böyle istendiğini belirtti.”
Amine"ye özel bilgisayar ve internet kurulmasındaki amaç ne?
Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okuluna sürgün edilen Amine, burada da gün boyu kütüphaneye mahkum edilirken, kendisine bir bilgisayar verilerek internet çekildi.
Yalnız olarak Kütüphane odasında bırakılan öğrencisi için alelacele internet çekilmesi dikkat çekerken, konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz müdür yardımcısı Ramazan Karabulut, Amine için neden internet çekildiğini açıklayamadı.
Kızımın yeri arkadaşlarıyla beraber sınıfıdır, internete bağlı bir bilgisayar karşısında oturmak değildir. Ayrıca Türkiye'de Öğretmensiz internetli örgün öğretim ne görülmüş, ne de duyulmuş” diyen Baba Hacı Şani ise, şu sorulara cevap verilmesini istedi, “Eğer ders için verildiyse faydalanabileceği ders programları neden bilgisayara yüklü değil? Ders için verildiğine dair hiçbir yardımcı programın yüklü olmadığı sadece yalın bir internetin bulunduğu bilgisayar hangi sebeple verildi?
Baba: “insan haklarına aykırı”
Kızına yapılananın insan haklarına aykırı olduğunu belirten Baba Hacı Şani; “Yaklaşık 30 gün boyunca kızımın bir kütüphane odasında bırakılması, okulun bütün tören ve etkinliklerinden tecrit edilmesi kızım yaşındaki birine böyle bir uygulamanın yapılması ciddi psikolojik zararlar vereceği malumdur. Ayrıca bu tutum anayasanın 42. maddesine aykırı bir durum teşkil ederek kızımın eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılmasıdır. Aynı zamanda evrensel insan hakları beyannamesinin 26. Maddesine de aykırıdır.
Bu süreçte bize uygulanan hukuksuzluğu yetkili bütün mercilere (Cumhurbaşkanı"na, Başbakan'a, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı"na, Milli Eğitim Bakanlığı"na, İzmir Valiliği"ne) birer faksla bildirmemize rağmen bugüne kadar bu konuya herhangi bir çözüm getirilmedi. Hukuki bütün zeminlerde hakkımızı arayacağımızı ve Allah katında da bu uygulamaya sebep olanlara hakkımızı helal etmeyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.
Öte yandan Amine Şani, müdür yardımcı Ramazan Karabulut"un kendisine buradan da gönderilebileceğini söylediğini ifade ederken, Karabulut da sözlerine sahip çıkarak sürecin böyle gelişebileceğini tahmin ettiğini söyledi.


(Yunus Şani – İLKHA)

talibetün 16 Aralık 2011 22:50

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
sayın yazarımız içimden bunları yapanlara beddua edesim geliyor acaba hiç mi çıkarıp kimliğinde yazan dini
islam ı okumazlar bundan vicdan azabı çekmezlermi nasıl verecek bunlar ahirette hesabını Allah ıslah etsin bunları ne dir bu zulümuzgn

YASEMİN ATAMAN 17 Aralık 2011 00:50

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Yorum yapan kardeşlerimden Allah razı olsun.
Evet şimdi sizleri düşünmeye davet ediyorum!
Biz özgür bir ülkede yaşamıyor muyuz? Hemde öyle özgür bir ülkeyiz diye haykırıyoruz ki, şiirlerde makalelerde yapılan konuşmalarda medyada!!!!

ACABA??? gerçektende özgür bir ülkede mıyız? Ben TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE yaşayan insanların özgür olduğuna inanmıyorum. Evet birileri özgür bu ülkede !!!!!

Yoksa bu özgürlük gizli kölelik, baskı susturulmak ve tehdit mi?Medeniyet yollarını tıkamak, insanları kıyafetleri dinleri düşünceleri ile sınıflandırmak mı???

Kılık kıyafet özgürlüğü var deniliyor!!!!!!!!

Gerçektende var mı?
Kimler için var?

Evet kılık kıyafet özgürlüğü var eşitlik var ama münafıkların hatta diyebiliriz ki Allah ın ayetini görmeyenler istedikleri sınıfa veriyor bu özgürlüğü.

Açık kardeşlerimize saygım var ama müslümanım deyıpte Allah ın ayetini duyup titremıyorlarsa bu bakışlarını onaylamıyorum. Bana düşen ayeti demek kişi istediği yolu seçer. Onların kılık kıyafeti nasıl özgürse, sahılde mayosu hatta dahada açıklığı ile rahat rahat gezme özgürlüğü varsa, caddede istediği boy etek, tayt , pantolon, streçler veya dekolte gıyme özgürlüğü varsa mümin kardeşlerim kızlarım içinde olmalı.

Açık bayana verilen kılık kıyafet özgürlüğü, kapalı islam kadınınada verilmeli.

ÖZGÜRLÜK O ZAMAN ÖZGÜRLÜK olur . ADALET dağıtan sahtekarlar bence adaletten hiç anlamıyorlar.

Lafta özgür ülkenin, esirleriyiz biz müminler....

Desem ki bunu hak ediyoruz. Şimdi kızanlar vardır veya söylenenler. Evet kardeşim bu esirlik senin yüzünden benim yüzümden...

Müminler bir yürek olup kımlığımızı ortaya koyamıyoruz.Hakkımızı istemiyoruz. Hakkımızı aramıyoruz itin köpeğin havlamasından baş döndürüyoruz davamızdan bu mu görevimiz?
Acaba bu ülkeyi savunan cephede şehit olanlar veya görevde olanların anneleri hiç kapalı değil mi?Bu nasıl bir zihnıyet işim içinse kıyafetin önemli değil gel cepheye ama okul çalışma alanı olunca olmaz!!!

cephede silah tutan ellerin kız kardeşleri kalem tutamaz mı? Meslek sahıbı olamaz mı mümin kardeşine yetişen bir dr hemşire, veya bir öğretmen olamaz mı?

OLUR kardeşim olur hemde öyle bir olur ki, tesettürü kılık kıyafeti edebi ile kainat ona dua okur.İslamın nuru ile gönülleri feth ederler.

Ama yo illede dekolte sahıpleri bedenlerini sunanlar okuyacak kı her dalda bunların sayesinde prim yapanlar olacak. Hani modernlık medenıyet çalları çalıyor ya açıklık..

Şimdi eğer bizim başörtümüz elimizden alınıyorsa düşün bakalım sen ne yaptın bu konuda? Komşunun kızı okula gıderken saçını açıp markete gıderken kapatıyorsa buna olan tepkını dile getirdin mi ne yaptın?

iman etmek namaz kılmak, dua okumak kuran okumak değildir. Bu benim görüşüm.Acaba tüm tesettürlu kardeşlerimizi bir anda bilek beyin düşünce gücü ile okullardan çeksek milli eğitim ne yapar?
Ama bana dokunmayan yılan misalı lafta müslümanlarız yaz çiz ıkıde oku namazını kıl birde hac yaptınsa tamam.

hayır zülme hele minik çocuklar gözyaşı ile başörtüm dıyorsa burda sana düşen çok iş var. bu yola baş koymalısın.Senin kızın kardeşin olmasada senin davan bu.







YASEMİN ATAMAN 17 Aralık 2011 01:08

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Birşey daha yazmak istiyorum ama bunu derken asla ard niyetim yok.

Yardımlaşmak zülme uğrayana el uzatmak, onları kaldırmak korumak yedirmek gıydırmek ve elimizden geldiğince sahip çıkmak çok güzel dinimizinde emri bu.

Bakıyorum bizim ülkenin yöneticileri, müminleri, munafıkları, kafirleri bu konuda o kadar hızlı çalışıyorlar ki Gazzede Afganistan da Somalide.... Evet o insanlara tabiki yardım edilecek bu görevimiz inşallah daha çok yaralar sarılır


Ama, ülkemizde kızlarımızın iffetine, tesettürüne özgürlüğüne sahip çıkamayanlar acaba yastığa baş koyunca ne düşünüyorlar!


Kendi ülkesinin insanına özgürlük sunamayanlar başkaları için çalışıyor çırpınıyor!!!!!!

Bu ülkelerdeki kadınların çoğu kapalı , kendi ülkemizin mümin kadınlarına yol açamayan yüzünü güldüremiyen toplum kime sahip çıkıyor.!!!!

Müminler davaya baş koymadıkça, taşıdıkları bu başların içinde birileri çok senaryo yazdırıp oynatır.

Sahabe gibi müminler olsaydık bu gün kızlarımız gözyaşı içinde olmazdı, erkeklerin prim kazanmaları için tesettürü elinden alınmak için uğraşılmazdı.

Acaba hangi başörtülü kardeşimiz kapanmayan bir bayana başını kapatmazsan buraya gıremezsin, okuyamazsın demiş çok merak ediyorum.

İman ehli özgürlük verir, kafirler özgürlüğü alanlardır.

YASEMİN ATAMAN 17 Aralık 2011 01:28

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum, belki başörtümüzün altında nasıl bir beyin düşünce kalp taşıdığımızı görüp utananlar olur!!!

Okul kaydı için yanımda üyelerinizden ıqra ile bir şehrimize gittik. Ve ikindi namazında bir camıye girdik.Camiye girerken genç bir bayan ve yanındaki adam dıkkatımi çekti. O bayanla konuşmalıydım onu mutlaka içerde veya dışarda yakalamalı konuşmalıydım.

Namazı mı kıldım bayan içerde resim çekiniyordu. Çıkış kapısında pusuya yattım ve birazdan geldi ayakkabısını gıyerken selamlaştık. resim çekındiğinden konu açtım sizde benim gibi yabancısınız herhalde dedim.Evet dedi.

Hemen konuya girdim,
size birşey sormak istiyorum, neden içeri girerken başınızı kapattınız? Bunu neden yaptınız? kızcağız samimiyetimi gördü ve

oyle olması gerek dedi.

Neden öyle olmalı dedim?

Allah var dedi.

(Kız daracık kot üzerinde yok sayacağımız bir penye giyiyordu.) allah heryerde değil mi? sadece camide mi? Seni camide gören Rabbim dışarda görmuyor mu? dedim.Kızda bir şaşkınlık!!!

bakın benim bir kimliğim var içerdede dışarda da sokaktada aynı duruştayım Siz neden kimliğinizle duruşunuzla camide değilsiniz?
Bence siz eğer ki inanışınız yaşamınız buysa bu şekilde kalın. Allah her yerde her mekanda O' nu kandıramazsınız dedim

Benim bu konuşmam o kadar hoşuna gitti ki bayanın.

Evet haklısınız dedi. Kızcağız kendini kandırdığını gördü. Kimliğine inanmayan insanlar anlık kimliği rahatlıkla kabul edebiliyorlar.


Bu dinde kimse bizim gönlümüz olsun diye anlık görüntü yapmasın bizim buna ihtiyacımız yok.

işte bizim özgürlüğümüzü elimizden alanlar!!
bizim yüreğimiz bu kadar geniş, rahat huzurlu biz insanları kılık kıyafeti ile esir yaşatmıyoruz. Buraya açıksın giremezsin, selam veremezsin demiyoruz..Sizi kılık kıyafette özgür bırakıyoruz heryerde her zaman görün camide bile......


YA sizler sizlerde bu yürek var mı acaba?

Siz bizler kadar medeni misiniz?





bilinmez 17 Aralık 2011 07:51

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Başınızdan geçen olaya binaen şunları yazma ihtiyacı duydum.Sayın ablam insanların ilk başta zihinlerinde bi değişim olmalı ki fiillerine de dönük olsun Rasulullahın 13 yıllık mekke döeneminde de yaptığı rabbani metod bu yönde idi,yukardada anlattığınız gibi insanlara Allahın KİM OLDUĞUNU,İSLAM DİNİNİN NE OLDUĞUNU,PEYGAMBERLERİN VASFINI tanıtmak lazım,adeletin özgürlüğün sadece Allahın hükmüne bağlı kalınarak olunacağını zihinleriyle tanıştırmalıyız ki bu insanlar HAKKIN VE BATILIN ne olduğunu bilsinler ,bilsinlerde öyle tavır alıp öylede yaşasınlar..

Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş,akifin dediği gibide medeniyet tek dişi kalmış canar ve bu öyle bi canavar ki kanlarını emen ama onlara serum gibi görünen ,gösterilen ,ve biz bu kan emicileri güncellemeliyiz insanlara apaçık anlatmalıyız...

Kısacası hayatın her alanında zulumu getirip adelet gibi gösteren şarlatan,aldatan belamları,anlatmalıyız...ki ve insanlarında bu zalimler kadar güçlü olmalarıyla ancak bu tür zulumlerden kurtula bileceklerini anlatacaz ve bunları gündem edcez ki bu iştede istikrarlı olacaz inşaallah...ve bakın bu örtü zülmü türkiyenin her tarafında yaşanırken MEDYA PALAZLARINDAN hiç ses çıkıyormu ,hiç gündem ediyorlar mı,halbuk merve kavakçı lar hergün köşe yazarlığı yaptığı gazetelerde bunu dillendirmeliler ama her gün...

Bu anlamlı eylemin hayrolsun bacım,davanda rabbimiz istikarı ve secaatı versin size...karşınıza çıkanların kalbined korkuyu salsın....

mahsun 17 Aralık 2011 11:08

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Alıntı:

YASEMİN ATAMAN Üyemizden Alıntı (Mesaj 146791)


ACABA??? gerçektende özgür bir ülkede mıyız? Ben TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE yaşayan insanların özgür olduğuna inanmıyorum. Evet birileri özgür bu ülkede !!!!!




Kafirin ekmeğine tatlandırıcı olan, bal reçel kaymak süren, Allah ın ayetlerine baş çevirenler özgürdür ...


Bu ülkede bayanların açılması soyunması sonuna kadar serbest kimse korkmasın bu gün sokağa çıkarken bir karış etek gıyebilir mıyım diye çünkü kılık kıyafet özgürlüğü var istediğin gibi giy sayın bayan hatta gece kıyafetinle çık sokağa biz özgür bir ülkede yaşıyoruz kimse sizi itip kakmaz...

Ama sakın ha edep yerinizi, vucudunuzu saklamayın sakın ha Allah ın kıtabıyla başörtüsü almayın bunu yapamazsınız !!!!!!!!

ne oldu hani özgürdü bu ülkenin insanı.

mahsun 17 Aralık 2011 11:09

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Alıntı:

talibetün Üyemizden Alıntı (Mesaj 146783)
sayın yazarımız içimden bunları yapanlara beddua edesim geliyor acaba hiç mi çıkarıp kimliğinde yazan dini
islam ı okumazlar bundan vicdan azabı çekmezlermi nasıl verecek bunlar ahirette hesabını Allah ıslah etsin bunları ne dir bu zulümuzgn



Mevlam Bacılarımızın Başörtüsüne Yapılan tüm haksızlıkların Hesabını hem bu dünyada hem Ahiret gününde soracaktır elbette
Başörtüsüne yapılan tüm saldırıları ve o zalimleri Kahhar sıfatınla Kahret YA RABBİ...
Başörtüsü Annemin kardeşimin, Bacılarımın, benim ve hepimizin NAMUSUMUZDUR
..

mahsun 17 Aralık 2011 11:12

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Utanıyorum Yarabbi kahroluyorum bacımın anamın başörtüsüne uzanan eller kırılsın. Utanıyorum böyle adaletsiz yöneticilerimiz olduğu için.

Utanıyorum, modernlik sevdasıyla kadınlarımızın soyunmasını isteyen hain bakışlardan, canavarlardan onlara sessiz kalışımdan.

mahsun 17 Aralık 2011 11:17

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Alıntı:

la diyebilmek;146796

[SIZE=4
Üyemizden Alıntı
Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş,akifin dediği gibide medeniyet tek dişi kalmış canar ve bu öyle bi canavar ki kanlarını emen ama onlara serum gibi görünen ,gösterilen ,ve biz bu kan emicileri güncellemeliyiz insanlara apaçık anlatmalıyız...



Bu anlamlı eylemin hayrolsun bacım,davanda rabbimiz istikarı ve secaatı versin size...karşınıza çıkanların kalbined korkuyu salsın..[/SIZE] ..




Ne güzel paylaşım allah razı olsun.. Bu davada sessiz kalanlar Hakkın huzuruna nasıl varacaklar. Biz müminler esas davamızı gündemde tutmalıyız tutabilmeliyiz. kafirin gözüne batmalı yüreğine onun düşünce özgürlüğü varsa buda benim düşünce özgürlüğüm,

Başörtümü üzerimde görmek istediğim gibi sahibi olduğum ülkede rahat gezmek istiyorum.

Adaletse adaletli olun .....Bu ülke insanı değilsem alın kimliğimi bana sahip çıkmayan ülkeye hizmet etmek vatandaşıyım demek zorunda değilim.

huzurda olmak 17 Aralık 2011 17:01

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
AÇIK BİR BAYANIM; fakat yarın aranızda kapalı bir kardeşiniz olarak yer alacağım. bana dua edin.

hayatımda hiçbir zaman bu zülümü onaylamadım çünkü kapalı kardeşlerimiz herzaman saygılı edepli onlar hep güzel insanlar.

huzurda olmak 17 Aralık 2011 17:02

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
O gün ayetler, sizin omuzlarınızdan söz ediyordu..

Başörtüsünü bir sancak gibi yapan Eliftiniz.
İnce Ceylan derisinde, sülûs yazılarla, süslü ''Nur'' ayetlerinin şavkıydı dalgalanan..
Üç küçük ağaç dallarını size dönüp çiçeğe döndü O gün.
Rüzgar bazen pervaz ediyor, ince beyaz çiçeklerin arasından süzülüp, sizin
başörtünüzdae duruluyordu...







Onlar okumak istiyorlar..


Ama gel görki senin torunlarını başörtülü diye sokmuyorlar okullarına..

O gün fransız, ingiliz yunan dölleri; Bayrağa, başörtüsüne, namusa el
uzatıyordu..



Bugün adı müslüman olan, Mehmetler, Ayşeler maalesef birer başörtüsü
celladı kesilmişler..
Başörtüsünü düşman bellemişler.
-- Başörtüsünü düşman bellemişler..

BACIMIN İFFETİ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE..
ACIRIM TÜKRÜĞE BİLLAHİ ! TÜKÜRSEM YÜZÜNE
diyor merhum Akif

Reziller görevlerini yapıyorlar..
Peki ya bizler? Adı müslüman olan bizler..
Lafı gelince mangalda kül bırakmayan bizler, üzerimize sanki ölü toprağı
serpilmiş..



YASEMİN ATAMAN 18 Aralık 2011 00:44

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 327. hafta basın açıklamasında “Günübirlik protestolar, içi boş söylemler, ihsan edilen özgürlükler için değil mücadeleyle alınacak sahici kazanımlar için buradayız.” derken, platform adına açıklamayı okuyan Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi “Van’ı unutmamaya ve unutturmamaya devam edeceğiz...

Çocuklar çadırlarda yanarak ölürken, karamsarlığın ve umutsuzluğun had safhada olduğu Van halkının acılarına kayıtsız kalan ve depremi fırsatçılığa çeviren her türlü politikayı kınıyor, Van halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.” denildi. Başörtüsü yasağının bitmediğini vurgulayan Mendi, “İlk ve ortaöğretimde, kamu kurum ve kuruluşlarında yasak aynı şekilde uygulanıyor.

Şehrimizde herhangi bir lisenin önüne gidin, her gün kaç öğrencinin ya da öğretmenin hakkı gasp ediliyor, kendi gözlerinizle görebilirsiniz! İstanbul Barosu’nun başörtüsünü “mesleğe yaraşır” bulmayarak stajyer avukatlara yasak uygulaması sorunun bitmediğine dair başka bir somut bir örnek olmuştur. Yine başta Ege Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede hâlâ başörtülü öğrencilere hakaret eden, onları notla korkutmaya çalışan öğretim görevlileri vardır.” dedi.

Suriye’de işgale hayır!
Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 327. hafta basın açıklamasında gündeme getirilen diğer bir sorun Suriye oldu. Mendi, konuyla ilgili “YAŞ sonunda yapılan açıklamadaki “harbe hazırlık durumu” vurgusundan da anlaşıldığı üzere Türkiye, emperyalist cephenin neferi olarak Suriye’de ateşe doğru koşmaktadır. Masum ve mazlum Suriye halkının özgürlük taleplerini fırsat bilerek devreye giren ABD, Türkiye’yi koçbaşı gibi kullanmak istemektedir.

Afganistan, Irak ve Libya’dan sonra şimdi de Suriye’de büyük şeytan kapıdadır. Baas rejiminin deliğine çomak sokarak savunmasız halkın kanına girenler, emperyalist müdahale için adeta gün saymaktalar. Bunun anlamı daha çok ölüm, daha çok acı, daha çok gözyaşı demektir. Ve ne yazık ki ülkemizdeki siyasal iktidar, sorunu çözmek yerine en başından beri sorunun parçası olmuştur… Açıkça belirtmek isteriz ki, biz bölgedeki halkların kendi despotlarından kurtuluş mücadelesinin yanında duruyoruz. Fakat kurtuluşun NATO konseptinde, emperyalist müdahalede arandığı hiçbir anlayışı da kesinlikle kabul etmiyoruz. Emperyalist işgal, Siyonist işgal ve işbirlikçi rejimler mevcudiyetini koruduğu sürece bu bölgede adil ve özgür bir gelecek mümkün değildir. Bu sebeple başta Suriye halkı olmak üzere tüm halklara karşı sorumluluğumuz, öncelikle kendi siyasal düzenimizin ABD-NATO ekseninden çıkarılması için mücadele etmektir.” dedi.

(Kaynak: timetürk)

Yitiksevda 18 Aralık 2011 01:04

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allah'ın Hükmü Üzere Hüküm Koyanlar ile alakalı bir çalışmamın linki ...

huzurda olmak 19 Aralık 2011 15:51

Cevap: Hüküm Allah'ındır
 
Allahım bana yardım et aldığım karardan döndürme.

hüküm senin, eşimin çevremin sözleri baskısıyla yeniden saptırma.

Bu yazılar bu çocuğun haykırışı beni dahada güçlendiriyor inşallah bende sabit durabilirim.


SAAT: 18:54

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321