![]() |
Namaz konusundaki tembellikten nasıl kurtulurum? Namaz konusundaki tembellikten nasıl kurtulurum? _____________________________________ 23 yasındayım 13 yasımdam beri 5 vakit namazımı kıldım Şu an kaza namazım yok (inş) Fakat son 1 senedir namazlarıma gereken özeni gösteremez oldum Mesela ben öğleyi beklettim Sonra kılarım diye ama ikindi oldu Ayrıca aksamıda kaçırdım evet sonra kazasını yapıyorum ama bu beni çok üzüyor Beni bu ülfetten tembellikten kurtaracak ne olabilir Nasıl yapsamda kaza değilde, eda yapsam bunun böyle devam etmesini hiç istemiyorum _____________________________________ Bir vakit namazı kasdî olarak kılmayıp kazaya bırakmak büyük bir günahtır Böyle bir hareketten uzak durmalıdır Bu çeşit bir hatanın işlenmesi durumunda bir an önce kaza edilmeli, borçtan kurtulmalıdır Çünkü ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmaz Ölüm gelip de hazırlıksız yakalarsa âhirete borçlu olarak gidilmiş olur Bu şekilde kılınmayan bir namaz her ne kadar kaza edilmekle borçtan kurtulunmuş olunsa da, işlenen günah için ayrıca tevbe istiğfar edip, Allah'tan af dikmek lâzımdır Bunun için hem kaza, hem de tevbe edilmelidir sorularlaislamiyet |
SAAT: 04:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.