21 Şubat 2017 23:27 | ||
su damlası | Sizin memleket neresi .![]() | |
21 Şubat 2017 23:20 | ||
su damlası |
Evet canom çok yaptım .çok lezzetli ve güzel oluyo ..Ben çok severim..![]() | |
21 Şubat 2017 22:24 | ||
mehmet akif2 | Alıntı:
su damlasının yaptığı eminim çok güzeldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
21 Şubat 2017 19:32 | ||
snnclk34 | Bizim orda da meşhurdur : ) | |
21 Şubat 2017 13:24 | ||
su damlası | olsada yesek ![]() ![]() | |
15 Mart 2015 15:42 | ||
Allahın kulu_ | Cevap: KEŞKEK Nohutlu keskek ilginc denemek lazim ellerinize saglik | |
09 Nisan 2012 19:54 | ||
Hâdimul İslam | Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
ellerinize sağlık .bugüne kadar yediğim keşkeklerden farklı görünüyor,çemen, nohut.ama eminim güzeldir çemeninaroması enfes bir tat katıyordur birde böylesini denemek lazım | |
09 Nisan 2012 15:02 | ||
aslıı | KEŞKEK /medineweb mutfağı KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi) MALZEMESİ 2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et) 3 bardak Yarma (Bütün Yarma) 1 tatlı kaşığı Çemen 2 baş Sarımsak 3 çorba kaşığı Tereyağı 1 bardak Nohut Tuz Pul Biber Karabiber Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|