Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi > Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar

Konu Başlıkları: Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01Haziran 2014 15:41
NİSAREYYAN
Cevap: Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar

Allah razı olsun ne kadar önemli bir konu
Az önce Fatma Zehra kardeşin resmi dikkatimi çekti son 1 saatimiz olsa...
düşündüm ve gayri ihtiyari içimden ders çalışmam gerektiği geçti
trajikomik bi durum evet.. son 6 gün ve ben yeni ders çalışıyorum ondan heralde
çok üzüldüm ama :(
neden ilahiyat okuduğumu çok iyi biliyorum ama bi yerde monotona dönüşmüş

dersler için, günlük işler için bile programımız var
ama bu programda ertelenen ''hayati maddeler'' var
bana hatırlattığınız için tekrar tekrar Allah razı olsun
31 Mayıs 2014 16:37
FECR
Cevap: Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar

Alıntı:
nihal80 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
31 Mayıs 2014 16:23
GÖKCEN_AZRA
Cevap: Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar

31 Mayıs 2014 16:03
FECR
Bir İlahiyat Hazırlık Öğrencisine Nasihatlar

BİR İLAHİYAT HAZIRLIK ÖĞRENCİSİNE NASİHATLER
SORU: Selamünaleyküm hocam,

Ben ilahiyat hazırlık öğrencisiyim. Her günün sonunda günlerimi boşa geçirdiğim için çok sıkıntı duyuyorum. Sanki gaflet içinde boğuluyorum. Her an Allah’tan korku ve umut dengesini kurmak istiyorum. Namazlarımın isteyerek ve severek yaptığım şey olsun istiyorum. Bu her zaman olmuyor. İçinde bulunduğumuz zamanda sanki çoğu şey kaymamız için… Allah bana bütün imkânları vermiş olmasına rağmen gece namazına kalkamıyorum. Gün içinde konuştuklarıma ve uğraştıklarıma bakıyorum çok boş şeyler olduğunu görüyorum. Zaman aleyhimize işliyor. Gafletten uyanmak istiyorum. Hocam nerden başlamalıyım? Ben size aklıma geldikçe dua ediyorum. Allah sizden razı olsun. Hocam siz de bana dua eder misiniz? Allah’a emanet olun.


CEVAP:

Selamünaleyküm.

Şöyle bir yaşama programınız olsun:

1. Mü’min olduğunuzu unutmayın; her şeyi imana göre hesap edin. Kâr zarar anlayışınızda ölçünüz iman olsun.

2- İlk kırmızı çizginiz haramlar olsun; haram olan şeyden kaçının. Olur da bir haram işlerseniz hemen istiğfar edin, tevbe ile önünüzü açın.

3- İkinci kırmızı çizginiz, farzları aksatmamak olsun; Allah Teâlâ neyi farz olarak emretti ise onu yapın. Yapamadığınız farz olursa onu hemen kaza edin, istiğfar edin ve önünüzdeki barikatı kaldırmış olun.

4- Üçüncü çalışma alanınız nafileler olsun; ‘’gücünüz ve kabiliyetiniz‘’ sınırları içinde olan nafileleri yapın. Hiçbir nafile sizin, birinci ve ikinci kırmızı çizginizi aşma nedeniniz olmasın sakın! Hiçbir nafileyi de basit görmeyin. Basit görmemenin yanında bir nafileyi, İslam’ın bütünü olarak da görme aşırılığı göstermeyin.

5- İlim, bu nafilelerden biri olabilir. Farz olan ilim alındıktan sonra elde edilecek ilim nafiledir. Kabiliyetiniz hangi alanda ise o alanda kendinizi geliştirin. Gelişi güzel kitap okumayın. Kitaplar gıda veren yiyecekler gibidir; içinde domuz gibi haram olanı da bulunabilir. Helalini seçmek sizin görevinizdir.

6- İlk üç maddenin dışındaki işler için ‘’fıtratınızı zorlamayın, kabiliyetinizle sürtüşmeyin‘’; doğal olun, doğal yöntemlerle ilerlemeye çalışın. Mesela evlilik, bir doğallıktır. Onu yok saymayın. Yeme içme bir doğallıktır. Onu yok saymayın. Ne yemeğe tapının ne de onu yok sayın; mutedil ve ahenkli bir yürüyüşünüz olmalıdır.

7- Şunu, adınız soyadınız gibi bilin, inanın, tatbik edin: Bu hayat imtihanını ancak ve ancak, sabrı sonuna kadar kullananlar kazanacaklardır. Sabrın da sonu yoktur. Sabırlı olun, acele etmeyin. Yılmayın, yorulduğunuza inanmayın.

8- Bütün bu uygulamalarda bir müsteşarınız bulunsun; hayat, sizin bu yaşınızdaki birikimle kaldırılabilecek bir yük değildir.
Sizden önce sizin yaşadıklarınızı yaşamış, Allah’tan korkan, Kur’an bilen ve bildiği ile amel eden müsteşarlarınız olsun. Onlarla ve onunla belli zaman aralıkları ile oturup istişare edin; günü birlik değilse de mevsim mevsim genel gidişatınızı istişare edin. Verdikleri yöne yönlenin. Bunu da sevap beklediğiniz bir iş olarak yapın.

9- Bulunduğunuz kuruma tapınmayın, diplomasını putlaştırmayın.

10- Namaz kadar, oruç kadar, ‘’kiminle arkadaş olduğunuzu‘’ kontrol edin. Mesela müsteşarınıza giderken, arkadaş dökümanınızla gidin. Doktora tahlil sonuçları ile gidildiği gibi bir durumdur bu. Siz, ne isterseniz isteyin, ne yaparsanız yapın arkadaş çevrenizden daha iyisi olamazsınız. Çöplükte gül olarak açamazsınız. Betonda büyümüş ağaç olamazsınız. Bu maddeye dikkat edin.

Bir de bu ağabeyinize pek çok dua edin lütfen. Size muvaffakıyetler dilerim, iyi gelişmelerini bildirmeni isterim.

Selamünaleyküm.

Nureddin YILDIZ

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.