Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > profiterol (bir de böyle deneyin)

Konu Başlıkları: profiterol (bir de böyle deneyin) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Mayıs 2017 23:35
mehmet akif2 eline sağlık esma nur görüntüsü de çok güzel olmuş eminim tadı da güzeldir
27 Mayıs 2017 21:33
Esma_Nur [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Editörüm sizin tarifinizi uyguladim.birebir nefis oldu tarif için tşklerh/ic/a/b
17 Mayıs 2017 18:10
Esma_Nur Ellerine saglik göknur cok guzel görunuyor öyle acik anlatmisinki hiç yapmayanlar bile (ben gibi) kolaylikla yapabilir)))
17 Mayıs 2017 09:28
mehmet akif2 ewet000
17 Mayıs 2017 09:27
mehmet akif2 ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır

ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor

ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum

sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum

hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor

ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum

kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor

profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın

hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz

baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır

en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz

profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz

bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey
17 Mayıs 2017 09:16
mehmet akif2
profiterol (bir de böyle deneyin)

PROFİTEROL

resim olarak netten alıp koyacağım ama tarif ve püf noktaları bana ait

ufak bir püf ile güzel profiterol yapabilirsiniz belki birinci denemede olmaz ama denemeye devam

MALZEMELER

1 Su bardağı su

100 gram margarin

bir çimdik tuz

2 çay kaşığı toz şeker (göz kararı ekliyorum yaklaşık bu kadar sanırım)


(şeker neden ekleniyor bilmiyorum ama arkadaşım söylemişti=

bir tencerede hepsini kaynatıyoruz yağ da içinde eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp biraz pişiriyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz

oda sıcaklığında 3 yumurta

püf nokta yumurtaları tek tek kırıp hamura el mikseri veya tel çırpıcı ile yedirmek

ben ilk yumurtayı kırıp biraz çırpıyorum hamura yedirince 2. yumurtayı kırıyorum o anda bir önemli malzeme katıyorum

çok az kabartma tozu (göz kararı 1 buçuk çay kaşığı gibi)

2. yumurta ile birlikte kabartma tozunu da ekleyip çırpıyorum

3. yumurtayı da ekleyip çırpınca hamur hazırlanmış oluyor

büyük boy bir tepsinin dibini çok az margarin veya sıvı yağla yağlıyoruz ben sıvı yağ ile yağlıyorum

(ben yağlı kağıt kullanırdım bana tarifi veren ben yağlı kağıt uğraşmıyorum dedi gerçekten de gerekmiyor)

hamur biraz cıvık kıvamda olduğu için bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı elime alıyorum

hamur kabından tatlı kaşığı ile hamur alıyorum yemek kaşığı ile düzeltiyorum

tatlı kaşığındaki hamuru yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyuyorum biraz aralıklı diziyorum

tatlı kaşığı dolusu olunca pişince iri oluyor ama içine krema koymak kolay oluyor

krema torbası filan kullanıyorlar hamur yapışkan orada çok malzeme kalırsa araya gider ben kaşıkla koyuyorum

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.