Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Dua Bölümü > Böyle dua ettiniz mi?

Konu Başlıkları: Böyle dua ettiniz mi? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Nisan 2018 17:18
su damlası Ey Kalpleri Süsleyen Allâh 'ım

Kalplerimizi Seni bilmekle süsle
Kalplerimizi Sana yakınlıkla zinetlendir
Kalplerimizi Seni sevmekle güzelleştir
Kalplerimizi Senin tarafından sevildiğimizi bilmekle taçlandır

Ey Kalpleri Süsleyen
Kalplerimizi Sana inanmakla nurlandır
Kalplerimizi güzel isimlerinin tecellileriyle aydınlat
Kalplerimizi Senin vuslatınla ışıklandır
Kalplerimizi ümitsizliğin karanlığına düşürme

Ey Kalpleri Nurlandıran

Kalplerimizi hidayetinle iyileştir
Kalplerimize ebedi saadet müjdesiyle şifa ver
Kalplerimizi yokluğun acısına terk etme
Ey Kalplere Şifa Veren

Kalplerimizi Seni sevmekle tatmin eyle
Kalplerimizin ebedi sevdalarına vuslat ver
Kalplerimizi Senin Muhabbetinle sevindir

Ey Kalplerin Sevgilisi

Kalplerimizi Sana yakınlıkla sevindir
Kalplerimize Seni tanımakla sıcaklık ver
Kalplerimizi birbirine ısındır
Ey Kalpleri Isındıran
Seni Kusurdan Tenzih Eder,
Noksanlıktan Takdis Ederiz
Senden Başka İlah Yok ki Bize Medet Eylesin
Bir Tek SENSİN Kurtuluşumuz
Bir tek SENSİN Sığındığımız
Bizi Hiçliğin Ateşinden KurtarBizi
SENDEN Uzaklığın Cehenneminden Al



Amiiin Amiiin Amiiin
04 Nisan 2018 15:43
Hâdimul İslam Allah iman edenlerin her ortamda dua edebileceklerine, Kendini zikredebileceklerine aşağıdaki ayetlerle dikkat çekmiştir:

Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allahı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki: Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru.Rabbimiz, şüphesiz Sen kimi ateşe sokarsan, artık onu hor ve aşağılık kılmışsındır; zulmedenlerin yardımcıları yoktur.Rabbimiz, biz: Rabbinize iman edin diye imana çağrıda bulunan bir çağırıcıyı işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz, bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür.Rabbimiz, elçilerine vadettiklerini bize ver, kıyamet gününde de bizi hor ve aşağılık kılma. Şüphesiz Sen, vadine muhalefet etmeyensin. Nitekim Rableri onlara (dualarını kabul ederek) cevab verdi: Şüphesiz Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden bir işte bulunanın işini boşa çıkarmam (Al-i İmran Suresi, 191-195)
02 Nisan 2008 15:01
_bülbül_
Cvp: Böyle dua ettiniz mi?

Alıntı:
4- Dua ederken Allah’tan her gün bir şeyler istemeyin, onun yerine bize bahşettiği nimetler ve yaptığı yardımlar için teşekkür edin.
Okadar çok verdiği nimet var ki istemeye yüzmü kaldı be muhteremler verdiğine nankörlük etmeyip bu maddeyi hayata gecirebilsek negüzel olur değilmi

MUHAKKAK Kİ SİZ PEK AZ ŞÜKREDİYORSUNUZ....Ayeti kerime meali
02 Nisan 2008 07:29
Belgin
Cvp: Böyle dua ettiniz mi?

Alıntı:
NUR Üyemizden Alıntı

3- Her gün işe giderken, trende veya otobüste dua edin. Dua ederken gözlerinizi kapayın, dünyayla ilişkinizi kesip yalnızca Allahın varlığını hissedin. Bunu her gün yaptıkça Allah’ın varlığını daha iyi hissedeceksiniz.

bende işe giderken sürekli Ayet-el Kürsi yi okurum... Rabbim yapılan duaları kabul etsin...
Nur editörüm çok güzel bilgi
01 Nisan 2008 23:21
NUR
Böyle dua ettiniz mi?

Dua ederken aşağıda belirtilen on kuralı uygularsanız, duadan çok daha fazla yararlanabilirsiniz:

1- Her gün bir köşeye oturun. Hiçbir şey söylemeyin. Yalnız Allahı düşünün. Böyle yaparsanız dimağınızı Allaha açmış olursunuz.

2- Sonra basit cümlelerle sesli olarak dua etmeye başlayın. Kafanızda olan herhangi bir şeyi yaradana söyleyin. Allahla kendi günlük dilinizle konuşun, o sizi anlayacaktır.

3- Her gün işe giderken, trende veya otobüste dua edin. Dua ederken gözlerinizi kapayın, dünyayla ilişkinizi kesip yalnızca Allahın varlığını hissedin. Bunu her gün yaptıkça Allah’ın varlığını daha iyi hissedeceksiniz.

4- Dua ederken Allah’tan her gün bir şeyler istemeyin, onun yerine bize bahşettiği nimetler ve yaptığı yardımlar için teşekkür edin.

5- Dua ederken dualarınızın sevdiklerinize ulaşacağına, Allah’ın da onları sevip koruyacağına inanarak dua edin.

6- Dua ederken aklınıza hiçbir olumsuz düşünce getirmeyin. Yalnız olumlu düşüncelerle ilgili dualar etkili olur, bunu aklınızdan çıkarmayın.

7- Daima Allah’ın sizin için yapacaklarını kabul edeceğinizi belirtin. Allah’a isteklerinizi de belirtin, fakat Allah ne yaparsa onu kabul edeceğinizi de ifade edin. Onun sizin için yaptıkları, sizin isteklerinizden her zaman daha iyi olur. Bunu da sakın unutmayın.

8- Herşeyi Allah’ın ellerine bıraktığınızı belirtin. Allah’tan size en iyi şeyleri yapma yeteneği vermesini isteyin. Hareketlerinizin her türlü sonucunu Allah’ın kararına bırakacağınızı belirtin.

9- Sevmediğiniz ve size kötü davranan insanlar için de dua edin. Gücenme, manevi gücün ortaya çıkmasında en büyük engeldir.

10- Kendileri için dua edeceğiniz insanların bir listesini yapın. Bu listeye sizinle doğrudan ilişkisi olmayan, uzaktan tanıdığınız insanların ismini de yazın. Ne kadar çok insan için dua ederseniz, duanın faydasını o kadar çok görürsünüz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.