Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar > "Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mayıs 2018 12:38
su damlası
"Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı

Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3, 5 su bardağı un
Bir çimdik tuz

Üzeri için :

3 yemek kaşığı tereyağı
İçi için:

İri parçalı ceviz (Yeteri kadar)
Şerbeti için

4 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
Merhaba hanımlar. Benimde en başta yapmaya korktuğum bir tarifti ama oldukca kolay bi tatlı.

Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpıyoruz.
Üzerine nişasta, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru uzun bi şekilde yuvarlanıp 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Beze yapıp üzerini kapatarak 15 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz. En üste nişasta koymuyoruz.
Daha sonra üst üste koyduğumuz tabak büyüklüğündeki hamuru tekrar merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.

Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz.
Sardığım hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
Her parçayı merdane yardımıyla avuç içi kadar açıp cevizi ekleyerek hamuru çok bastırmadan kapatıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine erittiğimiz tereyağını kaşıkla dökerek 200 C fırına veriyoruz iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Tatlımı fırına koyunca şerbetini hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca limon suyu ekleyip iki üç dk daha kanatarak ocağı kapatıyoruz.
Tatlımı pişince ikisini de ılık olacak şekilde şerbetini ekliyoruz. Birkaç saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz..

Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.