www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar > Çıtır Burgulu Baklava

Konu Başlıkları: Çıtır Burgulu Baklava Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Mayıs 2021 17:36
su damlası
Çıtır Burgulu Baklava

Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (450 gr)
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için ;

1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için ;

3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 dilim limon suyu

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. İsterseniz bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz biraz karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Şerbet oda ısısına gelince buz dolabına kaldırıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz üzerinin köpüklerini alıyoruz.
Eridikten sonra altında kalan beyaz tortusunu kullanmıyoruz.
Sıvı yağı tereyağıyla karıştırıyoruz.


Tezgaha 1 tane yufkayı seriyoruz diğer yufkaların üzerini kurumaması için kapatıyoruz yoksa sararken kırılmalar olur.
Yufkanın yarısını fırça ile yağlıyoruz kalan yarısını üzerine kalıyoruz tekrar yağ sürüyoruz.
Her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştiriyoruz.
Kenarından ince bir oklava veya şişle sarıyoruz. İki elimizle ortaya doğru büzüyoruz. Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.
Borcama dizip istenilen genişlikte kesiyoruz.
Üzerine soğuk sıvı yağını fırçayla sürüyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.



Fırından çıkan baklavalarımızın ılımasını bekliyoruz sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirilerek döküyoruz. Şerbeti tamamen çeken baklavalar servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😊 (borcama altı tam kizarmadığı için piştikten sonra 3-5 dakika fırının en altına koyuyoruz).

Afiyet olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.