Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler > Molla Rejiminden Tarihi Geri Adım

Konu Başlıkları: Molla Rejiminden Tarihi Geri Adım Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Aralık 2022 19:16
Hâdimul İslam
Molla Rejiminden Tarihi Geri Adım

Mahsa Amini'nin işkence ile öldürülmesinin ardından İran'da başlayan protestolara karşı molla rejimi geri adım attı. İran Başsavcısı, soruna ihtiyatlı bir çözüm aradıklarını duyurdu. Ahlak polisleri lağvedildi.

İran’da ahlak polisleri tarafından Mahsa Amini’ni dövülerek öldürülmesinin ardından başlayan protestolardan ilk kez sonuç alındı.

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan protestolar üç aya yaklaşırken Tahran yönetiminden ‘reform’ adımı geldi. Rejim, 43 yıllık zorunlu başörtüsüne ilişkin serbestlik talepleri karşısında düzenleme yapılacağını açıkladı.

Tahran’da Mahsa Emini’nin 13 Eylül günü ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan üç gün sonra yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolar sürüyor. İran İnsan Hakları Örgütü’ne göre bugüne dek binlerce kişi gözaltına alınırken 60’ı çocuk 448 kişi öldürüldü. Sekiz kişi idama mahkum edildi. Rejim ise arkasında ‘dış güçler’ olduğunu belirterek eylemlere karşı sert müdahale mesajları verdi. Ancak toplumdaki talepler son günlerde yönetim kademesinde de yankı bulmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İletişim Merkezi Başkanı Ahmed Salihi “Toplumda yetkililere iletilen başörtüsü özgürlüğü talepleri var” dedi. İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri de Devrim Yüksek Konseyi’nin başörtüsü konusu üzerinde çalıştığını ve 15 güne kadar sonucun açıklanacağını söyledi. ‘İrşad Devriyeleri’ne yönelik eleştirilere değinen Muntazeri “Yargı sistemi ‘sosyal güvenlik polisi’ni kapatmaya çalışmıyor. Son olaylardan sonra soruna ihtiyatlı bir çözüm arıyor” diye konuştu.

Rejim ise protestolarda Suudi Arabistan, ABD ve İsrail de dahil olmak üzere dış güçlerin parmağı olduğunu öne sürdü ve eylemlere karşı sert müdahale mesajları verdi. Hatta İran Cumhurbaşkanı Reisi yaptığı son açıklamada “İran dünyanın en ilerici anayasına sahip çünkü ideallerle demokrasiyi birleştiriyor. Anayasa, İslami sistemin varlığını garanti altına alıyor ve temel haklar ve özgürlükleri de koruyor” ifadelerini kullandı.

İran uzmanı Arif Keskin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İran değişti demiştim ilk haberini veriyim. Mahsa Amini’yi öldüren İrşad Devriyesi lağvedildi . Protestocular başardı. İran İslam Cumhuriyeti en büyük geri adımını attı. Tebrikler” dedi.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.