www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
12 Mart 2025 21:33 | |
su damlası | Patates Yatağında Kaşarlı Ispanak Malzemeler 1 kg ıspanak 6 tane orta boy patates 1 tane soğan 2 tane orta boy havuç 1 .5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 5 yemek kaşığı zetinyağı 200 gram kaşar peyniri rendesi Sosu için; 1,5 su bardağı süt 2 adet yumurta 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Öncelikle ıspanağı ayıklayın yıkayın, biraz iri şekil doğrayın ,soğanları da küçük doğrayın tavayı ocağa alın. Üzerine zetinyağını ilave edin üzerine soğanları ekleyin kısık ateşte soğanlar pembeleşince üzerine ıspanağı ve havucu ekleyin karıştırın. Kısık ateşte biraz 3 dakika soteleyin. Üzerine tuzunu baharatlarını ekleyin ocağın altını kapatın. Patatesleri hazırlayalım, kabuğunu soyduğumuz patatesleri ince yuvarlak dilimlere kesin, üzerine yarım tatlı kaşığı tuzu ve kırmızı biberi ekleyin.Elinizle karıştırın . Yuvarlak borcama düzgün bir şekil dizin, üzerine sotelediğimiz ıspanağı eşit miktarda ekleyin düzeltin . Sos için bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ıspanağın üzerine dökün . Önceden ısıttığınız 220 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın. 20 dakika sonra çıkarın, üzerine kaşar peyniri ekleyin, tekrar fırına pişmeye bırakın. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın, Afiyet olsun |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|