Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Çorbalar > Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Ağustos 2011 23:17
Esma_Nur
Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ellerine sağlık Esmanur tadmış kadar oldum bu başlığa bende ilerki zamanlarda ekleme yapacam inşallah )
bekliyoruz katılımlarını ve forumdaki bynların katılımlarını
16 Ağustos 2011 21:25
dua dilencisi
Cevap: Medineweb Mutfağı

Ellerine sağlık Esmanur tadmış kadar oldum bu başlığa bende ilerki zamanlarda ekleme yapacam inşallah )
16 Ağustos 2011 15:16
Esma_Nur
Cevap: Medineweb Mutfağı

Sütsüz Patates Çorbası



Malzemeler

3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 diş sarmısak
1 silme yemek kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, nane
Yeteri kadar karışık et suyu ve içme suyu


Patates çorbası nasıl yapılır?

Bir adet soğanı doğrayın.Az zeytinyağında hafif sarartın
Salçasını koyun eritin.
Patatesleri soyup yemeklik doğrayın, onuda soteleyin.
Sarmısağı ikiye içine bölüp atın.
Pirincini et suyunu katıp pişmeye bırakın.
Pirinç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
Koyu olmuşsa sıcak su katarak çorbayı açın
Kuru nane katıp karıştırın.








***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE***

Malzemeler

4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
Islatmak için 3 su bardağı su
2 su bardağı un
4 adet küçük haşlanmış patates
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi

4-5 tane büyük boy soğan
400 gr yağlı kıyma
1 yemek kaşığı karışık salça
yarım demet maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
Üzeri için: 50 gr. tereyağı


Sini köftesi nasıl yapılır?

Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.
Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.
Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.
Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.


12 Ağustos 2011 17:24
Esma_Nur
Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı

HAVUÇLU ETİMEK TATLISI


Tabanı için

1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman

3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4.5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Etimek tatlısı nasıl yapılır?

Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.






AFİYET OLSUN

cahidenin mutfağı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.