www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > KALBURA BASTI tarifi

Konu Başlıkları: KALBURA BASTI tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Kasım 2011 18:01
Esma_Nur
Cevap: Medineweb Mutfağı

bayram yaklaşıyor malum baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım





Malzemeler

125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu

Kalburabastının yapılışı:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
19 Eylül 2011 18:51
su damlası
Cevap: Medineweb Mutfağı

Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak
18 Eylül 2011 09:32
Esma_Nur
KALBURA BASTI tarifi

Ev Usulü Karışık Pide


Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği…

Malzemeler

1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi

100 gr. beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
CAHİDE


AFİYET OLSUN

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.