www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.SAĞLIK-BESLENME-SPOR.::. > Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri > Kene çıkarırken bunları yapmayın

Konu Başlıkları: Kene çıkarırken bunları yapmayın Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25Haziran 2008 13:26
Seleme
Keneye karşı önlemler

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, KKKA hastalığından korunma amacıyla şunlara dikkat edilmesi istendi: Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığından korunmak için, kırsal alan ziyaretlerinden dönüldüğünde kişilerin kendilerinin ve çocuklarının vücutlarını kene yönünden kontrol etmesi, kene tespit edilmesi halinde ise kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılması gerektiğini bildirdi.Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, KKKA hastalığından korunma amacıyla şunlara dikkat edilmesi istendi:-Kırsal alan ziyaretlerinde mümkün olduğunca kapalı ve açık renkli giysi giyilmeli ve pantolon paçaları çorap içine alınmalıdır.-Kırsal alanlara gidildiğinde vücudun açıkta kalan kısımlarına cilde uygulanabilen böcek kovucu (repellent) ilaçlar sürülmelidir.-Giysilere, giyinmeden önce belirli şartlarda uygulanarak kullanılabilen keneleri kovucu etkisi (repellent) olan ve Bakanlığımızdan izinli ilaçlar kullanılmalıdır.-Kırsal alan ziyaretlerinden dönüldüğünde kişiler kendilerinin ve çocuklarının vücutlarını kene yönünden kontrol etmeli, kene tespit edilmesi halinde kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılmalıdır.-Kenenin çıkarıldığı yere alkol veya tentürdiyot sürülmelidir.-Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır.-Vücuttan uzaklaştırılan keneler çamaşır suyu, alkol veya insektisit içine atılarak öldürülmelidir.-Kenelerin vücuttan uzaklaştırılması amacıyla eter, kolonya ve gaz yağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır.-Kene tutunması/yapışması söz konusu olursa, 10 gün süreyle takip edilmeli ve ani başlayan ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin olması halinde, en yakın sağlık kuruşuna müracaat edilmelidir. Erken tanının konması destek tedavisine de erken dönemde başlanmasını sağlayacak, böylelikle tedavi şansını artıracaktır.(AA)
26 Mayıs 2008 08:00
Belgin
Kene çıkarırken bunları yapmayın

Yaz ayı ile birlikte baş gösteren kene ısırmaları vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlardan vatandaşlara kene çıkarma yöntemleri hakkında bir dizi uyarı geldi.

Uzmanlar, vücuda yapışan keneyi çıkarmak için üzerine kolonya, gaz yağı ya da sigara basmanın yanlış bir yöntem olduğunu söyledi.
Yaz ayı ile birlikte baş gösteren kene ısırmaları vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlar hayvancılık yapanların günlük kontrol yapmalarını, pikniklerde açık renk elbise giyilmesini ve kenenin patlatılmadan uygun bir aletle çıkartılmasını öneriyor.

Isparta Sağlık İl Müdürü Mikrobiyoloji Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Önal, Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığına neden olan virüsün keneler, yabani hayvanlar, çiftlik hayvanları ve insanlar tarafında taşınarak çoğalabildiğini söyledi.

Türkiye'de ilk defa bu hastalığın 2002 yılında görüldüğünü hatırlatan Önal, hastalığın belirtileri hakkında şunları söyledi: "Ateş, ani başlayan baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik, belirgin iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler görülebilir. Göğüste kızarmalar ile gözlerde kanlanmalar ortaya çıkabilir. Göğüs ve karından başlamak üzere vücuda yayılan küçük nokta şeklinde kanamalar olabilir ve bu kanamalar büyüyerek vücuda yayılabilir. Burun ve dişeti kanamaları gibi vücudun değişik yerlerinde kanamalar olabilir."

Önal, bu belirtileri olanların vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.

Süleyman Önal, kene tarafından ısırılma veya kene ile temas sonucu virüsün alınmasından sonra hastalık belirtilerinin genellikle 1-3 günde ortaya çıktığını ve bu sürenin en fazla 9 günü bulduğunu belirterek, hayvan ya da başka bir insandan temas sonucu ise 5-6 günde ortaya çıkabildiğini aktardı.

Keneden korunma yolları olarak bilgi veren Önal şunları söyledi: "Kırsal alanda piknik alanlarına giderken açık renkli elbiseler giyinmeyi tercih etmeli, pantolon paçaları çorap içinde alarak kenelerin vücuda girebileceği yerler kapatılmalıdır. Kırsal alandayken sık sık vücut kontrolü yapılmalı, dönüşte mutlaka bütün vücut kene yönünden kontrol edilmeli. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar vücutlarını ve çocuklarını sık sık kene yönünden kontrol etmelidir. Keneler vücuttan uzaklaştırılırken kopartılmamalı, uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılmalıdır. Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Gaz yağı, kolonya, gaz yağı, sigara basmak gibi yöntemlere başvurulmamalıdır."

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.