www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Pratik / Faydalı Bilgiler > evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

Konu Başlıkları: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 00:10
Allahın kulu_
Re: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

Ince tarhana daha guzel hem pratik
11 Ağustos 2014 14:46
GÖKCEN_AZRA
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

elleriniz dert görmesin
afiyet şifa olsun
bizim tarhana toz şeklinde değil de,
maraş tarhanasına benzer ama
öyle incecik değil, daha kalın olur
11 Ağustos 2014 14:13
Allahın kulu_
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

Sende sagol bacim tarhanayi yemek sosu olrak kullaniyorum aklima geldi tarhana deyince biz 7 baharat kullanmayiz nohutu ispartada kullaniyorlar 3gunde cikartiyorlar biz 15 gun bekletiyorz
11 Ağustos 2014 13:44
makbergülü
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Nohut ve tarhana otu ile cok lezzetli oluyor bacim mutlaka deneyin eline saglil
sağolasın canım ,nohut ve tarhana otlusunu eşim sevmemişti düşünceli000 bende senelerdir bu şekilde yapıyorum.bu kütahya emetin tarhanasıdır
11 Ağustos 2014 13:39
Allahın kulu_
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

Nohut ve tarhana otu ile cok lezzetli oluyor bacim mutlaka deneyin eline saglil
11 Ağustos 2014 12:07
makbergülü
evde tarhana yapmanın püf noktaları (:

resimler ve anlatım bana aittir


malzemeler : soğan,domates,kırmızı biber (salçalık olandan ),yeşil biber,sarımsak ,yaşmaya,un,yedibahar,tuz,yoğurt..

soğan,domates ve biberler minik doğranıp menemen gibi pişirilir.




büyükçe bir leğen alınıp un ortaya dökülür,ortası açılır,maya az suda eritilerek bu havuza dökülür ,sıcaak olan domatesli karışım yavaş yavaş eklenerek harmanlanır,elimiz yandıkçada yoğurda elimizi sürerek hamur sertleşene kadar bu işlem devam eder.yedibahar ve az tuz eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur .


hamurun mayalanması ve ekşimesi için üzerine bez örterek bir odada her gün yoğurmak süretiyle bir hafta bekletilir. ben üç gün oldu bu hamuru yoğuralı parmaklarımı hissetmiyorum öyle çok ağrımış yani tabi benim elim biraz fazlaca malzemeden dolayı ağrıdı mesela sadece leğendeki un miktarı 12 kg tüm malzemeleri katınca miktar 20 kg oldu anlayacağınız eşim bu kış sabah akşam tarhanayla yaşıycak




hergün hamuru yoğurup üzerindeki kabuğu hamura yedirmeniz gerekir ki hamur lezzetli olsun

bu kabuklanmış hali


buda harmanlanmış hali




henüz bu malzemeleri kurutmadığım için son halini koyamadım bu hamurdan minik parçalar alıp güneşte bir bezin üzerinde iyice ele yapışmayana kadar ters düz çevirerek kurutup kavgir yada robottan geçirip bir kaç günde bezlerin üzerinde toz haliyle bekletiriz en sonda bez torbalarda kışlık olarak saklarız mevlam yemeğide nasip eylerse medineweb ailesinin tarhanası benden olsun buyrun inşaAllah

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.