Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > ...Gül tatlısı ...

Konu Başlıkları: ...Gül tatlısı ... Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Şubat 2015 22:53
Müezza
Cevap: ...Gül tatlısı ...

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ellerine saglik canim
Muezza gecmis olsun kardesim rabbim sifa versin butun hastalarimiza
Allah razı olsun dualarınızı eksik etmeyin şeker hastasıyım ;)
06 Şubat 2015 20:49
Allahın kulu_
Cevap: ...Gül tatlısı ...

Ellerine saglik canim
Muezza gecmis olsun kardesim rabbim sifa versin butun hastalarimiza
06 Şubat 2015 19:39
Müezza
Cevap: ...Gül tatlısı ...

Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Geçmiş olsun...
öncelik sağlık...
Öyle çok şükür yinede
06 Şubat 2015 19:02
su damlası
Cevap: ...Gül tatlısı ...

Alıntı:
Müezza Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çok severim ama yiyemiyorum sağlık sebebiyle .Teşekkürler su damlası
Geçmiş olsun...
öncelik sağlık...
06 Şubat 2015 19:00
Müezza
Cevap: ...Gül tatlısı ...

Çok severim ama yiyemiyorum sağlık sebebiyle .Teşekkürler su damlası
06 Şubat 2015 18:45
su damlası
...Gül tatlısı ...



GÜL TATLISI MALZEMELERİ:

1/2 paket (125 gram) margarin

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı irmik

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

6 su bardağı un



Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1/2 limon

Şerbetin yapılışı:

Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve bir miktar daha kaynatılarak ılımaya bırakılır.

İçi için:

1 kase fındık içi, badem veya ceviz



GÜL TATLISI YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, irmik, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.

Biraz dinlendirilen hamur, yarım cm kalınlığında açılır.

Çay bardağı yardımıyla yuvarlak daireler elde edecek şekilde kesilir.



Yuvarlak daireler, resimdeki gibi üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde yuvarlanır.

Hazırlanan ruloların ortadan ikiye kesilmesiyle gül şeklinde hamurlar elde edilmiş olur.



Hamurların üzerlerine birer adet fındık, badem (kabukları sıcak suda bekletilerek soyulmuş) veya ceviz batırılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.



Fırından çıkarılan tatlılar 3-5 dakika bekletildikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür.


Başta Muhsin Hocama ve tüm medineweb dostlarına yeter sanırım

"Afiyet olsun"

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.