06 Şubat 2015 22:53 | ||
Müezza | Cevap: ...Gül tatlısı ... Allah razı olsun dualarınızı eksik etmeyin şeker hastasıyım ;) | |
06 Şubat 2015 20:49 | ||
Allahın kulu_ | Cevap: ...Gül tatlısı ... Ellerine saglik canim Muezza gecmis olsun kardesim rabbim sifa versin butun hastalarimiza | |
06 Şubat 2015 19:39 | ||
Müezza | Cevap: ...Gül tatlısı ... Öyle çok şükür yinede ![]() | |
06 Şubat 2015 19:02 | ||
su damlası | Cevap: ...Gül tatlısı ... Alıntı:
öncelik sağlık... | |
06 Şubat 2015 19:00 | ||
Müezza | Cevap: ...Gül tatlısı ... Çok severim ama yiyemiyorum sağlık sebebiyle .Teşekkürler su damlası ![]() | |
06 Şubat 2015 18:45 | ||
su damlası | ...Gül tatlısı ... GÜL TATLISI MALZEMELERİ: 1/2 paket (125 gram) margarin 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 6 su bardağı un Şerbeti için: 3,5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 1/2 limon Şerbetin yapılışı: Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve bir miktar daha kaynatılarak ılımaya bırakılır. İçi için: 1 kase fındık içi, badem veya ceviz GÜL TATLISI YAPILIŞI: Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, irmik, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Biraz dinlendirilen hamur, yarım cm kalınlığında açılır. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak daireler elde edecek şekilde kesilir. Yuvarlak daireler, resimdeki gibi üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde yuvarlanır. Hazırlanan ruloların ortadan ikiye kesilmesiyle gül şeklinde hamurlar elde edilmiş olur. Hamurların üzerlerine birer adet fındık, badem (kabukları sıcak suda bekletilerek soyulmuş) veya ceviz batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar 3-5 dakika bekletildikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür. Başta Muhsin Hocama ve tüm medineweb dostlarına yeter sanırım ![]() "Afiyet olsun" |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|