Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > Sarımsaklı Baget Tarifi

Konu Başlıkları: Sarımsaklı Baget Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Şubat 2015 18:15
Allahın kulu_
Sarımsaklı Baget Tarifi

Sarımsaklı Baget Tarifi




SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım tablet (21 gr) yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Arasına sürmek için:
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz, biraz kuru kekik veya fesleğen
  • Karabiber, acı pulbiber, çok az tuz
  • Ayrıca kaşar veya[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]peyniri
Sarımsaklı baget nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüp tezgahın üzerinde bastırarak uzatın. Her bageti bir kaç kez burkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Pişirme kağıdını ekmeklerin sığacağı şekilde belli aralıklarla yukarı doğru katlayıp oluklar oluşturun. Her oluğa bir bageti yerleştirin.
  • 15 dakika kadar tepside mayalanan hamuru fırına sürün. Tam mayalanmışsa kızgın fırına sürebilirsiniz. Mayalanması tamamlanmamış hamurları soğuk fırına sürmeniz daha doğru olur.
  • 200 derecelik fırında ekmeklerin üzeri orta derecede kızarınca fırından alın. Tırtıklı bir ekmek bıçağıyla tercihen verevine 1,5 veya 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Ekmeğin tabanının kesilmemesine dikkat edin. Ağzı düz bıçaklarla düzgün kesemezsiniz, ekmek kesilirken hamurlaşır. Bu yüzden mutlaka tırtıklı bıçak kullanın.
  • Ekmek fırındayken sarımsaklı sosu hazırlamış olmanız lazım. Bunun için, ezilmiş sarımsağın içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz, kekik, ve baharatları ekleyip karıştırın. Tereyağı bıcağıyla küçük parçalar alıp, her dilimin arasına sürün.
  • Dilimlenmiş kaşar veya eriyebilen başka bir peyniri de dilimlerin arasına yerleştirin ve yeniden sıcak fırına sürün.
  • Ekmekler nar gibi kızarınca fırından alıp hiç bekletmeden servis edin.
  • Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.