Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Çorbalar > "Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Temmuz 2016 12:34
su damlası
Alıntı:
zeynepnm Üyemizden Alıntı Mesajı göster
anneciğim bu corbayi içli koftenin arta kalan dış malzemesiyle yapardı ve sarımsakli yoğurtlu birlikte gerçekten cook lezzetlidir...
Annenizin ellerine sağlık o zaman..
Afiyet olsun..Anne yemeği gibisi yok..
27 Mart 2015 20:35
zeynepnm
Cevap: "Yuvalak çorbası"

anneciğim bu corbayi içli koftenin arta kalan dış malzemesiyle yapardı ve sarımsakli yoğurtlu birlikte gerçekten cook lezzetlidir...
27 Mart 2015 20:19
su damlası
"Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı



Yuvalak hem ana yemek, hem de çorba yerine geçebilen yöresel bir yemektir. Afyon'da yapılıyor. Başka yörelerde farklı isimlerle farklı şekilleri de mevcut, kıymalısı, pirinçlisi vs. Yapılışı biraz el oyalayıcı, ama lezzeti yerinde olan bu sempatik isimli çorbayı denemenizi tavsiye ederim. Neyse ben malzeme listesini vereğim belki sizde denersiniz...


MALZEMELER:
1 Su bardağı ince bulgur,
1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday)
1 Çorba kaşığı nane,
Tuz, karabiber, pul biber
1 Tane soğan,
1 Çorba kaşığı salça, Bir kase yoğurt,
2,3 diş sarımsak.
HAZIRLANIŞI:
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.

Afiyet olsun!
isteyen bu şekilde sade haliyle isteyen de üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilir. Her iki hali de güzel oluyor. Sarımsaklı yoğurtlu halinin lezzeti (içinde kıyma olmamasına rağmen) mantıyı hatırlatıyor.
Bu yemeğe -bence- nane çok yakışıyor, bu yüzden köfte hamuruna koyduğunuz gibi servis ederken üzerine de serpmenizi öneririm.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.