Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > Kek kalıbında peynırlı borek

Konu Başlıkları: Kek kalıbında peynırlı borek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06Haziran 2015 15:40
KardelenGül
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Eline sağlık Allahın kulu_güzel görünüyor
06Haziran 2015 12:27
Allahın kulu_
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Eline saglik canim bugun yapmayi dusunuyorumda
Milfoy deneyecektim vazgectim bu tarifi yapip hastaneye goturecegim
Guven verdin bana Allah cc razi olsun
06Haziran 2015 12:16
Hâdimul İslam
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Geceden beklerse de sonermi acaba
zaten gecedende bekleyebilen bir tarif bu..çiğ olarak at dolaba,servisten önce pişir...
ilk çıktığında çok kabarık oluyor,sönmesi piştikten biraz sonra oluyor..çokta önemli değil..çok güzel bir tat çünkü..
06Haziran 2015 10:12
Allahın kulu_
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Geceden beklerse de sonermi acaba
11 Nisan 2015 01:53
mehmet akif2
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

ali hocam beni de bu saatte güldürdünüz

peynirle baklava mı olur

ama sözünüzden şu anlamı çıkardım siz baklavayı börekden daha çok seviyorsunuz
10 Nisan 2015 23:35
Hâdimul İslam
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

çok sık yaptığım bir tariftir..hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz..kek kalıbının dibine susam serpiyorum..sonra yufkayı koyuyorum ve geceden bekletmiyorum..su böreği gibi oluyor..fırından ilk çıkınca aynı bu görüntü oluyor..biraz bekleyince sönüyor..sonrasında hayal kırıklığı yaşamayın diye söylüyorum..afiyet olsun..ellerine sağlık allahın kulu
10 Nisan 2015 23:33
Hâdimul İslam
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Alıntı:
ali70 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Börek güzelmiş. Şerbet döksek baklava olur mu acaba diye içimden geçti...
hocam allah iyiliğini vere..şerbeti başka bir tarif için düşünelim derimbörek mundar olmasın
10 Nisan 2015 18:30
su damlası
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Ellerine sağlık can içim denicem inşaAllah..
10 Nisan 2015 18:03
ali70
Cevap: Kek kalıbında peynırlı borek

Börek güzelmiş. Şerbet döksek baklava olur mu acaba diye içimden geçti...
09 Nisan 2015 22:02
Allahın kulu_
Kek kalıbında peynırlı borek


MALZEMELER
5 ADET YUFKA
2 YUMURTA
1 SB SÜT
1 ŞİŞE MADEN SUYU
1 ÇB SIVI YAĞ
250 GR LOR PEYNİRİ
1/2 BAĞ MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER
YAPILIŞI
Süt,sıvı yağ,soda karıştırılır sos hazır.
Peynir ve sapları ayıklanmış maydanoz ince kıyılır tuzu,karabiber serpilir iç harç hazır
Kek kalıbını yağlar,ilk yufkayı kalıba parçalamadan serer,üzerine sos süreriz.
2. yufkayı dört parçaya bölerek ,sosa batırılır ve kalıba yerleştirilir,üzerine peynirli iç.
3,yufkayı da dört parçaya ayırıp sosa batırarak kalıba yerleştirip,üzerine peynirli harçtan tekrar serperiz.
4.yufkaya da aynı işlem uygulanır.
5.yufka sosa batırılır kalıba yerleştirilir,kalan sos böreğin her tarafına sürülür,ilk yufkanın ortasında kalan kısmı kesilir,kenarlarda kalan yufka fazlalıkları böreğe sabitlenir,börek 1 gece buzdolabında bekletilir.
Börek daha sonra 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenip sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.