www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > "imam sarığı pastası"

Konu Başlıkları: "imam sarığı pastası" Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Temmuz 2015 23:51
su damlası
"imam sarığı pastası"



Pandispanya için malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için

2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Islatmak için: 1 çay bardağı süt

Bulamak için: Hindistan cevizi

Üzeri için:

60 gram çikolata
1 yemek kaşığı kaymak veya 3 yemek kaşığı krema



İmam Sarığı Pastası Nasıl yapılır?

Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema soğurken, ara sıra karıştırın ki kalıplaşmasın.
Pandispanya için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Çırpmaya devam ederken sıcak suyu kaşık kaşık ilave edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine hamuru döküp 190 derecelik, önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanya soğuyunca, yuvarlak bir kalıpla keserek küçük yuvarlak parçalar elde edin. Kalıbınız yoksa küçük bir su şişesini orta kısmından düzgünce kesip kalıp olarak kullanabilirsiniz ;) Bardakla kesmenizi tavsiye etmiyorum. Bardağın kenarı kalın olduğu için, kesilen kenarları sıkıştırıp hamurlaştırabilir.
Kremayı sıkma torbası veya bisküvi tabancasına koyun. Yuvarlak kek parçasını 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
Üzerine kremayı eşit bir şekilde sıkın. Kaşıkla sürmek zor oluyor. Sıkmak için aletiniz yoksa, kremayı bir poşete koyup ucunu kesin ve o şekilde kesin.
2. parçayı alıp kremanın üzerine kapatın. Bütün parçalar bittikten sonra üç dolu yemek kaşığı kremayı bir kaseye alıp, cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
Hazırladığınız pastacıkların kenar kısımlarını bu kremaya bulayın. Hemen ardından bol hindistan cevizine bulayın ve bir tepsiye pastaları dizin.
Pastaların açıkta kalan kısmına 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
Çikolata ve kaymağı benmari usulü eritip karıştırın. Pastacıkların üstünde boş kalan kısma birer kaşık çikolata sostan döküp yayın.
1-2 saat dinlenen pastalarımız servise hazır.
Afiyet şifa olsun!

NOT: Pastacıkların üzerine sadece çikolata eritip döktüğünüzde, çikolata kısa sürede donar ve yerken zorluk çıkarır. Bu yüzden üzeri için, ya kendi yaptığınız bir çikolata sos kullanın. Ya da erittiğiniz çikolataya kaymak veya kremayla çikolatayı karıştırıp kullanın.

Artan kek parçalarını küçük bir kaba koyup, kremadan artan kısmı üzerine dökün. Böylece küçük bir pasta elde etmiş olursunuz.

Pastacıkların arasına birer dilim muz da koymanız mümkün.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.