www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Et Yemekleri > "Kurban Bayramında İkram Tabağı"

Konu Başlıkları: "Kurban Bayramında İkram Tabağı" Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Eylül 2015 23:27
Allahın kulu_
Cevap: "Kurban Bayramında İkram Tabağı"

Ikram var sanirim
Abdulmelik hocam Allah cc kabul etsin.
Tatlida islaminesilden
Bayram guzelmis
25 Eylül 2015 23:25
su damlası
Cevap: "Kurban Bayramında İkram Tabağı"

Evet arkadaşım çok gûzel gõrûnûyo yapanların eline sağlık...
25 Eylül 2015 23:23
mehmet akif2
Cevap: "Kurban Bayramında İkram Tabağı"

su damlam çok özenli hazırlanmış bir tabak örneği
25 Eylül 2015 21:11
su damlası
"Kurban Bayramında İkram Tabağı"



TERBİYELİ JULYEN ET SOTE

İnek veya dana eti kullanacaksanız etin en yumuşak kısımlarından olan antrikot veya bonfile kısmından, koyunsa but, kol veya pirzola kısmından olan parçaları ince uzun şeritler halinde doğrayın.

1 kg. etin terbiyesi için:

Küçük bir soğan rendesi,
1 çay bardağı süt veya yoğurt,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Et Nasıl terbiye edilir?

İnce doğranmış etleri, soğan suyu, yoğurt veya süt, zeytinyağı ile karıştırın. Üzerini kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün etleri delikli bir kaba döküp suyunun akmasını sağlayın. Süzülen etleri kızgın ve çok az konulmuş tavaya koyup harlı ateşte soteleyin.
Suyunu çok bırakırsa ağzı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirin.
En son tuzunu, arzuya göre biraz kekiği ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
Ben et pişerken elma dilimi şeklinde doğradığım patatesleri fırında kızarttım.
İrice dilimlenmiş domatesleri tavada kızgın ateşte soteledim. Biberleri de ocakta közledim. Sumaklı soğan salatası yaptım.
Hepsinden tabağa koyarak nefis bir ikram tabağı hazırlayabilirsiniz. Hele misafir için çok güzel bir sunum oluyor. Yanına çorba ve yoğurt da eklediniz mi, tam bir davet sofrası olur.
Afiyet olsun
"Alıntı"

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.