Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar > Klasik un helvası/medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: Klasik un helvası/medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Ocak 2016 16:11
su damlası
Cevap: Klasik un helvası

Bu helva bana iyi gelecek gibi ))
19 Aralık 2015 19:59
Allahın kulu_
Cevap: Klasik un helvası

Biz yemek kursunda 1 su bardagi esmer un kullandik elinize saglik ablam
19 Aralık 2015 17:13
su damlası
Cevap: Klasik un helvası

Çok Gúzel gòrûnûyo ..
Emeğine sağlık editim...
03 Ağustos 2015 13:58
KardelenGül
Klasik un helvası/medineweb mutfağı


KLASİK UN HELVASI (12 Kişilik)

Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Tereyağı (100 gr. Kadar)
2 su bardağı un
1 fiske tuz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için

1 buçuk su bardağı su veya süt
1 buçuk su bardağı şeker
1 yemek kaşığı dut pekmezi
Hazırlanışı

Küçük bir tencereye su veya sütü şeker, tuz ve pekmezi koyup ocağın altını açın. Sadece şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker eriyince ocaktan alın.
Diğer tarafta derince bir pilav tenceresi veya tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup ocağın altını açın. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla devamlı kenardan ortaya doğru karıştırarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
Yeterince kavrulan un kendini salacak ve karıştırması daha kolay olacaktır. Un kavrulunca içine cevizi ekleyip 30 saniye kadar kavurun. Beklemeden şekerli ve pekmezli süt veya suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kısa sürede un suyu çekecektir. Suyu çeken helvayı 5 dakika kadar kaşığın tersiyle kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın tencereyi bir kenara alın.
İsterseniz soğumasını bekleyip elinizle şekil verin. Ya da sıcakken kurabiye kalıplarıyla veya kerebiç kalıbı ile şekillendirin. En kolayından küçük kahve fincanlarına bastırarak şekil verebilirsiniz
Servis ederken, ceviz parçaları, dövülmüş fıstık ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.