16 Ocak 2016 10:42 | |
su damlası | "düdüklü tencerede kuzu tandır" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 adet kuzu incik 1 yemek kaşığı limon 1 çay kaşığı şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağı 6-7 adet tane karabiber 1 küçük kuru soğan Yeteri kadar tuz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı Kuzu incikleri yıkayın. Kalın etli kısmına bıçakla derin bir çizik atın. Limon suyu, şeker ve zeytinyağıyla beraber incikleri ovun. Düdüklü tencereye incikleri yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. En küçük ocağı kısık ateşe ayarlayın ve pimi indirin (Fıs sesini beklemeden pimi indiriyoruz) Yaklaşık 1,5 saat bu şekilde pişirin. Tencerenin kapağını açıp tuzun atın ve dibinde biriken suyundan etin üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin. Tercihen pirinç pilavı ve sotelenmiş sebzelerle beraber servis edin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] NOT: Yemeğimizi hiç su eklemeden pişiriyoruz. Kendi bıraktığı su pişmesi için yeterli oluyor. Düdüklü tencereniz fazla hava kaçırıyorsa, 1 saat sonra eti kontrol edin. Dibinde su kalmamışsa, yarım çay bardağı kadar ilave edebilirsiniz. 2 incikten fazla da kullanacak olsanız limon suyu miktarını artırmayın. 4 incikten fazla kullanırsanız biraz daha artırabilirsiniz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Afiyet olsun.. "Alıntı" |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|