01 Ağustos 2017 00:27 | ||
nurşen35 | Soslu da denemeni tavsiye ederim...![]() | |
01 Ağustos 2017 00:11 | ||
mehmet akif2 | Yok Nurşen hazırlanmıyor | |
31 Temmuz 2017 19:26 | ||
nurşen35 | Yozgat usulü tavuk köftesine sos hazırlıyor musun Göknur Editörüm | |
31 Temmuz 2017 17:18 | ||
mehmet akif2 |
yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük | |
31 Temmuz 2017 17:15 | ||
mehmet akif2 |
annem biz küçükken misafir için çokca bulgur köftesi yuvarlardı en son bize aynı böyle sıkarak köfteyi yapar haşlayıp sarımsaklı yoğurtlu soğuk soğuk yerdik çok güzel olurdu | |
30 Temmuz 2017 00:34 | ||
nurşen35 | Alıntı:
![]() Allahın kulu kalın bulgur olacak (pilavlık) . İnce bulgurla bu lezzeti vermez.. ![]() | |
30 Temmuz 2017 00:18 | ||
Allahın kulu_ | Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım? | |
30 Temmuz 2017 00:09 | ||
nurşen35 | Alıntı:
Su damlası , çocukluğumuzun yemeğidir, çok lezzetli bir dolmadır.. Tavsiye ederim, kıymalı olanı da var ama kıymasız olanı daha çok severim.. Bulgur sıcakken sıkılacağından dolayı elinizin yanmasını önlemek için bir kab suyu yanınızda bulundurun. Elinizi bu suyla ıslatınca avucunuzun yanma olayı olmayacaktır.. ![]() | |
29 Temmuz 2017 23:33 | ||
su damlası |
Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım.. Ellerine sağlık canom.. | |
29 Temmuz 2017 23:18 | ||
nurşen35 | Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Erzurum yöresel gliko Bulgur (imir dolması) tarifi Erzurum mutfağında gliko, Gümüşhane yöresinde cıbız dolma başka yörelerde yalancı köfte, bulgur köftesi, sıkma olarak adlandırılıyor. Bu yemeğin Erzurum yöresinde bir adı da 'İmir dolması'dır. Tadı çok güzel herkes bayılarak yiyor size de şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun. Malzemeler: 2 su bardağı kalın bulgur 4,5 su bardağı su 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un 4 çay kaşığı tuz Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı artırabilir ya da azaltabilirsiniz) 2 diş sarımsak Yoğurt Sosu İçin: 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı: Öncelikle bulguru yıkıyoruz. Ardından yıkadığımız bulguru tencereye alarak 4,5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Pilav gibi pişip göz göz olunca pişip pişmediğine bakıyoruz ve eğer sertlik varsa tekrar sıcak su ekliyoruz. Bulgur piştikten sonra sıcakken üzerine unu eleyip iyice karıştırıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1-2 dakika yoğurup istediğimiz şekli veriyoruz. Eğer şekil verilecek kıvamda değilse biraz daha un ilave edebiliriz. Şekil vermeden önce aldığımız parçayı avucumuzda sıkıca bastırıp, bulgurların iyice sıkılaşmasını sağladıktan sonra şekil veriyoruz. Diğer yanda da tereyağını ayrı bir kapta dağlanana kadar kaynatıyoruz. Sos için olan malzemeleri ocak üzerinde karıştırarak hazırlıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp ardından bulgurumuza şekil verdikten sonra geniş bir tencereye su ve yine 4 çay kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Hazırladığımız bulgur köftelerini tek tek kaynayan suya bırakıyoruz. Köfteler haşlandıkça su yüzüne çıkacaklardır. Su yüzüne hepsi çıktıktan sonra 6-7 dakika daha öylece kaynatmaya devam ediyoruz. Son olarak haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla kısım kısım çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine öncelikle sarımsaklı yoğurdu sonra dağlanmış sıcak tereyağını gezdiriyoruz. Ardından da sosunu ekleyerek servis ediyoruz. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|