Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Et Yemekleri > Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb

Konu Başlıkları: Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ağustos 2017 00:27
nurşen35
Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yok Nurşen hazırlanmıyor
Soslu da denemeni tavsiye ederim...
01 Ağustos 2017 00:11
mehmet akif2 Yok Nurşen hazırlanmıyor
31 Temmuz 2017 19:26
nurşen35
Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar

tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük
Yozgat usulü tavuk köftesine sos hazırlıyor musun Göknur Editörüm
31 Temmuz 2017 17:18
mehmet akif2 yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar

tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük
31 Temmuz 2017 17:15
mehmet akif2 annem biz küçükken misafir için çokca bulgur köftesi yuvarlardı

en son bize aynı böyle sıkarak köfteyi yapar haşlayıp sarımsaklı yoğurtlu soğuk soğuk yerdik çok güzel olurdu
30 Temmuz 2017 00:34
nurşen35
Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım?


Allahın kulu kalın bulgur olacak (pilavlık) . İnce bulgurla bu lezzeti vermez..
30 Temmuz 2017 00:18
Allahın kulu_ Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım?
30 Temmuz 2017 00:09
nurşen35
Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım..
Ellerine sağlık canom..

Su damlası , çocukluğumuzun yemeğidir, çok lezzetli bir dolmadır..
Tavsiye ederim, kıymalı olanı da var ama kıymasız olanı daha çok severim..
Bulgur sıcakken sıkılacağından dolayı elinizin yanmasını önlemek için bir kab suyu yanınızda bulundurun. Elinizi bu suyla ıslatınca avucunuzun yanma olayı olmayacaktır..
29 Temmuz 2017 23:33
su damlası Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım..
Ellerine sağlık canom..
29 Temmuz 2017 23:18
nurşen35
Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Erzurum yöresel gliko Bulgur (imir dolması) tarifi


Erzurum mutfağında gliko, Gümüşhane yöresinde cıbız dolma başka yörelerde yalancı köfte, bulgur köftesi, sıkma olarak adlandırılıyor. Bu yemeğin Erzurum yöresinde bir adı da 'İmir dolması'dır. Tadı çok güzel herkes bayılarak yiyor size de şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler:


2 su bardağı kalın bulgur
4,5 su bardağı su
2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:



3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
2 diş sarımsak
Yoğurt

Sosu İçin:


1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Yapılışı:


Öncelikle bulguru yıkıyoruz. Ardından yıkadığımız bulguru tencereye alarak 4,5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Pilav gibi pişip göz göz olunca pişip pişmediğine bakıyoruz ve eğer sertlik varsa tekrar sıcak su ekliyoruz. Bulgur piştikten sonra sıcakken üzerine unu eleyip iyice karıştırıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 dakika yoğurup istediğimiz şekli veriyoruz. Eğer şekil verilecek kıvamda değilse biraz daha un ilave edebiliriz.
Şekil vermeden önce aldığımız parçayı avucumuzda sıkıca bastırıp, bulgurların iyice sıkılaşmasını sağladıktan sonra şekil veriyoruz.
Diğer yanda da tereyağını ayrı bir kapta dağlanana kadar kaynatıyoruz. Sos için olan malzemeleri ocak üzerinde karıştırarak hazırlıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp ardından bulgurumuza şekil verdikten sonra geniş bir tencereye su ve yine 4 çay kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız bulgur köftelerini tek tek kaynayan suya bırakıyoruz. Köfteler haşlandıkça su yüzüne çıkacaklardır. Su yüzüne hepsi çıktıktan sonra 6-7 dakika daha öylece kaynatmaya devam ediyoruz.
Son olarak haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla kısım kısım çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine öncelikle sarımsaklı yoğurdu sonra dağlanmış sıcak tereyağını gezdiriyoruz. Ardından da sosunu ekleyerek servis ediyoruz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.