25 Ağustos 2017 17:38 | |
nurşen35 |
Not: Yaz ayında sıcaklarda yapacağınız bu börek, hepsi bir anda tüketilemeyeceği için geri kalan kısmını buzdolabında saklayınız. Ertesi gün yine ısıtarak servise hazırlayabilirsiniz. Çünkü sıcak havada kalan börekler çabuk bozulmaktadır. Ayrıca dondurucuda da saklarsanız bir misafiriniz aniden geldiğinde ikram etmek için fırında ıstarak misafirinize sunabilirsiniz. ![]() ![]() ![]() |
25 Ağustos 2017 17:05 | |
nurşen35 | [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ayırdığınız bir yumurta sarısının içine sıvıyağ katarak bütün böreğin üzerine sürün. İyice kızarana dek fırında pişirin. Daha sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin. Kolay ve lezzetli olan bu böreğimizi muhakkak denemenizi öneririz. Afiyet ve Şifa Olsun... |
25 Ağustos 2017 17:03 | |
nurşen35 | MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği '' 125 gr. Tereyağı ( Eritilmiş ) 1 su bardağı Sıvıyağ 1 su bardağı Süt 4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın) 4 Hazır Yufka 250 gr. Lor 1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın. Yapılışı : Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz. Bir kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir tatlı kaşığı tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru ekleyerek biraz karışmasını sağlayınız. Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk yufka tepsiye yerleştirirken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve zeytinyağı karışımından serpiştirin. Üzerinede ikinci yufkayı bir kaç parçaya bölerek tepsinin iç kısmına yerleştirin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde harcı yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı, sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı yine elinizde bir kaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin alt kısmına doğru katlayın. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|