Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > "Kakaolu Muzlu Mini Tartlar"/ medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Kakaolu Muzlu Mini Tartlar"/ medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Ekim 2017 21:13
su damlası Resmide görelim daha açıklayıcı olur..
26 Ekim 2017 21:11
su damlası
"Kakaolu Muzlu Mini Tartlar"/ medineweb mutfağı

Malzemeler

4 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Dolgu malzemeleri

2 adet muz
2-3 yemek kaşığı süt reçeli (sweetened condensed milk)
Çok az süt (süt reçelini açmak için)
Üzeri için

40 gr. bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

Soğuk tereyağı, un, kakao, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu mutfak robotuna koyup malzemeler bütünleşene kadar karıştırın. Eğer büyük hazneli robotunuz yoksa, yumuşamış tereyağı kullanın.
Kalan malzemeleri de ekleyip yeniden karıştırın. Yumuşak, rahat şekil verilebilir fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun altını ve üstünü unlayıp yarım cm. kalınlığında açın.
Büyük boy yuvarlak kesme kalıbıyla veya orta boy çorba kasesiyle hamurdan yuvarlaklar kesin.
Tart kalıplarına veya muffin kalıplarına yuvarlakları yerleştirin. iyi yerleştirmek için, bir çay bardağının altını unlayıp hamurun üzerine hafifçe bastırın. Eğer her iki kalıp da yoksa, ısıya dayanıklı küçük kaselerin arkasına hamurları yapıştırın öyle pişirin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların dibine çatalla delikler açın
Büyük boy yuvarlak kesme kalıbıyla veya orta boy çorba kasesiyle hamurdan yuvarlaklar kesin.
Tart kalıplarına veya muffin kalıplarına yuvarlakları yerleştirin. iyi yerleştirmek için, bir çay bardağının altını unlayıp hamurun üzerine hafifçe bastırın. Eğer her iki kalıp da yoksa, ısıya dayanıklı küçük kaselerin arkasına hamurları yapıştırın öyle pişirin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların dibine çatalla delikler açın
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tart hamurlarını 20 dakika kadar pişirin. ilk 10 dakikanın ardından hamurların dibine yuvarlak uçlu bir aletle (temiz bir sarmısak döveceği olabilir) bastırın ki, fazla kabarmasın.
Fırından aldığınız mini tartları soğumaya bırakın. Diğer tarafta dolgusunu hazırlayın
Dolgusu için önce 2 veya 3 yemek kaşığı süt reçelini biraz sütle açın. Cıvık muhallebi kıvamında olmalı. Eğer süt reçeliniz zaten cıvıksa sütle açmaya gerek yok.
Muzları küçük küçük doğrayıp süt reçeline ekleyin. Bu dolgunun içine, arzunuza göre tarçın veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Dolgu malzemesiyle mini tartların içini doldurun. (bu malzemenin içine damla çikolata da ilave edebilirsiniz)
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan gezdirin. İnce çizgiler için çikolatayı küçük bir poşete koyup uç kısmını makasla azıcık kesebilirsiniz.
Sıcacık bir çay eşliğinde tartlarınızı ikram edin. Afiyet şifa olsun. Muhabbetiniz bol olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.