Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > "Kedidilli Tiramisu Tarifi"/Medineweb Mutfağı

Konu Başlıkları: "Kedidilli Tiramisu Tarifi"/Medineweb Mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Kasım 2017 19:51
mehmet akif2 labne peynir ben de kullanıyordum ama kakao genelde sevilen bir tat olmadığından çok yapmıyorum

tiramusu yaparsam da labne daha yağlı olur yani sağlık açısından kullanmıyorum

eşimin de kakao ile çok arası yok

bizim favorimiz sütlaç üzerine bol tarçın ve ceviz
03 Kasım 2017 19:31
Hâdimul İslam Evdekiler şu anda pastane mi açsak mantıcımı diye muhabbetteler.))).Hakikaten tatlı tuzlu orani acısından çok uyumlu bir tat olmuş..Şekeri artirabilirsiniz damak tadıniza göre...Yapanlara afiyet olsun..

Çaya bekleriz efenim[emoji257][emoji257][emoji259][emoji259]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
03 Kasım 2017 19:19
su damlası Harika görünüyo afiyet şeker olsun ..krem peynir dedigin gibi tuzlu ,şeker ile degisik bir aroma olur ..labne koymasan da olur bu gibi durumda böylece krem peynirede gerek yok..
Ben bazen kahve degil sütle veya 3 bir arada kahveyle ıslatıyorum degişen bişey yok yine güzel oluyo ..mutfakda çareler tükenmiyor yani yeter ki sevgiyle yapalım..
03 Kasım 2017 19:08
Hâdimul İslam
Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bir dilim alabilir miyim bas editorumd/us//un hasta ve ac bir editoruyuyn
Geçmiş olsun editörüm..Allah sifa versin..Tepsi senin buyur
Tadini etkilemedi.Ama labne daha az tuzludur..Biraz tatlı tuzlu uyumu acisından şekeri fazla tutarsaniz ve krem peynirde cok aromatik degilse sorun yok..

Tekrar gecmis olsun..vizeler yaklaştı dikkat et kendine.
03 Kasım 2017 18:16
Allahın kulu_ bir dilim alabilir miyim bas editorumd/us//un hasta ve ac bir editoruyuyn
03 Kasım 2017 18:14
Allahın kulu_ Krem peynir de our peynir tadi belli oluyo yanliz labne daha hafif sanki afiyet olsun
03 Kasım 2017 17:33
Hâdimul İslam Bizim mutfaktan olsun bu da...Okuldan gelen cocuklarinizla ailecek güzel bir cuma akşamı tadı olsun efenim...Hayirli vakitler cümleten...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
03 Kasım 2017 16:53
Hâdimul İslam Labne yerine krem peynir konulabilirmi acaba...
Tiramisu deneyenlerden elcevap..Yoksa ben tecrubemi paylaşıcam akşamad/us//un
24 Ekim 2015 22:12
su damlası
"Kedidilli Tiramisu Tarifi"/Medineweb Mutfağı



Malzemeler: (Baton kek kalıbı veya küçük boy kare borcam için)

En az 18 adet ev yapımı kedidili bisküvi
Krema Malzemeleri

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)
Daha bol kremalı seviyorsanız, sütü 4 bardağa çıkarın. Un ve nişastayı 1’er kaşık daha artırın.

Islatmak için

1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe tarzı)
1 çay bardağı süt



Tiramisu Nasıl Yapılır?

Önce kremayı hazırlayın. Un, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Vanilya, tereyağı ve labne peynirini de ekleyip mikserle 1 dakika kadar çırpın.
Tatlınızı eğer baton kalıpta yapacaksanız, dibini ve yanlarını strech folyoyla kaplayın. Borcamda yapacaksanız buna gerek yok.
Ilınmış olan muhallebiden kalıbın dibini kapatacak kadar alıp yayın.tiramisu hazırlık
Islatmak için olan süt ve granül kahveyi karıştırın. Dilerseniz sıcak süte kahveyi atıp eritin ve sütü soğutun.
Kedidili bisküvileri kahveli süt karışımına batırıp muhallebinin üzerine dizin. Sütün içinde fazla bekletmeyin. Çünkü çok çabuk yumuşuyor.
İlk katı tamamladıktan sonra, bisküvilerin üzerine yeniden muhallebi sürün ve aynı şekilde bisküvileri ıslatıp dizin.
En son kalan muhallebiyle üzerini kaplayın. Kenarda kalan streçleri tatlının üzerine kapatıp dolaba kaldırın.
En az 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis edin. Fakat en makbulü, tatlının bir gece beklemesidir.
Dilimlemeden önce üzerine biraz kakao eleyin.



Tiramisu notları:

Normalde tiramisu su ile ıslatılır ancak bizim kedidilimiz çok havalı Bu yüzden, suya göre daha yoğun olduğu için süt ile ıslatıyoruz. Süt mutlaka soğuk olmalı. (En az oda sıcaklığında)
Granül kahve yerine klasik Türk kahvesi de kullanabilirsiniz fakat granül kahvenin kokusu daha belirgindir.
Labneli bir krema yerine her zaman uyguladığınız pasta kremasını kullanabilirsiniz.
Baton kalıpta yapacaksanız 3 kat kedidili dizebilirsiniz. Ben yanlışlıkla kremayı 2 kata göre kullandım.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.