26 Ocak 2018 19:46 | |
Allahın kulu_ | Ben yogurtlu yapiyorum birde salcali yapayim sizde sifa olsun cnm |
26 Ocak 2018 19:43 | |
su damlası |
Bugün bizdede bu çorba vardı,soguk havada sıcaçık ve baharatı da yakışıyo üstelik doyurucu..mukemmel bir lezzet ..Tokat yöresine ait ..Amasya Erzincan yöresi yogurtlu yaparlar.. Denemenizi tavsiye ederim.. |
26 Ocak 2018 18:04 | |
Allahın kulu_ |
Bu kis gununde ne kadar saglikli bir corba eline saglik cnm ![]() |
26 Ocak 2018 12:52 | |
su damlası | "Gendüme Çorbası "/medineweb mutfağı MALZEMELER 1 su bardağı gendüme (aşurelik buğday) 1 adet kuru soğan 1 parça kemikli kuzu eti 10 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı Pul biber, tuz YAPILIŞI Soğanlar küp şeklinde doğranır ve tereyağında pembeleştirilir. Salça ilave edilir. Yıkanmış gendüme, parça et, su, tuz ve baharat eklenerek gendümeler iyice açılana kadar pişirilir. Un bir kenarda su ile iyice ezildikten sonra pişmiş olan çorbaya katılır. 5-10 dakika daha kaynatıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|