Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları > Sanal Rüyalar ve Yıkılan Yuvalar/Abdulkadir Seven

Konu Başlıkları: Sanal Rüyalar ve Yıkılan Yuvalar/Abdulkadir Seven Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Mayıs 2018 17:47
Nebevi Sevda Evet kardeşim. Hepimiz çevremizden duyuyoruz bir cok aile dağılmış durumda. Gittiğimiz seminerlerde öyle konuları dertleri açıyorlar ki içler acısı.
Şu sanal varya şu sanal.

Herkesin içini dışına çıkartıyor. Açık aleni yapılmayan içsel duygular zaaflar bu sanalda işleniyor
Adamlık zor iş beee cidden zor iş
Kadın lık mı? hz. asiye zeynep fatma denirde ne kadar kalınır meçhul
11 Mayıs 2018 16:11
Hâdimul İslam Sanal rüyaları gerçeklerle karıştırmak, sorunları çığ gibi büyütmekte ve kimsede bunu umursamamakta. Aile her yerden saldırı altında. Eğitmenler, yazarlar, uzmalnalr sürekli bu konuya ışık tutuyorlar ama hiç kimse üzerine alınmıyorlar malesef.
Aile içinde herkes bağımsızlık ilan etmiş durumda. Baba face de..Anne intagramda...Çocukları araki bulasın...

Ortada bir sorun var ama üzerine alan yok...Allah acısın halimize...

Allah razı olsun hocam
09 Mayıs 2018 20:10
Abdulkadir Seven
Sanal Rüyalar ve Yıkılan Yuvalar/Abdulkadir Seven

Gün geçmiyor ki Türkiye'de boşanma hadiselerini duymamış olalım. Türk halkının aile mefhumu kabuk değiştirip çekirdek aile tamamen parçalanmaya doğru gidiyor. TÜİK verilerinden yapılan derlemeye göre, 2006-2015 dönemini kapsayan 10 yılda Türkiye'de toplam 6 milyon 90 bin 212 çift evlendi, 1 milyon 151 bin 591 çift de boşandı. İstatistiki veriler, evlilikte en tehlikeli dönemin ilk 5 yıl olduğunu ortaya koyuyor. Şiddetli geçimsizlik önceden erkeğin dışardan etkileşimi, kadının ise yakın akrabalarından etkileşimiyle oluşuyordu. Şimdilerde ise teknoloji malesef kendi bilge çağıyla birlikte kültürünüde bizlere empoze ediyor..Değil sıradan insanlar, Müslüman bireylerde dahi rastladığımız yalnizlaşma ve yalnizlığın getirdiği gizemlilik..Gizemli oldukça daha çabuk çözülmeler meydana geliyor.

Evlilik yolu takvayla başlarken, kurtları ise içten içe koca gövdeyi yiyip çürütüyor. Gün geliyor herşey tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığında birde bakıyorsunuz ki meyve vermesi gereken o güzelim ağaç sadece kuru bir kütükten ibaret.

ALLAH af edicir. Merhamet sahibidir. O kullarına asla zulm etmez. Sözleriyle Rahman'ın gazabından korunulacağına, şeytanın bu tür telkinleriyle alabildiğine gedik açılıyor ve her meseleye bir kılıf uyduruluyor. Artık o sağlam aile marazlı/ niteliksiz ve kişiliksiz bir hale bürünerek gizli aldatma emareleri görünmeye başlıyor. Net ortamında ayartmalar boşanmaya ve cocuklarin malesef babasiz ve anasiz büyümesine kadar gidiyor.

Yaşadığımız bilge çağın en büyük problemi iştahsızlık ve doyumsuzluktur. Yemeğe, eğlenceye, teknolojik günah işlemeye ve akabinde gelen ruhsal bunalım/ çöküntüler. Bu çöküntü kendisinden ziyade mesul olduğu çevreyide etki alanına alıyor. İlk etapta günaha yüz kızarırken, sonraları alışagelerek ona mazeretler üretiliyor. Çevreyi suçlayarak ''kimse beni anlamıyor. Izdırabımı ve derdimi anlayan yok''. Çığırtkanlıkları koparılıyor. Son dönemin çılgın alanı ise sanal dünyadir. Kullanım kültürü bizde tam oturmamış. İştahsızlık üzere, ganimet bulmuş mağripli gibi saldırıyoruz.

“Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşamaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi. Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile bir araya geldiğinde zaman zaman telefonları, bilgisayarları, televizyonları kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kuruluyor. Gıda ve yiyeceklerde halkın aldatıldığı gibi çocuk yetiştiriciliğinde de ‘çocuklarınızla arkadaş gibi olun’, ‘hayır demeyin’ mesajları bilinç altına işleniyor. Maalesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak ve vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın. Ülkemizin 20 yıl içinde dünya devi olacağını biliyorlar ve tüm oyunlarını gençler üzerinde oynuyorlar. Pırıl pırıl bir gençlik, değerlerine bağlı, hedefi ve ideali olan gençlik yetişmesi gerekirken, tele vole kültürü, sanal ve sahte alemlere çekilen gençlerimiz üzerinde kısmen başarılı da oldular. AB’de 2020 yılında iki kişiden biri 60 yaşın üzerinde olacak. Hollanda’da 220 bin şirket varissiz olduğu için kapanıyor. Köpeklere miras bırakıyorlar ama köpekler şirketi yönetemez. Dünya devi olacak gençlerimizin gençlerini kendimiz gibi eğitebilmek için bir an evvel uykudan uyanmalı, nerede hata yaptık demeli, ailelerimize ve neslimize sahip çıkmalıyız. Televizyon ve internet başında 3 saatlik hipnozdan çıkıp kendimize gelelim.” ”Sıtkı Aslanhan

Başımızı ellerimizin arasına alıp sakince düşünelim. Derin tefekküre bile gerek kalmadan ne kadar çok yanlışa imza attığımızın farkına varacağız. Başkalarını suçlamanın, bana zan besliyorlar demenin anlamı yok. Sonuçta ya ümit sizsiniz. Yada ümitsizsiniz. Başkalarını oyalamaktansa kendi hayatımızı oylamalı ve ALLAH'dan tarafa reyimizi kullanarak direncimizi korumalıyız. Yaşayacağımız kısa bir ömür ağacın altında dinlenen yolcu misaliyse o zaman yolcu gibi davranmalıyız. Yol kesenler asla yoldaş olamazlar. Sadece yolcu olurlar. Ya eşreften esfele, Yada eşreften sıddıklara doğru yol alırlar. Tercih bizlerindir. Sanalın girdabında boğularak hayata sanal düşler beslemeyi bırakmalıyız.

selam ve dua ile
Abdulkadir Seven

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.