Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar > "Parmak Tatlısı"/Medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Parmak Tatlısı"/Medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Mayıs 2018 14:54
su damlası
Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Akşama yap @[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bacım
Ben dün yaptım yine ..bolca cevizde koydum hamuruna ..Gelin birlikte yiyelim..

@Mihrinaz
@sükutu-Ezber

21 Mayıs 2018 13:57
Hâdimul İslam
Alıntı:
Sükutu-Ezber Üyemizden Alıntı Mesajı göster
maşallah çok güzel gözüküyor olsa da yesek,,, Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin sana inşallah güzel insan,,, : )
Akşama yap @[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bacım
25 Ocak 2017 16:33
Sükutu-Ezber maşallah çok güzel gözüküyor olsa da yesek,,, Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin sana inşallah güzel insan,,, : )
25 Ocak 2017 15:06
su damlası Çok az malzeme ile güzel bir tatli
Evet canom kızarması gevrek olması gerekiyo yoksa hamur tadında olur .şerbeti dökünce rengi açılıyo ..
25 Ocak 2017 15:00
mehmet akif2 malzeme de çok az resimde çok kızartılmış eminim çok gevrek olmuştur

emeğine sağlık
25 Ocak 2017 14:41
su damlası
"Parmak Tatlısı"/Medineweb mutfağı

Parmak Tatlısı
Malzemeler..
1.yumurta
2.4 kaşık yogurt
3.1çay bardağı sıvı yağ
4.1 çorba kaşığı şeker
5.kabartma tozu
6.Aldığı kadar un
Not .isteğe bağlı ceviz fındık koyabilirsiniz..

Şerbeti için..
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Not.şerbet kaynatılmaz ..sadece karıştırarak eritilir..
Soguk olarak..

Yapılışı..
Bütün malzemeyi katıyoruz çok sert bir hamur olmucak ..ceviz büyüklüğünde alıp parmak şekli vererek yağlanmış tepsiye diziyoruz..
Üzerini çatal ile şekil veriyoruz .
Üzeri çok kızarana kadar pişirıyoruz..Fırından çıkar çıkmaz şerbeti döküyoruz ..şerbeti kolay çeksin diye tatliları ters çeviriyoruz ..
Soğuyunca servis yapıyoruz..
(Bu benim özel tatlı çeşitim çok sevilir ve beğenerek yenir )
Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.