www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
04 Eylül 2020 20:08 | ||
Esma_Nur | Alıntı:
| |
04 Eylül 2020 19:37 | ||
Hâdimul İslam | Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Su damlası editim sağdan soldan saldırıya geçti üyeler yetiş 😅 Seni görmeyince endişeleniyor, darlaniyorlar. Helvani yapıyorlar acımasız vicdansızlar ![]() ![]() | |
04 Eylül 2020 17:16 | ||
Esma_Nur |
Fadimenin profiline baktım mayıs sonu girmiş en son, hastamı öldümü acaba? Hatim fln yapalım helva dağıtalım.. o kdr emeği var forumda kardeşimizi yoklayalım bi? Ediitör olduğu foruma bu kdr zaman neden gelmezki insan bilemedim kesin başına bir şey geldi ![]() | |
03 Eylül 2020 22:42 | ||
Hâdimul İslam |
Aşureciler olarak sıraya girdik. Muharrem ayında mı yapar, ne zaman yapar, hangi ayda bize dağıtır bakalım. Aşure istiyoruz şef editim![]() | |
02 Eylül 2020 17:28 | ||
Esma_Nur |
Fadimesiz aşure olmaz hem sende bilmiyorsun madem gelsin yapsın dağıtsın bize bekliyoruz ama ![]() | |
30 Ağustos 2020 19:42 | ||
Hâdimul İslam |
Aşure almaya geldim. Su damlası gelsede dağıtsa foruma![]() Hiç denemedim şu mubareği ![]() ![]() Seviyorum aşure dağıtılmasını yaaa ![]() ![]() | |
17 Ekim 2017 11:10 | ||
su damlası |
Aşuremiz hazır dumanı üstünde sıcak,sıcak ... Tüm forma gelsin ![]() Afiyet olsun.. | |
16 Ekim 2017 20:55 | ||
su damlası | "Aşure"/medineweb mutfağı Aşure Nasıl Yapılır?'ın Malzemeleri 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık 1 su bardağı fındık içi(bütün) 1.5 su bardağı doğranmış kayısı 1 su bardağı kuru üzüm yarım su bardağı kuş üzümü yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu 1 su bardağı küp doğranmış elma 4 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) bir çimdik tuz.. Aşure Nasıl Yapılır?'ın Yapılışı Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da aynı şekilde haşlanır. Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır. Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir. Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır. Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz. Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs. ile süsleyebilirsiniz.. Aşure nasıl yapılır diyenler bu tarifimi gönül rahatlığı ile deneyebilirler ![]() Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|