19 Eylül 2021 23:08 | ||
su damlası | Alıntı:
Yapanlara kolay gelsin şimdi tam zamanı Afiyetle inşaAllah... | |
24 Ağustos 2021 19:23 | ||
Hâdimul İslam |
Bu tarif bu sene de geçerlidir herhalde[emoji28] Tarife bakmadan birsey yapamıyorum. Ben nasıl "göz karari" mirası birakicam kızlarima çok yazık[emoji1] Ciddi ciddi tarife ölçülere bakmaya geldim. İyiki paylaşmışim [emoji56][emoji51][emoji28] | |
24 Eylül 2019 20:05 | ||
su damlası | Eski kapakları yeniden kullanmak için kaynatıp kullanmakda iyi bir çözüm editim ..Tavsiye ederim.. Türk kadını atmaz ,çare bulur 😍 | |
24 Eylül 2019 18:32 | ||
Hâdimul İslam | Alıntı:
Hemen pratik bilgi vereyim size; Eski kapaklarinizi atmayın. Çok biliyor her sene yeni kapak alın diyenler.)) Eski kapakları kavanoza kapatirken ters yönde "tak tak " yada "tık tık " diye ![]() İki Ters bi düz.. Makbergulu patentli denenmiş uygulanmış pratik ekonomik bir yöntem..Allah razi olsun bacıcanim..Kendisi paylasımciliga devam ediyor etmesine de şu ayfonunu forumla uyumlu hale getiremedi hala ![]() Geçen yıl bu şekilde kullanmıştım. Bu senede kapaklara kıran girince baya kârlı çıktım diyebilirim ![]() | |
24 Eylül 2019 16:01 | ||
Esma_Nur |
Baş editim piyasada kavanoz kapağı kalmamış senin sosların sayesindemi acep ![]() | |
24 Eylül 2019 13:55 | ||
Hâdimul İslam | Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu Malzemeler 4 kg domates 2 kg kırmızı biber 15 diş sarımsak Yarım çay bardağı sirke 2 yemek kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 kesme şeker Hazırlanışı 1. Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum. 2. Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180-200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin. 3. Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin. Biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. (Dilerseniz öncesinde çekirdeklerini ayiklayip òyle fırınlayabilirsiniz) 4. Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın. 5. Sarimsaklar, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya bırakın. 6. Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1-5 – 2 saat kadar kaynatın. 7. Piştikten sonra blender ile ezin. İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir. 8. Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın. 9. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin. 10. Domates sosunuz hazır. NOT : 📍Salça gibi her yemeğe kullanabileceğiniz lezzetli bir sostur. 📍Domates çorbası, ketçap, dip sos, makarna, pizza vs. her alanda kulanbilirsiniz 📍Kavanozu açtıktan sonra içine ceviz veya fındık ekleyip baharatlar ve zeytinyağlı ile karıştırıp harika bir kahvaltilik elde edebilirsiniz. 📍Tarifi başka güzel tarafi; aynı malzemeleri kullanıp biberi hiç kozlemeden direk domatesle beraber pişirip aynı şekilde sos elde edebilir, dilediğiniz baharati kullanabilirsiniz (karabiber pul biber, acı yeşil biber) Şifa Olsun medineweb ailesi... |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|