Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Turşular > Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu

Konu Başlıkları: Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Eylül 2021 23:08
su damlası
Alıntı:
3. Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin. Biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. (Dilerseniz öncesinde çekirdeklerini ayiklayip òyle fırınlayabilirsiniz)
Fırından çıkarınca hemen poşete koyun çok daha kolay soyuluyor ..

Yapanlara kolay gelsin şimdi tam zamanı
Afiyetle inşaAllah...
24 Ağustos 2021 19:23
Hâdimul İslam Bu tarif bu sene de geçerlidir herhalde[emoji28]
Tarife bakmadan birsey yapamıyorum.
Ben nasıl "göz karari" mirası birakicam kızlarima çok yazık[emoji1]

Ciddi ciddi tarife ölçülere bakmaya geldim. İyiki paylaşmışim [emoji56][emoji51][emoji28]
24 Eylül 2019 20:05
su damlası Eski kapakları yeniden kullanmak için kaynatıp kullanmakda iyi bir çözüm editim ..Tavsiye ederim..
Türk kadını atmaz ,çare bulur 😍
24 Eylül 2019 18:32
Hâdimul İslam
Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Baş editim piyasada kavanoz kapağı kalmamış senin sosların sayesindemi acep ))
Karaborsaya düşmüş kavanoz kapakları hakkaten.))
Hemen pratik bilgi vereyim size;

Eski kapaklarinizi atmayın. Çok biliyor her sene yeni kapak alın diyenler.)) Eski kapakları kavanoza kapatirken ters yönde "tak tak " yada "tık tık " diye iki tur çevirin ardindan saat yününde sikıca kapama işlemini yapin..
İki Ters bi düz..
Makbergulu patentli denenmiş uygulanmış pratik ekonomik bir yöntem..Allah razi olsun bacıcanim..Kendisi paylasımciliga devam ediyor etmesine de şu ayfonunu forumla uyumlu hale getiremedi hala

Geçen yıl bu şekilde kullanmıştım. Bu senede kapaklara kıran girince baya kârlı çıktım diyebilirimYeniler ayrıca çok aldatıcı. Tutmuyor kapaklar dönüp duruyor. En iyisi bu yöntem atmayın kapakları deneyin soslariewet000
24 Eylül 2019 16:01
Esma_Nur Baş editim piyasada kavanoz kapağı kalmamış senin sosların sayesindemi acep ))
24 Eylül 2019 13:55
Hâdimul İslam
Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu

Malzemeler

4 kg domates
2 kg kırmızı biber
15 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kesme şeker

Hazırlanışı

1. Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum.

2. Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180-200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin.

3. Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin. Biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. (Dilerseniz öncesinde çekirdeklerini ayiklayip òyle fırınlayabilirsiniz)

4. Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın.
5. Sarimsaklar, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya bırakın.

6. Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1-5 – 2 saat kadar kaynatın.

7. Piştikten sonra blender ile ezin. İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir.

8. Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın.

9. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin.

10. Domates sosunuz hazır.



NOT :
📍Salça gibi her yemeğe kullanabileceğiniz lezzetli bir sostur.
📍Domates çorbası, ketçap, dip sos, makarna, pizza vs. her alanda kulanbilirsiniz
📍Kavanozu açtıktan sonra içine ceviz veya fındık ekleyip baharatlar ve zeytinyağlı ile karıştırıp harika bir kahvaltilik elde edebilirsiniz.
📍Tarifi başka güzel tarafi; aynı malzemeleri kullanıp biberi hiç kozlemeden direk domatesle beraber pişirip aynı şekilde sos elde edebilir, dilediğiniz baharati kullanabilirsiniz (karabiber pul biber, acı yeşil biber)


Şifa Olsun medineweb ailesi...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.