www.medineweb.net,   yükleniyor... Kesintisiz Yayında Elhamdulillah.

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Diğer Tarifler/ Bilgiler > Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir?

Konu Başlıkları: Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Nisan 2023 04:38
su damlası Sarmayı pişmiş olarak buzluğa koymak pek tercihim değil , pirinçler kırılıyo tadı değişik geliyo bana..
Sarıp pişmeden dolaba atmak daha iyi .
Direk tencere atıp pişiriyoruz .Su miktarını da iyi ayarlamak gerekir .
Buzlu olduğu için az koyalım ilk başta suyu ki su artışı olacağından taşma yapmasın ..
Sadece sarma değil buzluktan ne çıkarırsak çıkaralım direk pişirelim et hariç ..
Bekleme yapmayalım..
Ya kararır yada hiç hoş olmayan görüntüyle karşılarız ..
Afiyet ola efenim...
03 Nisan 2023 00:59
Hâdimul İslam Sarma konusunda bilgi veremiyorum belki su damlası editim fikir verir bize Editim buzluga konan sarma nasıl pişirilir? Pirinçler kırılmıyormu? Çözülerek mi pişirilir yoksa buzluktan alınıp tencereyemi konur?

Peki ya pişmiş sarma nasıl olur? Yani ısıl işlem görüyor mu tencerede?

Tokatlısın yaprağın merkezinde herbişeyi bilirsiniz siz. Bizi aydinlat
03 Nisan 2023 00:56
Hâdimul İslam HAMUR İŞLERİNİ BUZLUKTA SAKLAMA

Soslu böreklerinizi önce bir tepsiye dizmenizi ve buzlukta 1-2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim. Kendini toplayan börekleri veya hamur işlerini rahatlıkla poşetleyebilir ve saklama kutusuna koyup yerlestirebikirisniz. Tüketeceğiniz zaman direk tepsiye dizip, çözmeden fırinlamanız yeterli..

Pizza, poğaça, krep gibi pişirdiginiz ürünleri direk streçleyip yada poşete koyup kutulara koyabilirisniz. Çıkardığınızda yumuşacık taptaze olacaklardır.
03 Nisan 2023 00:49
Hâdimul İslam Şahsen buzluğa çok fazla ürün koyan biri değilim. Yaptığım artmaz ki buzluga koyayım (poğaça, börek, kurabiye) gibi Sarma dolma hiç denemedim. O da kalmaz. Hususi koymak için sarmadım hiç bilmiyorum.

BUZLUK KOKUSU SİNMESİN İSTİYORSANIZ

Tepsi kaçirabildiysem özellikle çocukların beslenmeleri için poğaça börek koyacaksam, yada et-tavuk-kıyma-patlican-biber vs. her ne koyacaksam buzluk poşetine koyduktan sonra mutlaka saklama kaplarina yerleştiriyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne buzluk kokusu, ne başka ürün kokusu siniyor. Dondurma kutuları, büyük ağzı kapaklı saklama kutuları çok güzel iş görüyor. Buzluk çok düzenli oluyor. Birde üstüne etiket yapıştırıyorum. Neyin içinde ne var kutular arasında kaybolmuyorum)))
03 Nisan 2023 00:40
Hâdimul İslam
Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir?

Hanımlar sarmalardan, böreğe, dolmalar, pogacalar evdeki herşeyi dondurucuya koymakta pek mahirler.
Tmm koyuyorsunuz da bunun püf noktaları neler?

Buzluğa ürün koyanlar buzluk kokusunu engellemek için ne yapıyorlar?

Özellikle sarmalar buzluktan alındıktan sonra nasil pişirilir? Pişen sarma veya dolma nasıl çözülür?

Börek-poğaça çiğmi pismiş mi konulur? Fırında mı dışarı da birakarak mı çözülür?

Herkes bildiğini paylaşsın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.