Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Kitaplık/Kütüphane > Eserler/Yazarlar > Antik Mısır'ın Peygamberleri

Konu Başlıkları: Antik Mısır'ın Peygamberleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Aralık 2024 16:43
Hâdimul İslam
Antik Mısır'ın Peygamberleri

Araştırmacı yazar Bülent Şahin Erdeğer'den dumanı üstünde çok emekli, yepyeni eser:

"Antik Mısır'ın Peygamberleri" kitabı internet üzerinden şu an satışta! Okuru ve istifadesi bol olsun.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hakkında

Din ve bilimin birbiriyle çeliştiği düşüncesi yaygın bir kanıdır. Aynı şekilde kutsal kitaplarda anlatılan tarihî olaylarla, tarih biliminde hâkim olan anlatının uyuşmadığı düşünülür. Kutsal metinlerin aktardığı tarihe yönelik şüpheler sadece olaylarla sınırlı kalmaz, sözü edilen peygamberler de bu sorgulamaya maruz kalır. Bu şahsiyetlerin gerçekte yaşayıp yaşamadığı ciddi bir tartışma konusudur. Tüm bu sorulara cevap vermek amacıyla yurt dışında “Kutsal Kitap Arkeolojisi” adı verilen bir yöntem geliştirilmiştir, buna göre din temelli tarih anlatısı pek çok bilim dalının yanı sıra özellikle arkeolojiden yararlanılarak desteklenir. Buna benzer şekilde, Kur’ân-ı Kerim’de anlatılan tarihî olayların “gerçek tarih”le çelişmediğini göstermek için Kur’ân arkeolojisi çalışmaları ortaya çıkmıştır.

Elinizdeki çalışma bir Kur’ân arkeolojisi girişimidir. Yakın Doğu, eski medeniyetlere ev sahipliği yapması sebebiyle en önemli arkeolojik kazı bölgelerinden biri olmasının yanında, peygamberlerin zuhur ettiği bir coğrafya olması hasebiyle bu çalışmalar için en elverişli yerdir.

Bülent Şahin Erdeğer, Yakın Doğu’da yaşamış üç peygamberin, Hz. İdris, Hz. Yusuf ve Hz. Musa’nın gerçekte var olduğunu ve Kur’ân’da anlatılan hadiselerin doğruluğunu işte bu yöntemle kanıtlıyor.

Erdeğer, antik kaynaklardan, farklı dinlerin kutsal kitaplarından, yerli-yabancı ikincil eserlerden, astronomik verilerden, farklı medeniyetlerin tarihlerinden, çevre tarihi disiplininden istifade ederek en güvenilir kronolojisiyle bir Antik Mısır tarihi sunuyor. Tüm bunlar Kur’ân’ın Hz. Muhammed’in (sav) kesinlikle bilemeyeceği düzeyde detaylı bir Antik Mısır bilgisini sunduğunu ispat ederken, din ile bilimin çelişmediğini göstererek ezberleri altüst ediyor.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.