www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel > Sizin cocugunuz kac hatım dınledı?

Konu Başlıkları: Sizin cocugunuz kac hatım dınledı? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( oruç )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Mart 2010 22:10
Hazan Mevsimi
RE: Sizin cocugunuz kac hatım dınledı?

güzel fikir teşekkürler armagan
07 Mart 2010 13:18
Armagan
Sizin cocugunuz kac hatım dınledı?

Günümüzün en büyük buluş ve anlamaları, dış dünya değil aksine insanın iç dünyası, beyin-zihin yapısı konularında yoğunlaşmaktadır. Bu bağlamda günümüzde en çok araştırılan konulardan biri;şuur ve şuuraltı fonksiyonlarının nasıl değiştiği ve nelerin tesirinde kaldığıdır. Son araştırmalar insanın, beş duyusunun olabileceği uyarılar açısından zengin bir dünyada yaşadığını, dış dünyadan çok az ham bilgi aldığını ve geri kalan kısmını kendi zihninde var olan temel kapılara göre şekillendirdiğini ortaya çıkarmıştır.

Bu temel kapılar 0-10 yaş arasında verilen eğitimle şuur altında oluşturulmaktadır. Düşünceden davranış ve tutumlara varıncaya kadar, bütün zihni işlemler, şuur altında oluşmaktadır. İnsanın düşünce, tercih ve tutumlarını bir yemeğe benzetirsek; yemeklerin hepsi, bu şuur altımızda var olan programlarda hazırlanmaktadır. Hangilerinin dışa yansıtılacağına ise, şuur ile şuur altı arasında köprü görevi gören merkezi yönetim yapısı (cüz-i irade) karar vermektedir.

CANLI BİR ÖRNEK
Bir arkadaşım anlatmıştı. Kendisinin 20 aylık çocuğu var. Şimdiye kadar çocuğuna 20 hatim dinletmiş. Bir tanıdığından almış bu fikri. Tanıdığıda aynı şekilde her ay bir hatim dinletmiş çocuğuna. Şimdi 5 yaşında olan çocuğu Kur'an'ı çok kısa bir zamanda ezberlemiş. Çünkü dinlediği Kur'an , şuuraltında büyük yer etmiş. Dolayısıylada onu ezberlemesi kolay olmuş.

EFENDİMİZ sallallahu aleyhi ve sellem 'de KUR'AN dinlerdi
Sahabe Efendilerimizden İbn Mes'ud (r.a) anlatıyor: Bir gün Allah Rasulü bana “Bana Kur'an oku” deyince: Ya Rasulallah, size mi okuyayım? Oysa Kur'an bizzat size indirildi dedim. Bunun üzerine Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve sellem “ Ben Kur'an'ı başkalarından dinlemeyi severim” buyurdu. Ben de okumaya başladım. Nisa suresinin 41. ayetine- ki şudur-:” Ey Rasulüm! Her ümmetten haklarında tanıklık edecek bir sahid (peygamber) celb ettiğimizde ve senide bütün onlara (ümmetine) şahit olarak getirdiğimizde, bakalım onların hali nice olacak?” geldiğimde, “Şimdilik yeter” buyurdu. Efendimize baktım, gözlerinden yaşlar akıyordu.”Kaynakwh: Sizin çocuğunuz kaç hatim dinledi?
hz. Ömer (r.a) de Kur'an'dan bir ayet işittiği vakit baygınlık geçirir ve yere düşerdi. O kadar çok ağlardı ki, gözünden akan yaşlar yüzünde iki siyah çizgi oluşturmuştu.Kaynakwh: Sizin çocuğunuz kaç hatim dinledi?

Siz de çocuğunuza Kur'an dinletin!iletişi İletişim araçları öyle gelişti ki bir cd'ye iki hatim sığıyor şu anda. Kur'an'ı Kerim'in seslendirildiği VCD'ler o kadar çok ki etrafımızda. Yeter ki çocuğumuz için birşeyler yapma gayreti olsun bizde. Haydi teknolojinin getirdiği güzellikleri biraz da çocuğumuzun hayrına olacak bir işte kullanalım.
O güzel çocuklarımızın hafızasına hep tv reklamları veya müzikler yer etmesin. Ona hem dünyasını hem de ahiretini kazandıracak çok önemli bir hakikat olan Kur'an'ı Kerim', yavrumuzun şuuraltına şimdiden yerleşsin.

YUSUF ÖMEROĞLU

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.