tarçınlı kurabiye selamun aleyküm arkadşlar ramazan bitti . RABBİM nice ramazanlarra ulaşmayı hakkıyla ihya etmeyi nasip etsin inş . ramazan bitti ve hnmların çay saati başladı birazda çay saatinde yapılacak hoş tarifler paylaşalımistedim :) arkadslar sizdende bekliyoruz yöresel veya kesinlikle mükemmel dediğiniz tarifleri :) Miss gibi tarçın kokan bu kurabiye çay saatleri için ideal bir tarif. Malzemeler 1 su bardağı pudra şekeri 125 gr. tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı nişasta 3 su bardağından biraz fazla un yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için Bir yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığı toz tarçın arçınlı kurabiyenin yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın,şekerli tarçın karışımına bulayın. Bir tepsiye dizip 160 derecelik fırında içi hamur kalmayıncaya kadar pişirin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pastane poğaçası nasıl yapılır? (Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor) 3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı) 1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı 3 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant kuru maya 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak) 8 bardak kadar un YAPILIŞI Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı. Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun. Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın. Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 09:30 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.