Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   KALBURA BASTI tarifi (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/30246-kalbura-basti-tarifi.html)

Esma_Nur 18 Eylül 2011 09:32

KALBURA BASTI tarifi
 
Ev Usulü Karışık Pide


Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği…

Malzemeler

1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi

100 gr. beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
CAHİDE
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AFİYET OLSUN :)

su damlası 19 Eylül 2011 18:51

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak:)

Esma_Nur 02 Kasım 2011 18:01

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
bayram yaklaşıyor malum :) baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım :)


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu

Kalburabastının yapılışı:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.


SAAT: 22:33

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306