KALBURA BASTI tarifi Ev Usulü Karışık Pide Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği… Malzemeler 1 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın) 1 yemek kaşığı instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi 100 gr. beyaz peynir Yeşil biber, domates,Varsa sucuk Rende kaşar peyniri Hazırlanışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı. Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın. Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın. Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın. Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın 1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün. 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın. CAHİDE [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN :) |
Cevap: Medineweb Mutfağı Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak:) |
Cevap: Medineweb Mutfağı bayram yaklaşıyor malum :) baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı irmik bir fiske tuz bir paket vanilya yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz İÇİNDE ŞEKER YOK ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu Kalburabastının yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün. |
SAAT: 22:33 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.