Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   tuzlu simit tarifi (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/31147-tuzlu-simit-tarifi.html)

mehmet akif2 26 Şubat 2014 19:13

tuzlu simit tarifi
 
ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım

mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor

tuzlu simit(pasta)

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne)
4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir
alabildiğince un
üstüne susam

azranur 26 Şubat 2014 20:08

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 320510)
ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım

mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor

tuzlu simit(pasta)

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne)
4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir
alabildiğince un
üstüne susam

keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?

mehmet akif2 26 Şubat 2014 23:17

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

azranur Üyemizden Alıntı (Mesaj 320519)
keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?

tuzlu simit küçük simit şeklinde yapılıyor öne yumurta akına sonra susama batırılıyor

tuzlu pasta ya da kuru pasta ya elle değişik şekil verilir ya da hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla(çiçek-kalp-ay-kelebek....)şekil verilir

su normal musluk suyu ılık olma şartı yok y

yarım ölçü derken verilen malzemenin yarısı ile yapılıyor demek istedim


tuzlu simitin şekli

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

azranur 27 Şubat 2014 05:54

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 320534)
tuzlu simitin şekli

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

teşekkür ederim, deniyecem inşallah..c*


SAAT: 08:27

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306