Bademli Muhallebi Çocuğunuz okuldan enerjisi bitmiş bir şekilde mi dönüyor? Ya da akşam yemeği sonrası sütlü bir tatlı mı arıyorsunuz? O halde ne duruyorsunuz? Buyurun Bademli Muhallebi Tarifimize: Malzemeler 3 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı irmik 1 çay bardağı şeker 2 su bardağı süt 2 paket vanilya 4 parça damla sakızı 1 çay bardağı dövülmüş badem Ayrıca 1 çorba kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı şeker Yapılışı: Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alın, sürekli karıştırarak kıvama getirin. İçine kırılmış damla sakızlarını da ekleyip pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilyayla dövülmüş bademleri katın ve soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp soğutursanız daha iyi olur. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir. Üzerine bol miktarda tarçın serpin. Elif Korkmazel |
SAAT: 00:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.