![]() |
"Pastane Usulü Ay Çöreği" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ay çöreği Tarifiçörek 1 Hamuru için 100 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 4 yemek kaşığı şeker 1 yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı mahlep Yarım çay kaşığı tuz 3 su bardağı un (500 gram un ediyor) İç malzemesi 5 dilim bayat kek 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çay kaşığı tarçın yarım çay bardağı kadar su veya süt [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ay Çöreği Nasıl Yapılır? Hamur için oda ısısında yumuşamış tereyağını ve şekeri iyice karıştırın. Sıvıyağı, yumurta akını suyu, tuzu, mahlebi ve mayayı ekleyip yeniden karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini örtüp bir kenara bırakın. Diğer tarafta kek, şeker, kakao, tarçın, portakal kabuğu, ceviz ve kuru üzümü ekleyip yoğurur gibi ufalayıp karıştırın. Süt veya suyu bütünleşene kadar azar azar ekleyin. Hamurdan küçük boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlu zeminde, çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına açın. Ortasına iç harcından yerleştirin. Kenar kısımları ortaya doğru kapatıp ince bir rulo elde edin. Kenarları kıvırıp ay şekli verin. Üzerlerine 1 çay kaşığı yoğurt eklenmiş yumurta sarısını sürün. File veya dövülmüş badem, fındık veya fıstık serpin. 180 dereceye ayarladığınız önceden ısıtılmamış fırına sürüp kızarana kadar pişirin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Afiyet olsun "Alıntı" |
SAAT: 21:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.