Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   "çikolatalı muzlu labneli pasta" (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/31949-vequotcikolatali-muzlu-labneli-pastavequot.html)

su damlası 10 Temmuz 2015 23:46

"çikolatalı muzlu labneli pasta"
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ÇİKOLATALI MUZLU LABNELİ PASTA

ÇİKOLATALI MUZLU LABNELİ PASTA

Pandispanya Malzemeleri

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Piştikten sonra ıslatmak için: 1 su bardağına yakın süt
Çikolatalı krema Malzemeleri

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50.gr tereyağı
80 gr.” bitter çikolata
100 gr. labne peyniri
Arası için: 2 adet muz,

Kaplamak için: 1 poşet kakaolu krem şanti

Üzerine serpmek için: Çikolata kırıkları (Ben afia çikolata süsü kullandım)

Pandispanyanın yapılışı(27 cm.lik yuvarlak tepsi)

Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.
Yağlanıp unlanmış aliminyum veya teflon tepsiye dökün.
Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
Hamuru tepsiye döküp yayın ve bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanyanız pişmiş olacaktır.
Pandispanya yapmanın püf noktaları için BU YAZIYI okuyunuz!

Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatın. Kremayı her yerine yayın. Sonra kekin üst kısmını ıslatın.
Kremayı sadece üst kısma yayın. Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğiniz şekilde süsleyin.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Afiyet olsun..
"Alıntı"

su damlası 06 Kasım 2017 19:39

"ÇİKOLATALI MUZLU LABNELİ PASTA"/medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Pandispanya Malzemeleri

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Piştikten sonra ıslatmak için: 1 su bardağına yakın süt
Çikolatalı krema Malzemeleri

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50.gr tereyağı
80 gr.” bitter çikolata
100 gr. labne peyniri
Arası için: 2 adet muz,
Kaplamak için: 1 poşet kakaolu krem şanti

Üzerine serpmek için: Çikolata kırıkları (Ben afia çikolata süsü kullandım)

Pandispanyanın yapılışı(27 cm.lik yuvarlak tepsi)

Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.
Yağlanıp unlanmış aliminyum veya teflon tepsiye dökün.
Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
Hamuru tepsiye döküp yayın ve bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanyanız pişmiş olacaktır.
Pandispanya yapmanın püf noktaları için BU YAZIYI okuyunuz!

Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatın. Kremayı her yerine yayın. Sonra kekin üst kısmını ıslatın.
Kremayı sadece üst kısma yayın. Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun...

su damlası 28 Kasım 2018 00:02

Yapan oldumu canlar bu tarifi ...🌱🌹🌱🌹🌱🌹

Hâdimul İslam 29 Kasım 2018 20:23

Emir telakki ettim, hemen deneyelim dedim[emoji4]
Bugün için iyi bir fikir oldu. Yaptık pastayı editim [emoji259]
Bu malzemeyle kötü olması düşünülemeyecek fevkalade bir krema...Biz sade kek kullandık...
Tarif için teşekkürler...

[emoji512][emoji512][emoji512][emoji512]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

su damlası 29 Kasım 2018 21:06

Mükemmel ötesi olmuş ..çok güzel görünüyo afiyet bal olsun...
Hangi niyetle yapıldıysa 😍😍😍Rabbim hep tekrarını nasip etsin inşaAllah..⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘


SAAT: 08:49

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320