Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   "Kedidilli Tiramisu Tarifi"/Medineweb Mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/32523-vequotkedidilli-tiramisu-tarifivequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 24 Ekim 2015 22:12

"Kedidilli Tiramisu Tarifi"/Medineweb Mutfağı
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler: (Baton kek kalıbı veya küçük boy kare borcam için)

En az 18 adet ev yapımı kedidili bisküvi
Krema Malzemeleri

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)
Daha bol kremalı seviyorsanız, sütü 4 bardağa çıkarın. Un ve nişastayı 1’er kaşık daha artırın.

Islatmak için

1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe tarzı)
1 çay bardağı süt

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tiramisu Nasıl Yapılır?

Önce kremayı hazırlayın. Un, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Vanilya, tereyağı ve labne peynirini de ekleyip mikserle 1 dakika kadar çırpın.
Tatlınızı eğer baton kalıpta yapacaksanız, dibini ve yanlarını strech folyoyla kaplayın. Borcamda yapacaksanız buna gerek yok.
Ilınmış olan muhallebiden kalıbın dibini kapatacak kadar alıp yayın.tiramisu hazırlık
Islatmak için olan süt ve granül kahveyi karıştırın. Dilerseniz sıcak süte kahveyi atıp eritin ve sütü soğutun.
Kedidili bisküvileri kahveli süt karışımına batırıp muhallebinin üzerine dizin. Sütün içinde fazla bekletmeyin. Çünkü çok çabuk yumuşuyor.
İlk katı tamamladıktan sonra, bisküvilerin üzerine yeniden muhallebi sürün ve aynı şekilde bisküvileri ıslatıp dizin.
En son kalan muhallebiyle üzerini kaplayın. Kenarda kalan streçleri tatlının üzerine kapatıp dolaba kaldırın.
En az 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis edin. Fakat en makbulü, tatlının bir gece beklemesidir.
Dilimlemeden önce üzerine biraz kakao eleyin.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tiramisu notları:

Normalde tiramisu su ile ıslatılır ancak bizim kedidilimiz çok havalı :) Bu yüzden, suya göre daha yoğun olduğu için süt ile ıslatıyoruz. Süt mutlaka soğuk olmalı. (En az oda sıcaklığında)
Granül kahve yerine klasik Türk kahvesi de kullanabilirsiniz fakat granül kahvenin kokusu daha belirgindir.
Labneli bir krema yerine her zaman uyguladığınız pasta kremasını kullanabilirsiniz.
Baton kalıpta yapacaksanız 3 kat kedidili dizebilirsiniz. Ben yanlışlıkla kremayı 2 kata göre kullandım.

Hâdimul İslam 03 Kasım 2017 16:53

Labne yerine krem peynir konulabilirmi acaba...
Tiramisu deneyenlerden elcevap..Yoksa ben tecrubemi paylaşıcam akşama:)d/us//un

Hâdimul İslam 03 Kasım 2017 17:33

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bizim mutfaktan olsun bu da...Okuldan gelen cocuklarinizla ailecek güzel bir cuma akşamı tadı olsun efenim...Hayirli vakitler cümleten...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 03 Kasım 2017 18:14

Krem peynir de our peynir tadi belli oluyo yanliz labne daha hafif sankic* afiyet olsun

Allahın kulu_ 03 Kasım 2017 18:16

cy bir dilim alabilir miyim bas editorumd/us//un hasta ve ac bir editoruyuyn

Hâdimul İslam 03 Kasım 2017 19:08

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 415024)
cy bir dilim alabilir miyim bas editorumd/us//un hasta ve ac bir editoruyuyn

Geçmiş olsun editörüm..Allah sifa versin..Tepsi senin buyurc*
Tadini etkilemedi.Ama labne daha az tuzludur..Biraz tatlı tuzlu uyumu acisından şekeri fazla tutarsaniz ve krem peynirde cok aromatik degilse sorun yok..

Tekrar gecmis olsun..vizeler yaklaştı dikkat et kendine.

su damlası 03 Kasım 2017 19:19

Harika görünüyo afiyet şeker olsun ..krem peynir dedigin gibi tuzlu ,şeker ile degisik bir aroma olur ..labne koymasan da olur bu gibi durumda böylece krem peynirede gerek yok..
Ben bazen kahve degil sütle veya 3 bir arada kahveyle ıslatıyorum degişen bişey yok yine güzel oluyo ..mutfakda çareler tükenmiyor yani yeter ki sevgiyle yapalım..(:(:

Hâdimul İslam 03 Kasım 2017 19:31

Evdekiler şu anda pastane mi açsak mantıcımı diye muhabbetteler.))).Hakikaten tatlı tuzlu orani acısından çok uyumlu bir tat olmuş..Şekeri artirabilirsiniz damak tadıniza göre...Yapanlara afiyet olsun..

Çaya bekleriz efenim[emoji257][emoji257][emoji259][emoji259]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehmet akif2 03 Kasım 2017 19:51

labne peynir ben de kullanıyordum ama kakao genelde sevilen bir tat olmadığından çok yapmıyorum

tiramusu yaparsam da labne daha yağlı olur yani sağlık açısından kullanmıyorum

eşimin de kakao ile çok arası yok

bizim favorimiz sütlaç üzerine bol tarçın ve cevizc*


SAAT: 22:54

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321