Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   "Kakaolu Muzlu Mini Tartlar"/ medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/34221-vequotkakaolu-muzlu-mini-tartlarvequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 26 Ekim 2017 21:11

"Kakaolu Muzlu Mini Tartlar"/ medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Malzemeler

4 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Dolgu malzemeleri

2 adet muz
2-3 yemek kaşığı süt reçeli (sweetened condensed milk)
Çok az süt (süt reçelini açmak için)
Üzeri için

40 gr. bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

Soğuk tereyağı, un, kakao, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu mutfak robotuna koyup malzemeler bütünleşene kadar karıştırın. Eğer büyük hazneli robotunuz yoksa, yumuşamış tereyağı kullanın.
Kalan malzemeleri de ekleyip yeniden karıştırın. Yumuşak, rahat şekil verilebilir fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun altını ve üstünü unlayıp yarım cm. kalınlığında açın.
Büyük boy yuvarlak kesme kalıbıyla veya orta boy çorba kasesiyle hamurdan yuvarlaklar kesin.
Tart kalıplarına veya muffin kalıplarına yuvarlakları yerleştirin. iyi yerleştirmek için, bir çay bardağının altını unlayıp hamurun üzerine hafifçe bastırın. Eğer her iki kalıp da yoksa, ısıya dayanıklı küçük kaselerin arkasına hamurları yapıştırın öyle pişirin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların dibine çatalla delikler açın
Büyük boy yuvarlak kesme kalıbıyla veya orta boy çorba kasesiyle hamurdan yuvarlaklar kesin.
Tart kalıplarına veya muffin kalıplarına yuvarlakları yerleştirin. iyi yerleştirmek için, bir çay bardağının altını unlayıp hamurun üzerine hafifçe bastırın. Eğer her iki kalıp da yoksa, ısıya dayanıklı küçük kaselerin arkasına hamurları yapıştırın öyle pişirin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların dibine çatalla delikler açın
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tart hamurlarını 20 dakika kadar pişirin. ilk 10 dakikanın ardından hamurların dibine yuvarlak uçlu bir aletle (temiz bir sarmısak döveceği olabilir) bastırın ki, fazla kabarmasın.
Fırından aldığınız mini tartları soğumaya bırakın. Diğer tarafta dolgusunu hazırlayın
Dolgusu için önce 2 veya 3 yemek kaşığı süt reçelini biraz sütle açın. Cıvık muhallebi kıvamında olmalı. Eğer süt reçeliniz zaten cıvıksa sütle açmaya gerek yok.
Muzları küçük küçük doğrayıp süt reçeline ekleyin. Bu dolgunun içine, arzunuza göre tarçın veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Dolgu malzemesiyle mini tartların içini doldurun. (bu malzemenin içine damla çikolata da ilave edebilirsiniz)
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan gezdirin. İnce çizgiler için çikolatayı küçük bir poşete koyup uç kısmını makasla azıcık kesebilirsiniz.
Sıcacık bir çay eşliğinde tartlarınızı ikram edin. Afiyet şifa olsun. Muhabbetiniz bol olsun…

su damlası 26 Ekim 2017 21:13

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Resmide görelim daha açıklayıcı olur..(:


SAAT: 22:26

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306